Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Elindult a RangAdó sorozat

Magyarország - RangAdó címmel vetélkedősorozatot indított az APEH. Az első forduló 50 kérdése már megtalálható az adóhivatal honlapján.
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal útnak indította országos vetélkedőjét. A középiskolások számára rendezett többfordulós versenyen a fiatalok az adózással kapcsolatos témakörben mérhetik össze tudásukat, történelmi és közéleti ismereteikről adhatnak számot.

A vetélkedő „szórakoztatva" – a nap mint nap használt internet alkalmazásával – ismerteti meg az adózástörténeti érdekességeket, napjaink alapvető adózási tudnivalóit, így például a magyar adórendszer felépítését, a kiemelt adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit, a kötelezettségek teljesítésének módját, valamint magát az adóhivatalt. Az érdeklődők minden szükséges és aktuális információt (nevezés, játékleírás, időpontok, nyeremények) az APEH honlapján, a http://apeh.hu weboldalon, az „Adózásról könnyedén" menüponton keresztül érhetnek el.

A RangAdón 3 internetes fordulóban, valamint regionális és országos döntőkön mérettetnek meg a jelentkező 5 fős csapatok.

Minden csapat mellett számítanak az adott középiskola részéről egy felkészítő tanár részvételére. Egy középiskolából több csapat is nevezhet.
Az internetes fordulók kérdései elsősorban adózástörténeti, valamint az APEH honlapján található információk felhasználásával is megválaszolható kérdések. Az első két internetes forduló feleletválasztásos, a harmadik internetes forduló már kreatív feladatokat is tartalmaz, amelyeket szakmai zsűri értékel.

A díjazás: minden benevező iskola részére az APEH Adóvilág című szaklapjának 1 éves előfizetése. Az I. díj 1–1 db középkategóriás, webkamerával felszerelt laptop a csapat tagjainak és felkészítő tanárának. A II. díj 1–1 db 8 GB-os iPod a csapat tagjainak és felkészítő tanárának, továbbá a csapat tagjai, valamint a felkészítő tanár és kísérője részére egy négynapos balatoni üdülés. A III. díj: 1–1 db 8 megapixeles fényképezőgép 2 GB-os memóriakártyával a csapat tagjainak és felkészítő tanárának, továbbá a csapat tagjai, valamint a felkészítő tanár és kísérője részére egy háromnapos (a csapattagok lakhelyétől függően) budapesti, egri vagy pécsi üdülés. További nyeremények: koncertjegyek, fesztiválbelépők, előfizetések adózási szaklapokra, jegyek és belépők élmény-, illetve kalandparkokba, játékszoftverek.

A régiós döntők a jövő év márciusában lesznek, az áprilisi országos döntőt a televízió is közvetíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több kategóriában csendültek fel a dallamok a versenyen

Régió - A Nádorvárosi Közoktatási Központban a közelmúltban rendezték meg a „Fújdogál a… Tovább olvasom