Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Elismerés! A győri futó 815 ezer forintot gyűjtött a daganatos gyerekeknek - fotó

Sinkó Sándor jótékonysági akciója 12 héten át tartott. Az amatőr kisalföldi sportoló a rákkal küzdő kicsik lelki sebeinek gyógyításáért kampányolt és futott.
Minden forintot számított

"A Bátor Tábor Alapítvány futócsapatának tagjaként igyekszem minél nagyobb segítséget szerezni a beteg gyerekeknek. Minden forint a kicsik lelki sebeinek gyógyítására megy. Bármilyen jelképes összeg számít. Ha valaki olyan élethelyzetben van, hogy nem tud lemondani egyetlen forintról sem, megértem. Őket arra kérem, hogy megosztásokkal támogassanak a közösségi médiában" – mondta Sinkó Sándor március elején, aki eddig öt maratont teljesített és a nagyatádi ironmanen is célba ért.

Motiváció

Amikor először nyilatkozott portálunknak a "győri vasember", fél millió forintnál járt a gyűjtés. Az elmúlt másfél hónapban ezt az összeget sikerült több mint 300 ezer forinttal "megtoldani". Sinkó Sándor végül 12 év hét alatt 818 500 forintot "futott össze" a súlyosan beteg gyerekeknek. "A kampány véget ért és szerencsére a futó is célba ért" – kezdte a Sasa becenévre hallgató győri amatőr sportoló.

"Az élmény nagyon friss. Olyan összegnél állt meg a képzeletbeli mutató, amelyet legszebb álmaimban sem gondoltam a kampány előtt. Amikor év elején belevágtam, örültem volna 150 ezer forintnak. Ahogy teltek a hetek, úgy emeltük egyre magasabbra a tétet. Az adománygyűjtési időszak megmutatta, hogy csodálatos családtagjaim, önzetlen, támogató barátaim, munkatársaim vannak. Az különleges motivációt jelentett, hogy daganatos kicsikért futhatok. Nehéz szavakba önteni, min mennek keresztül ez a gyerekek, mennyit szenvednek, miközben az életükért harcolnak" – hallottuk Sinkó Sándortól.
Sinkó Sándor és párja, Szabó Valéria a futóknak járó éremmel. Valéria 12 km-et futott a Dunakanyarban.
Sinkó Sándor és párja, Szabó Valéria a futóknak járó éremmel. Valéria 12 km-et futott a Dunakanyarban.
Futás a bátrakért

"A végső próbán, a III. Panorámafutás Dunakanyar Félmaratonon a szívem és a lábaim repítettek a rajttól a célig, a bátrakért futottam. Két óra alatt, 1 óra 55 perc 59 másodperc alatt teljesítettem a 21 kilométert" – búcsúzott a mindig vidám győri futó. Mit tehetünk ehhez hozzá? Soha rosszabb jótékonysági kampányt Győrben! Arról nem szólva, hogy Sasa futóedzéseivel több tucatnyi embert motivált aktív mozgásra.
Sinkó Sándor a kampány végén, a III. Panorámafutás Dunakanyar Félmaraton céljában. Kevesebb, mint két óra alatt teljesítette a 21 km-et.
Sinkó Sándor a kampány végén, a III. Panorámafutás Dunakanyar Félmaraton céljában. Kevesebb, mint két óra alatt teljesítette a 21 km-et.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekes egérutat talált ez a győri autós - Videó

Érdekes egérutat talált ez a győri autós - Videó
Mutatjuk a Győrben közlekedünk egyik legújabb felvételét arról, ahogy egy sofőr "alternatívát"… Tovább olvasom