Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Elmaradt a hétfői győri Michael Jackson emlékkoncert

BOTRÁNY - A Michael Jackson The Ultimate Thriller Show ígéreteiből szinte semmi nem valósult meg. A társaság hétfőn Győrbe már el se jött.


"Figyelem a Jacko Show győri előadása elmarad!" - olvasható az egyetemi csarnok honlapján.

A Broadway jegyiroda munkatársának tájékoztatása szerint a vásárlás helyén visszaváltják a jegyeket, a vásárlástól számított 15 napon belül.

Kerestük a rendezvény szervezőjét, őt azonban egyelőre nem értük el.

Információnk szerint a veszprémi koncert is elmarad.

Az egyetemi csarnok korábbi közleménye

"Akik a Jacko Show Győrbe tervezett előadására vásárolt jegyet, azt érvényesítheti a budapesti előadások valamelyikére.

A jegyvásárló január 16-án vagy 17-én a Budapesti Syma Rendezvénycsarnokba érkezéskor a jegypénztárban kérje a győri jegyének pestire történő kicserélését.

Ezt részére térítésmentesen meg fogják tenni és az új, helyszíni jegyével tud az épületbe bemenni" - olvasható a honalpon.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület tájékoztatója:

"Hónapok óta reklámozta a szervező cég a Michael Jackson emlékének szentelt The Ultimate Thriller Show-t. Hiába a több tízezer forintos jegyek, az ígéretekből szinte semmi nem valósult meg. A szervező cég ellen jogi úton felléphetnek a csalódott nézők.

13 ezertől 20 ezer forintig terjedtek a jegyárak a Michael Jackson emlékének szentelt koncertre. A meghirdetett produkcióban még Jacko két háttérvokalistája, négy zenésze, egykori koreográfusa és négy táncosa szerepelt volna, ebből azonban semmi sem valósult meg.

Mindemellett az előadás színvonala sem ütötte meg az elvárt mércét egyes fogyasztók szerint, a több mint tízezer forintos jegyárakra tekintettel ez különösen felháborító. Több csalódott rajongó keresi a megoldást az ügyben, hogy hozzájuthassanak befizetett pénzükhöz.

Fotó: delmagyar.hu
Fotó: delmagyar.hu


Mivel a koncertet szervező cég hibásan teljesített, azaz nem a szerződésben és reklámjában vállaltakat szolgáltatta, ezért a fogyasztók követelhetik jegyáruk egy részének, vagy teljes egészének visszatérítését. Amennyiben erre a cég nem hajlandó, úgy a nézők a bírósági út hosszadalmas és költséges eljárását elkerülve békéltető testülethez fordulhatnak. A Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény ugyanis lehetőséget ad a fogyasztónak, hogy békés úton, a bírósági eljárást elkerülve rendezzék a vállalkozással szemben fennálló jogvitájukat.

Ezért javasoljuk, hogy amennyiben nem kerül sor a vállalkozás által a vételár visszafizetésére, úgy az egyes fogyasztók forduljanak az illetékes békéltető testülethez" - tájékoztatta a kisalfold.hu-t a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Az Index.hu beszámolója alapján a vasárnapi budapesti koncerten többen is hangot adtak elégedetlenségüknek, mivel a koncerttől nem azt kapták, amit vártak.

Felszámolás alatt álló cég szervezte?

- A köztudatban a koncert szervezőjeként a Danubius Music Kft neve terjedt el, ez a cég azonban 2008. május 9-e óta felszámolás alatt áll, a cég képviseletére így egyedül a felszámolást végző cég és annak felszámolóbiztosa jogosult - írja hírlevelében az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület. - Ebből pedig az is következik, hogy törvényesen e cég nevében aligha szervezhetett bárki is Michael Jackson emlékkoncertet. Az OFE felvette a kapcsolatot a felszámolóval (Dr. Felső Vállalkozásszervező és Csődtanácsadó Kft.), ahol az a tájékoztatást kapták, hogy a felszámoló semmilyen hozzájárulást nem adott ilyen koncert szervezésére, ezért igyekeznek ők is több információt beszerezni.  AZ OFE megkeresett több jegyértékesítőt is arra keresve a választ, hogy pontosan mely céggel kötöttek szerződést a jegyek értékesítésére – egyelőre azonban a jegyértékesítők a www.danubiusmusic.com nevű weboldalra hivatkoznak. E weboldal honlapján a kapcsolat menüpont már nem elérhető, a Magunkról menüpont alatt azonban szerepel egy budapesti cím, e-mail cím, illetve egy Galaxy Music Ltd. cégnév is.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. elemér 2010. január 20. 04:55
  „Nem értem ezt a nagy Jacko rajongást Mo.-n. Ez csak mutatja nekem hogy mennyire tudatlan és elmaradottaz ottani társadalom. Normális ember már régóta le se szarta Jackot az USA-ban.”
 • 26. sivatag66 2010. január 20. 00:19
  „Ha valakinek van több tízezer forintja egy mumiának (míg élt is az volt ) az "emlék koncertjére,az megérdemli,hogy vesszen a pénze!!!!”
 • 25. maradando 2010. január 19. 12:16
  „Bízony erre mondja a pórnép:"szegény ha láttná forogna a sírjában !" Régen,de ma is erre a játékra "Rípacsok" szó illik!”
 • 24. Zoé 2010. január 19. 08:52
  „felháborító. nemcsak a jónépet verik át, Jacko munkásságát is bemocskolják ezzel az űbergagyi produkcióval.”
 • 23. Csajsziland 2010. január 19. 08:39
  „Vegyenek eredeti CD-t, DVD-t, a jogdíj legalább a család kezébe folyik, ha már annyira rajongók.
  Akinek van egy kis józan esze, nem vesz ilyen ál-show-ra jegyet.
  Én is hallottam Kovács Áron beszámolóját a rádióban, tökéletesen megbízom az ízlésében. (Nyáron egy kis faluban az Edda előzenekaraként szakadó esőben olyan bulit rittyentett egy tényleg zsebkendőnyi színpadon, hogy ihaj-csuhaj.)
  Nincs garancia arra, hogy ha színházjegyet veszek, jó lesz a darab. Előzetesen lehet persze tájékozódni, de az ilyen típusú "utánzat-show" esetében 90%, hogy nem közelíti meg azt, amire az ember számít.
  Mint az István a király nyári előadásai, ahol beharangozták a Társulatot.... Az a szégyen, hogy ezt megteheti egy szervező cég a közönséggel...”
 • 22. AranyKözépút 2010. január 18. 22:52
  „Mivel MJ rajongóvoltam/vagyok, fájt a halála , de ami azóta történik még jobban fáj. (Najó az is fájdalmas volt, ami élete utolsó évtizedében történt vele, kb ugyanaz, amit B. Spears-sel, de mellőle a családja jól elverte az ingyenélő, őt a totál romlásba kergető menedzsereket/léhűtőket , pénzlopókat, de sajnos Jacko mellett nem állt senki, aki ezt a szükséges lépést megtette volna.) Úgy gondoltam, hogy halála után majd lesz egy nagy giga/mega koncert,mint Freddie Mercury halála után, tényleg igazi sztárokkal, de a pénzéhes banda semmit nem volt hajlandó kiadni a kezéből és mindent elkúr. Már a temetés is olyan fájdalmas volt egy igazi rajongónak. Ígértek elefántokat, ló..t, de semmi nem lett. Mi az, hogy egy koporsó előtt, amelyben ott fekszik egy halott, az előtt dalolnak, koncerteznek. Borzalmas volt. Kellett volna egy igazi méltó temetés és egy MÉLTÓ emlék koncert, de nem a holttest jelenlétében, ez gyalázat volt. Állítólag szerette őt Madonna és sok sok nagy sztár is. Tuti sokan, talán millióan is tiszteletüket tették volna egy ilyen giga koncerten (hisz sikerült egy millió jegyet eladni Jacko , sajnos meg nem rendezett , koncert sorozatára), nem ilyen szarokat érdemelt volna ő...”
 • 21. t.b. 2010. január 18. 21:30
  „Miért ne jöhetne el ennyiért?, hiszen Depeche mode, Madonna stb is eljön hasonló árakon, és ők a sztárok, nem a háttér...Csak én arra lennék kíváncsi, hogy a szervezők nem nézték meg mire fizetnek elő?”
 • 20. t-a-ibi 2010. január 18. 20:34
  „Stallone és Jackson

  Sylvester Stallone és Michael Jackson kóborolnak a városban.

  Meglátnak egy templomot, és fogadást kötnek: az nyer, aki előtt hamarabb keresztet vet a pap. Bemennek hát a templomba. Jacko leül az orgonához, és zsoltárokat, vallásos dallamokat játszik, olyan gyönyörűen, hogy még a faszobrok is sírva fakadnak.
  Stallone leül a padokba, felrakja a lábát, szotyit vesz elő, és a héjat a földre köpködi. Pár pillanat múlva odalép hozzá a pap, és keresztet vet. Stallone ráérősen feltápászkodik, összeszedi a szotyihéjat, int Jackonak és elindulnak kifelé.
  Jacko nem állja meg szó nélkül:
  - Sly, hogy csináltad, hogy előtted vetett keresztet a pap, amikor én gyönyörű vallásos énekeket játszottam, te meg csak ültél és köpködted a szotyit?
  - Hát az úgy volt, hogy odajött a pap, és azt mondta:
  (felfele mutat) - Most szépen fölkelsz, (lefele mutat) feltakarítod a mocskodat, (balra mutat) szólsz a cigány haverodnak, hogy ne baszogassa az orgonát, (jobbra mutat) és kitakarodtok a templomból.”
 • 19. RickCartman 2010. január 18. 19:31
  „megint az emberi hiszékenység...tényleg az hitték, hogy tízezerért idejön nekik az "original show?" Szeintem ők még a Télapóban is hisznek...hát így járták, saját kárukon tanulhattak most.”
 • 18. b.zoli 2010. január 18. 19:02
  „a class fm ben délután mesélte a táskanyitogatós show vezetője hogy ő is volt és ugy volt szar ahogyan volt”
 • 17. GD 2010. január 18. 18:57
  „Ez a koncert annyira hiányzott az embereknek,mint sz.r a zsebükből! De aki kiváncsi rá az nézze. Többre mentek volna,ha otthon hallgatják Jackson zenéit.”
 • 16. lacag 2010. január 18. 18:32
  „A fiatal Manet meg alsógatyában festett gondolom...”
 • 15. lacag 2010. január 18. 18:29
  „13. hozzászólás czindi 2010.01.18. 17:09

  Uhhhhhhhhh...analógiát vonni a "naturalizmus" és a "nudizmus" között...na ez a kemény nem a koncert...bár végül is biztos Zola is szeretett ruha nélkül írni...atya világ...”
 • 14. titokgyula 2010. január 18. 17:32
  „Szegény Jackson úgyjárt mint Zámbó Jimy . Még sokáig fognak belőle élni az ingyenéllő szélhámosok.”
 • 13. czindi 2010. január 18. 17:09
  „A húszezreseket dobjátok inkább a perselybe. Egyébként a Mónika-són is túltesz ha valaki sapkával a fején néz tízezrek szemébe, a bunkósság teteje. Akkor is, ha neki ez a "szimbóluma", ha ő így szereti. A TV-s személyiség nem önmagáért, hanem a nézőkért van. Riporterként még hagyján, de műsorvezetőként? Azt várom, mikor lesz valaki meztelenül műsorvezető - mondjuk az RTL-nél, - mert hogy ő megszállott természetrajongó naturalista! ( gyengébbek kedvéért "nudista".)”
 • 12. Szilágyi_Zsolt 2010. január 18. 17:09
  „Ezt a szerencsétlen Jacksont már életében is egy csomóan csak kihasználták, a halálából is megpróbálnak üzletet csinálni. Ilyenek a szórakoztatóipar hiénái: céljuk egy rókáról minél több és vastagabb bőrt lehúzni.”
 • 11. omm 2010. január 18. 16:38
  „Feri1,
  "Jacksonak sok eredeti zenésze és táncosa van (volt) Akik itt szerepeltek azok a kilencvenes években léptek fel vele,és nem a teljes társulat hanem csak egy része."

  Nézd csak meg ezt:

  http://webcast.tv2.hu/tenyek/index.php?m=video&video_id=409500

  :D”
 • 10. omm 2010. január 18. 16:25
  „Mintha Fásy Ádám lépne fel egy Demis Roussos koncerten. Na ez kb. olyan lehetett.”
 • 9. Feri1 2010. január 18. 16:14
  „Jacksonnak volt egy-pár nagyon szép száma, de a rajongója sosem voltam, koncertjére sem mentem volna el.
  De az index hírportál is egy színvonal.............
  Idézet valakitől, aki ott is volt:
  "Én ott voltam, bár nem vagyok egy fanatikus Jackson rajongó.De ilyen szar cikket, még nem olvastam. Mindenki tudta hogy nem az igazi jackson fog fellépni,de úgy látszik egy két agy mosott Tv2 és RtL rajongó még bízott benne:) És nem átverés volt mert akik azt hitték hogy a this is it című filmben lévő szereplők fognak fellépni, mert hogy szerintük ők az eredetiek, nagyon tévedtek .Jacksonak sok eredeti zenésze és táncosa van (volt) Akik itt szerepeltek azok a kilencvenes években léptek fel vele,és nem a teljes társulat hanem csak egy része. Ami a műsort illeti színvonalasabb volt mint egy nóta tévén lévő dáridós fellépők által imitált, tátogással és szöveg tévesztési problémákkal küzdő a zenét megerőszakoló ,csak haknival tudó fellépni tudó ,,művészek" tömkelegénél. A szervezők ott cseszték el hogy előzenekarnak egy olyan ismeretlen ripacs csaj és népi zenekarát kérték fel aki az előbb felsorolt hibák mindegyikével rendelkezett,és még csak hangja sem volt.És volt pofája azt hazudni hogy az egyik száma Angliában chart listás volt. Milyen lehet az ami nem került fel oda?:) Aki pedig a szünetben imitálta Jackot az a cigo-..... gyengeség a színpadon lévő tudását meg sem közelítette. Ráadásul még Havas Henrik-nél is beképzeltebb volt. A trutykó körül lézengők némelyike ha tehette volna ezt is a Fidesz nyakába varta volna:) Kb: 20-30 fő volt .Nem kell túlzásokba esni a 100 fővel. A koncert alatt lévő szüneten én is meglepődtem , gondoltam most forog Jacko a sírjában,de szerintem egy 40 felé közelítő táncos nehezebben bírja egy szuflában végig a koncertet mint egy huszonéves. Kérdem én milyen botrányról van szó, mikkor a koncert végén a 3-4 ezres közönség hálásan tapsolva megköszönte az élményt egy olyan valakinek aki csak megközelítette MJ színvonalát.
  Őszeségében élvezhető volt a műsor csak a jegy árak voltak szerintem túlzótan drágák. Bár ha azt nézem hogy ehhez hasonló műsor már nem igen lesz kis hazánkban egyszeri élménynek megérte, főleg látva 10 éves Jacko fanatikus lányomon a boldogságot mikkor megjelent az ismeretlen Jacko imitátor által aláírt belépőjeggyel. Az autogramért sorban állók tízszer többen voltak mint trutykó körül:) Hozzá kell tennem a saját nevét írta alá a jegyre."”
 • 8. omm 2010. január 18. 16:14
  „A végén azért lekaphatták volna Tvrtko-ról a sapkát. :)
  De tényleg ki a szar megy el egy ilyen koncertre?”
27 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba csúszott egy kamion - Fotókkal

Nyúlon az árokba csúszott egy kamion, daruval kellett kiemelni. Tovább olvasom