Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Elloptak egy pénzautomatát, több tízmillóval együtt

Győr - Bankautomatástól több tízmillió forintot vittek el a betörők az éjjel a győri, Répce utcai élelmiszerbolt előteréből.
Az elkövetők betörték a vastag üvegajtót, majd felfeszítették a helyéről a bankomatot és autóval eltűntek, mire a mozgásérzékelő jelzésére útnak induló biztonságiak kiérkeztek.

Nagy durranásra ébredtek az éjszaka, két óra után nem sokkal Marcalvárosban, a Répce utca környékén. Mire álmukból felocsúdva kinéztek az ablakon, már csak azt látták, hogy egy autó elhajt az élelmiszerbolt elől. Egy tizedik emeleten lakó értesítette először a rendőrséget a történtekről.

Az automatában lévő több tíz millió forint mellett szinte jelentéktelen az automata 3 millió forintos értéke. Fotó: Krizsán Csaba

A durranást ismeretlenek okozták azzal, hogy betörték a  bolt 10 milliméteres üvegből lévő bejárati ajtaját, majd az előtérben lévő, mintegy 400 kilós bankautomatát felfeszegették a helyéből, s autóra rakva elvitték. Az egész akció negyed óráig tarthatott.

Az elkövetők több 10 millió forinttal lehettek gazdagabbak. Mozgásérzékelő ugyan be volt kötve egy biztonsági céghez, de mire annak emberei a helyszínre értek, már csak a bűncselekmény tényét állapíthatták meg. Kamera nem volt az üzletben. A rendőrség információi szerint az elkövetők többen lehettek. A bűncselekményben a megyei rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett lopás miatt folytatja a nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A közelmúltban Veszprémben loptak bankautomatát hasonló módszerrel.
Az elkövetők betörték az üvegajtót,  felfeszegették az automatát és eltűntek.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. HoPpÁ 2007. december 12. 00:16
  „Jól van. Ügyesek voltatok. A Tesco meg egy balfasz társaság. Remélem elbasszátok az utolsó fillérig :) A Tescós belső lopásokról mikor cikkeztek? Soroljam a neveket?”
 • 27. LK 2007. december 11. 18:31
  „Ostoba , agymosott a szeretet ünnepe előtt nem rossz jelzők!!! Önnek is Békés Boldog Ünnepeket!”
 • 26. Cseter János 2007. december 09. 19:40
  „Nagyon ostoba ember az, aki azt képzeli, hogy nem a politika irányítja az emberek életét! A politikusok kötz is vannak bűnözők bőven! Miért ne irányíhatanák közűlük a szervezett bünözést? Nekik a legnagyobb érdekük a könnyü pénz megszerzése! Természetesen nagyon is, jól képzett emberek a rablók és az irányítóik! Aki nem lát tovább az orránál, vagy annira agymosott, ezt nem képes felfogni! Ezért engemm kritizál! Természetesen megértem, azt is hisz e rovatba nem azok a politikusok írnak akik érintettek, hanem legfejebb a szekértolóik, vagy a hátsófertályuk körül lebzselők, akiknek alamizsnát juttatnak a bőség aztaláról! A becsületes embereknek semmi köze e sajtóban megjelentekhez!”
 • 25. laczkó katalin 2007. december 09. 15:21
  „Hát az ilyen "cseterek" mennek az ember agyára!! Mért nem állítja le magát! Ellopták. Még gyanús is az ahogy egyfolytában a politikát is belekeveri!!!Remélem sok hitelt vissza tudnak fizetni abból a pénzből az OTP-nek!!!”
 • 24. Bencike 2007. december 09. 13:34
  „A rabloknak kellet tudniuk hogy mikor töltik fel az automatát, hogyan van lefogatva és hogy hova megy a riasztás.”
 • 23. Én 2007. december 08. 20:58
  „Gratulálok fiuk,Van vér a pucátokba!”
 • 22. xyz 2007. december 08. 19:49
  „ha jól megnézitek, ott van a biztonsági cég neve a boltajtón a matricák között...
  Úgy hallottam az áruházlánc zirci üzletében is volt ilyen...
  meg ki rak egy pénzautomatát az előtérbe... no comment”
 • 21. Tomika 2007. december 08. 14:41
  „JÓL TETTÉK NINCS GONDJUK A HITELEKRE AMIT MÁSOK ÉVEKIG NYÖGNEK RENDES BÉREKET MINIMÁL BÉR 250.FtLEGYEN AKI MER AZ NYER!!!!!”
 • 20. valaki 2007. december 08. 12:50
  „Emberek!Ezen szerintem nem kell csodálkozni hogy betörtek!Amikor az ismerősöm saját szemével látta hogyan lopnak a tescoból!!és nem is hinné el az ember hogy kicsoda!És ez valószínű folytatódni fog!én mondjuk nem értem hogy egy kamerát is mért nem szerelnek fel..legalább a rendszámot lehetett volna rögzíteni és így tovább...”
 • 19. lak.. 2007. december 08. 11:02
  „Sajna amire kell a pénz arra nincs kedves Lear a rendőrség kevés a polgárőrség van de aki van az saját pénzéböl nem támogatásbol jár ki akinek meg 100000ezrei vannak azok meg szar...nak kimeni vagy ha kint vannak valamerre pihenek ha lenne egy kis jóga a polgárőrségeknek akkor lehet hatékonyab lenne sokesetben de ezt nem hiszem eléri manapság valaki is tisztelettel egy lak..”
 • 18. Lear 2007. december 08. 07:58
  „Ez a baj! Nincs hónapok óra rendőri járőrözés Marcalvárosban! A Zrínyi útról késve érkeznek ki a rendőrök!?”
 • 17. lak.. 2007. december 07. 23:37
  „Kiváncsi lenék hol van az a hirhettttttt év polgárőrség aki minden nap kint van és éves színten sok száz ezreket tessz elllll zsebre üdv: egy lak..”
 • 16. Cseter János 2007. december 07. 19:38
  „Kedves Olvasótársaim! Amit leírok a köznek, azt megpróbálom a tapasztalatom alapján véleményezni. Lehet pártpolitikai szin ként kezelni, lehet hühyeségként felfogni, attól a tények nem változnak meg! Viszont, ha az illetékesek legalább megpróbálják a bünmegelőzést kicsit komolyabban venni, akkor sok eseményt megtudnak előzni.Tudom, hisz a legtöbb ember is tudja, nem könnyü!
  Persze, ha úgy vesszük egyik szakma sem künnyű, míg el nincs tokéletesn sajátitva. Persze, amikor olyan főnökkök vannak akiket nem a tudásuk, hanem politika helyez a posztjára, akkor az a munka rovására megy. Ezen is lehet változtatni csak, akarat kell hozzá! Mindíg az okot kell előbb feltárni és azután értelmesen cselekedni.”
 • 15. IVI67 2007. december 07. 19:32
  „Cseter János! Te barom állat!
  Elloptak 1 pézautómatát! Volt már ilyen, lessz is ilyen!!
  Mia franc köze van a politikához???!!!???
  Egy barom provokátor vagy!!”
 • 14. Tűzimádó 2007. december 07. 18:19
  „kíváncsi!
  Azért van mert ez 1 pénzkiadó automata. Vágod?

  Cseter János! lacika!
  Hülyeséget ne írj, inkább előbb tájékozódj.”
 • 13. kíváncsi 2007. december 07. 18:08
  „Egy ilyen automatában miért van TÖBB TÍZ millió forint ??”
 • 12. Kóbor 2007. december 07. 17:54
  „T. Cseter János ! (?)
  Igen, Őn az aki saját nevével szerepel..Így tette ezt Volán sztrájk
  fórumban is.Nos, ez a hozzászólása kizárólag politikai "narancsos"
  szinezetű!!”
 • 11. Eszti 2007. december 07. 17:02
  „Elég szomorú, hogy a rendőrség ilyen "gyorsan" vonult ki a helyszínre!
  De alapjáraton nagyon jó fej zsaruk is vannak!!!”
 • 10. frakki60 2007. december 07. 16:42
  „Mennyivel egyszerűbben is meg lehetne oldani a dolgot, és még ki se kell találni, hiszen már létezik a pénzszállító kazetták esetében. Elég ha a zsinórt elvágják, meghúzzák, stb. a patron robban, a festék pedig landol a bankjegyeken. Nem kell ide kamera, biztonsági szolgálat!”
 • 9. Mmiklós 2007. december 07. 16:34
  „Egy ilyen akció két perc alatt megvan...
  Betolat, drótkötél autómatára ráakaszt, kocsival kiránt, elvisz.
  A biztonsági cég elé meg állítólag beálltak egy lopott autóval, hogy ne tudjanak kijárni...”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más tartozását fizettették volna ki vele

Győr - Tudta nélkül „másodrendű kötelezettje" lett egy adósságbehajtási ügynek az a győri… Tovább olvasom