Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Elkészült a nyúli Sárkánylyuk vízrendezése

A nyúli önkormányzat 160 millió forintból valósította meg a Sárkánylyuk-vízmosásrendszer vízrendezését.

A település a munkálatokhoz 137 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv ˝Belterületi vízrendezés˝ című pályázati kiírásán. A beruházást csütörtökön adták át.

A Győr melletti község, mint ismert, egy sík- és egy dombvidéki részből áll. A két részt összekapcsoló vízmosás, vagyis a Sárkánylyuk a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet részeként országos jelentőségű védett terület. Négy mellékága közül a Cinege és a Berek vízmosásokat érintette fejlesztés.

A projekt egyik célja a Sárkánylyuk menti utat szegélyező meredek partfal lábazatát áztató vizek elterelése, másik célja pedig a fal lábazati részének megtámasztására vízzáró mellvédfal kiépítése volt a kritikus szakaszokon. Ehhez kapcsolódott a vízmosás torkolati szakaszának átépítése, melynek eredményeként az érkező hordalék nem tud kiülepedni a vízelvezető rendszerben. A projekt során stabilizálták a hordalékot hozó, útként funkcionáló vízmosásokat, támfalépítéssel biztosították a löszfalak állékonyságát, valamint ároklefedéssel megoldották a település hegyi és síkvidéki vízfolyásainak biztonságos összekapcsolását.

Olvasóink írták

  • 3. greenie 2011. október 29. 14:01
    „Ebben csak az a tárgyi tévedés - tudom, hogy a kormányzati kommunikáció úgy kívánja meg - de a pályázat az Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásaiból részesült támogatásban, és annak keretében valósult is meg. Az hogy most learatják a babérokat, a már csak hab a tortán.”
  • 2. onem 2011. október 27. 21:08
    „És normális szélességű utat mikor építenek?”
  • 1. kisokoska 2011. október 27. 20:50
    „Szép és nagyon jó munkát végeztek, csak hogy a szurdok feljárót új aszfalt szőnyeggel is le kellett volna borítani. Hiába lett szélesítve ha az autósok az ázott földön nem tudnak közlekedni. Ugyancsak szélesíteni kellett volna a hegyaljai úti torkolatot, mert két személyautó alig fér el egymás mellett. Sajnos a cikk írója ezekre a kérdésekre nem adott választ. Várjuk!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos szerverbank Győrben

Kétmilliárd forintos uniós támogatásból az utóbbi évek egyik legnagyobb szerverberuházását adták át csütörtökön Győrben. Tovább olvasom