Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Elismerések Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért

Az elismeréseket a megyei közgyűlés tisztségviselői - dr. Szakács Imre elnök, valamint Firtl Mátyás és Kara Ákos alelnökök - június 17-én délután adták át Győrött, a Megyeházán.

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. KR számú rendeletében "Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj" alapításáról és adományozásáról döntött. Ennek értelmében a díj 12 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó és gazdasági) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.

A sport, a védelmi-rendészeti, a közoktatási, a környezetvédelmi (természetvédelmi), az egészségügyi és a közszolgálati tagozat díjainak odaítéléséről a testület a közelmúltban döntött. Az elismeréseket a megyei közgyűlés tisztségviselői - dr. Szakács Imre elnök, valamint Firtl Mátyás és Kara Ákos alelnökök - június 17-én délután adták át Győrött, a Megyeházán.


A sport tagozat díjazottjai

Boros László, a Győri Lövészklub sportlövő versenyzője

Boros László 2001-ben ismerkedett meg a sportlövészettel. Elért eredményei alapján már 2005-től a magyar válogatott tagja. Sportlövészet sportágban a világbajnokságok 100 éves történetében első alkalommal szerzett megyei sportolóként világbajnoki címet 2008-ban. A következő évben megvédte világbajnoki címét és a kontinens bajnokságon is a dobogó legfelső fokára állhatott. Többszörös magyar bajnok is. Fiatal kora ellenére a sporthoz való hozzáállása, emberi magatartása társai és környezete számára is példaértékű.

Csillag Judit, a Győr-Moson-Sopron Megyei Sportszövetségek Egyesülésének pénzügyi előadója

Csillag Judit 1983. óta áll a megyei sportmozgalom szolgálatában. 2008-ig a megyei sportigazgatóságon, ezt követően a megyei sportszövetségek szövetségében tevékenykedik. Feladatkörében a Megyei Diáksport Tanács gazdasági ügyeinek intézése, a megyei és országos rendezvényeken való operatív részvétel, a versenyek technikai feladatainak biztosítása, továbbá a sportszövetségek rendezvényeinek pénzügyi elszámolása tartozik. Szakmai ismereteit folyamatosan bővítette, hogy meg tudjon felelni a szakterület pénzügyi és számviteli feladatainak.

Horacsek János, a Halászi Sportegyesület edzője, szakvezetője

Horacsek Jánost több évtizedes kötelék fűzi a halászi sportegyesülethez. Pályafutását a Mofém Vasasban kezdte, majd a 70-es évek végén visszatért Halásziba. Aktív sportolói évei után folyamatosan részt vesz az egyesület életében. Edzőként számos tehetséges fiatal felfedezője, pályafutásának elindítója. A sportért, a labdarúgásért való tenni akarása példaértékű. Valósi sportember, pályafutása és munkája követendő minden sportoló számára.

Székely István, a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub sportolója és edzője

Székely István számára mindig fontos volt a sport, az egészséges életmód. Az evezéssel már gyermekkorában megismerkedett, az évek során sok-sok szép eredményt ért el. Öt éve Győr város utánpótlás nevelőedzője, számos bajnok került ki szárnyai alól. Munkáját a szakma is elismeri, hogy az elmúlt években három alkalommal is megkapta a "Magyarország legjobb utánpótló nevelőedzője" díjat. Az aktív versenyzéssel a mai napig nem hagyott fel. Példaértékű a Méhecske Alapítványnak nyújtott önkéntes segítsége, mely során - hazánkban elsőként - fogyatékkal élő fiatalokat oktat evezésre.

Dr. Wlasitsch Mirkó, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület alapítója

Dr. Wlasitsch Mirkó a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület alapítója, az egyesület elnökségének tagja, szakosztályvezető. Elkötelezett sportemberként, számos - mára már hagyománnyá lett - rendezvény ötletgazdája, lelkes szervezője. Így nevéhez fűződik a Szigetköz túraevezős regatta, a Mosonmagyaróvári Nemzetközi Vízikarnevál, a Voluta életre hívása, de neki köszönhető a "gurul a város" kerékpáros-görkorcsolyás felvonulás ötlete és hagyománnyá válása. Megalapítja a velencei evezést, mint egy új sportágat Magyarországon új. A sportdiplomácia terén is sokat tett a városért, a település sportszerető fiataljaiért.

VÉDELMI RENDÉSZETI TAGOZAT

Fehér Rudolf, a Mecséri Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke

Fehér Rudolf már az 1954-es nagy szigetközi árvíz idején vállalta az önkéntes tűzoltóság könnyűnek nem mondható feladatait. Az árvizek a Mosoni-Dunán azóta sajnos többször is ismétlődtek, így az eltelt 56 év alatt sokszor kellett bizonyítania rátermettségét, emberi kitartását. Legutóbb a 2009. évi árvízi védekezésnél kellett helyt állnia csapatával együtt, sajnos ezt munkát egy tragikus esemény, polgármester úr halála tovább nehezítette. 1993 óta a Mecséri Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. Tervszerű, jól megalapozott munkája nyomán a szervezetnek sok fiatal tagja is van, akik követendő példát láttak tőle a mindennapokban és a nehéz, éles helyzetekben egyaránt.

Hullámos László, tű. ezredes, Győr MJV Tűzoltósága parancsnoka

Tűzoltó pályafutását 1981-ben kezdte a Győr-Sopron Megyei Tűzoltóságon, ahol több beosztásban 8 éven át dolgozott. 1989 májusától tartozik a Győr Városi Tűzoltóság kötelékébe, 2001 július 1-je óta városi parancsnok. Tevékenységét a hivatástudat és az elkötelezettség jellemi. Az általa irányított szervezet a megyeszékhely mellett 49 település tűzvédelmét is ellátja. Parancsnoki tevékenysége alatt a tűzoltóság technikai ellátottsága, a személyi állomány felkészültsége jelentősen fejlődött, a testület egy jól működő, szakmailag magas színvonalon teljesítő szervezetté vált.

Molnár Sándor, tű. őrnagy, Kapuvár Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága parancsnoka

1995-től tartozik a Kapuvári Önkormányzati Tűzoltóság állományába, 2005. szeptember 1-jétől a testület parancsnoka. Irányítása alatt a tűzoltóság személyi állományának szolgálati fegyelme, szakmai felkészültsége és technikai működőképessége lényegesen javult. Nagy gondot fordít a készenléti szolgálat megfelelő színvonalon tartására, a felszerelések karbantartására, az állomány fizikai felkészítésére, a tűzoltó-versenysportra. Nagyon jó kapcsolatot alakított ki az önkormányzatokkal, polgármesterekkel, a gazdálkodó szervezetekkel. Hivatástudata, felelősségérzete példaértékű.

A környezetvédelmi(természetvédelmi) tagozat díjazottjai:

Kotrics Andrea, a győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatója

Kotrics Andrea 1988 óta a Móricz Zsigmond Általános Iskola pedagógusa. Pályáját tanítóként kezdte, 1994-től igazgatóhelyettes, 2006-tól pedig az intézmény igazgatója. Vezetői munkásságát a demokratizmus, az iskoláért való tenni akarás jellemzi. A 2007-2008. tanévben Magyarországon elsőként elindította a "Zöld Iskola Programot", amely nagy tetszést aratott a gyerekek, a szülők, a pedagógusok és az önkormányzat körében is. A programokhoz több civil szervezet és a helyi lakosok is szép számban csatlakoztak. Igazi arculatot talált az iskolának, mely nem csak színesíti a város oktatásának palettáját, hanem valóban nagy lépés a környezettudatos emberi magatartás kialakításához.

Németh Andrea, Mosonmagyaróvári Város PM. Hivatala környezetvédelmi és zöldfelület gazdálkodó/ügyintézője

Németh Andrea jól ismeri a környezetvédelme helyzetét országos, megyei, illetve helyi szinten. 16 éve tevékenykedik annak érdekében, hogy javuljon a környezeti elemek állapota, az emberek környezettudatos szemlélete, magatartása. 1996 óta szakmai munkája is a környezetvédelemhez kötődik. Rendkívül fontosnak tarja a megismerni-megszeretni-megvédeni folyamat érvényre juttatását, a megelőzés elvének alkalmazását, a szemléletváltást a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés érdekében. 1994 óta a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület vezetőségi tagja, a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület alapító tagja, 2009 óta titkára.

KÖZOKTATÁSI TAGOZAT

Balogh Dezsőné, a sokorópátkai Általános Művelődési Központ pedagógusa


Balogh Dezsőné 1972 óta a sokorópátkai általános iskola pedagógusa. Tanítói képesítése mellé orosz nyelv szakos tanári, majd német nyelv szakos tanítói képesítést szerzett. Munkáját magas színvonalon, alapos felkészültséggel, változatos munkamódszerekkel végezte és végzi. Szerénysége segítőkészséggel és kellő határozottsággal párosul. Kedves, vidám természete miatt tanítványai, kollégái és a szülők is nagyon szeretik. A település aktív tagja. A helyi Vöröskereszt vezetőségi tagja, énekel a dalárdában, községi ünnepségek szervezője. Jelen tanév végeztével megkezdi jól megérdemelt nyugdíjas éveit.

Baltigh Márta Gyöngyi, a fertőrákosi általános iskola német tanára

Baltigh Márta diplomája megszerzését követően 1977-ben kezdett el a fertőrákos általános iskolában német nyelvet tanítani. Tanulóival rendszeresen részt vesz versenyeken, vetélkedőkön, szép eredményekkel. Nagy munkabírással szervezi az iskolai rendezvényeket, tevékenyen közreműködik osztrák és német iskolákkal való partnerkapcsolatok szervezésében. Munkáját igényesség és tudatosság jellemzi. Oktató-nevelő munkája mellett a település közösségi életének is aktív szereplője, képviselőként segíti a helyi önkormányzat munkáját.

Fitus Tibor, a Mosonmagyaróvári Piarista Iskola tanára, igazgató-helyettes

Moson vármegye első középiskolája a Mosonmagyaróváron 1739-ben alapított Piarista Gimnázium volt. 42 évnyi kényszerű szünet után Fitus Tibor értékes szakmai munkájának is köszönhető, hogy a városban újra működnek a piaristák.

1990-től tanít az intézményben, 1994-től az oktatási törvény gyakori változásait követve, pontosan, igényesen látta el az igazgató-helyettesi munkát. Az intézményben 18 év alatt négy igazgatóváltás volt, mint igazgató-helyettes, ő biztosította szakmai és szellemi folytonosságot. 7 éven át az iskola cserkész csapatának is parancsnoka volt.

Kolláth Gábor, a GYMS Megyei Szabadidősport Szövetség főtitkára

Testnevelés-matematika szakos tanárként Győrött helyezkedett el és azóta is a Gyárvárosi Általános Iskola tanára. Több éven át volt igazgató-helyettes, jelenleg a testnevelés munkaközösség vezetője. Szívügyének tekinti a szabadidősport megszerettetését minden korosztály számára. Mint tájfutásban igazolt versenyző eredményeivel, példamutatásával egyre több fiatalt nyert meg a városrészben a rendszeres testmozgásra. 1995-től a megyei szabadidősport szövetség főtitkára. Évről-évre szervezi az egyre nagyobb tömegeket megmozgató versenyeket, pld. a Decathlon-Büchl Nemzetközi félmaratont, a Sokorói Hegyifutást, vagy a karácsonyi rohanást.

Szilbekné Cseh Györgyi, a győri Kölcsey iskola tanára

Szilbekné Cseh Györgyi több mint 25 éve tanít Győr-Moson-Sopron megyében. 2001-től a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolában dolgozik. Közoktatási szakértői munkáját 2000-ben kezdte, ezzel párhuzamosan majd' 10 éve Győr-Moson-Sopron megyében magyar nyelv és irodalom területén megyei szaktanácsadói feladatokat is ellát. Szervezi a megyebeli magyartanárok tájékoztatását, magyartanári klubokat működtet, módszertani javaslatok kidolgozásában vesz részt. Az általa összeállított szakanyagok, tanmenetek, óravázlatok nagyban segítik a pedagógusok mindennapijait. A pedagógusok képzésén túl természetesen saját szakmai fejlődésére is nagy hangsúlyt fordít. Több szakmai testület tagja.

KÖZSZOLGÁLATI TAGOZAT

Sáfrányné dr. Kiss M. Rozália, Kapuvár Város Polgármesteri Hivatala Humán Iroda vezetője


1980. január 1-jén jogi előadóként került Kapuvárra, a Városi Tanácshoz. Hamarosan jogi szakvizsgát tett, majd 1985-től osztályvezető, 1991-1995. között a város jegyzője, 1996. óta a hivatal titkárságát vezeti. Munkáját felelősségteljesen és megbízhatóan, a szolgáltató közigazgatás elvárásai szerint végzi. folyamatosan részt vesz és irányítja a választások és a népszavazások lebonyolítását. Munkájának eredményességét több szakmai elismerés is igazolja, így megkapta a címzetes szakfőtanácsos címet, és a kiváló köztisztviselői munkáért kitüntetést is.

Varga Tivadarné, Rábatamási-Jobaháza települések körjegyzője

Varga Tivadarné 1967 óta dolgozik folyamatosan az államigazgatásban. Adóigazgatás területén előadó, majd főelőadóként 10 évet töltött el különböző községi tanácsoknál. Az Államigazgatási Főiskolán 1987-ben diplomázott. 1984-1990. között Kapuváron, a Városi Tanácson főelőadó, 1991-től Rábatamási jegyzője, 2001-től Rábatamási-Jobaháza körjegyzője. Rendkívül alapos, biztos szakmai ismeretekkel, mély hivatástudattal bíró szakember, akit nem csak munkatársai, hanem a települések lakói is tisztelnek és szeretnek.

Az egészségügyi tagozat díjazottjai

Csapó Gábor, a Országos Mentőszolgálat GYMS Megyei Irányító Csoport mentésvezetője

Csapó Gábor 1987-től dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál. Munkáját mindvégig magas szintű szakmai felkészültség, betegközpontúság és a közösségért való tenni akarás jellemezte. Rátermettsége és felkészültsége révén hamar beléphetett az egészségügy kommandójának is nevezett rohamkocsi szolgálat kötelékébe. 7 éven át a megyei mentőszervezet főápolói feladatait látta el. Rendszeres előadója különböző elsősegély tanfolyamoknak, de a megyei katasztrófavédelemnél is szívesen látott oktató. Jelenleg ellátott mentésvezetői munkaköre speciális mentésirányítói ismereteket, nagyfokú stressz-tűrő és konfliktuskezelő képességet igényel.

Dr. Kozma József, nyugdíjas háziorvos, Fertőrákos

Dr. Kozma József orvosi tevékenységét 1964-ben, a szolnoki kórházban kezdte. 1986-tól, 2004-es nyugdíjba vonulásáig Fertőrákoson látta el a körzeti orvosi teendőket, maximális körültekintéssel, kiemelkedő szakmai tudással és felelősséggel, példaértékű munkabírással. 2004-ben nyugdíjba vonult, de hivatásától nem tudott elszakadni, a mai napig, ha szükség van rá, segít, akár helyettesítéssel, akár házi beteglátogatással. 1990 óta - képviselőként - tevékenyen részt vesz a települési önkormányzat munkájában.

Dr. Pardi Éva, Kajárpéc és Felpéc települések háziorvosa

Dr. Pardi Éva 1987 óta a két település háziorvosa, Kajárpécen él, nem csak a faluban, hanem a faluval. A munkakörével összefüggő "kötelező" feladatain túl számos egészségvédelmi és közösségi kezdeményezésnek az ötletgazdája, végrehajtója. Így 15 éve szervezi a egészségnevelési hónap programjait, 2008-ban komplex szűrővizsgálatot szervezett. A falu kulturális és közösségi életében is aktívan részt vesz. 1997-től a Kajárpécért Egyesület elnöke, 2004-ben pedig megalapította a kajárpéci asszonykórust, akikkel sikerrel lép fel kórustalálkozókon, határokon belül és kívül is.

Dr. Vincze Eszter, körzeti háziorvos, Kapuvár

Dr. Vincze Eszter 1987-ben diplomázott, szakmai pályafutását a Soproni Állami Szanatóriumban kezdte. 1990-ben került Kapuvárra, ahol a kórház belgyógyászatán dolgozott. 1993 októberében vette át az 5. számú háziorvosi körzetet, amelyet a mai napig ellát. Munkáját szakszerűen és lelkiismeretesen, a betegek megelégedésére végzi. Nagy gondot fordított a szakmai továbbképzésre, belgyógyászati, majd háziorvosi szakvizsgát, homeopatia szakoklevelet szerzett. Egész családja - férje és gyermekei - révén is az egészségügyhöz kötődik.

Olvasóink írták

  • 2. csillaant 2010. június 18. 15:13
    „Gratulálok mindannyiuknak!

    Győrben egy kép az újságban elrejtve, -a honlapon már meg sem jelent..... - spórolósan felsorolva kik mit kaphattak, de hogy ki mit kapott miért ?????”
  • 1. Tabornok 2010. június 18. 14:27
    „További munkájukhoz kitartást, egészséget kívánok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri zacskómizéria: a Tesco szerint nagyon hamar elfogy

Olvasó-tudósítónk jelezte, hogy a győri Vásárcsarnok melletti Tescóban hetek óta nincs zacskó a… Tovább olvasom