Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Elhunyt Matusz Károly - galéria a győri fotós emlékére

Matusz Károly temetése április 11-én, csütörtökön 16 órakor lesz Győrben (Kismegyeren) a Malomsori temetőben.


Április 11-én  délután négy órakor, a Győr Kismegyer városrészében lévő malomsori  temetőben kísérik utolsó útjára Matusz Károly fotóriportert - tudatta a család pénteken.   

A temetés után a kismegyeri templomban Várszegi Asztrik  pannonhalmi főapát tart istentiszteletet a csütörtök hajnalban,  életének 67. évében elhunyt tudósítóért.  


Korábban:

A Kisalföld és az MTI egykori győri fotósa 66 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el csütörtök hajnalban.

Matusz Károly 1968-tól dolgozott dokumentátorként, fotóriporterként. 45 évvel ezelőtt pályája a Kisalföldnél indult, s több mint három évtizedig volt a Magyar Távirati Iroda győri munkatársa.

A Kisalföld szerkesztősége részvétét fejezi Matusz Károly családjának. Nyugodj békében, Karcsi bácsi!


Matusz Károly (1946-2013)
Matusz Károly (1946-2013)Matusz Károlyra emlékezünk: válogatás a győri fotós képeiből

Életének  67. évében elhunyt Matusz Károly fotóriporter, az MTI volt Győr-Moson-Sopron megyei tudósítója - tudatta a család csütörtökön  az MTI-vel.

Matusz Károly 1946. november 21-én született Győrben.  Gyerekkora óta fotózott, első fotós sikerét a győri Révai Gimnázium  végzős diákjaként aratta. 1969-től már a Magyar Távirati Irodát  tudósítva adott hírt a megyei eseményekről. Rövid bútorgyári kitérő  után került a helyére, 1974-ben állást kapott a megyei napilap  fotórovatánál. Saját bevallása szerint a Kisalföld volt az iskola,  ahol megtanult fényképezőgéppel is, tollal is hírt írni. Közben,  1977-ben elvégezte a MÚOSZ újságíró iskolájának fotóriporteri  szakát. A Kisalföldnél 1980-ig dolgozott. 1986-ban lett főállású  tudósító a Magyar Távirati Irodánál, amelynek munkatársaként 2005.  szeptember végéig dolgozott.

Fotóival több mint négy évtizeden át tudósította a nagyvilágot  mindarról, ami szűkebb pátriájában, Győrben és az észak-dunántúli  régióban történt. A nevéhez köthető archívum százhetvenezer  felvételt őriz. Képei számos hazai és nemzetközi kiállításon  szerepeltek. Tevékenységének értékes fejezetei a Győri Balett első  tíz évének, az Audi győri honfoglalásának és a Rába-gyár sikereinek  megörökítése, a határnyitás, a vasfüggöny lebontásának dokumentálása.

Ars poeticája szerint a hírügynökségi fotós gyors, pontos, hiteles és pártatlan.

Munkáját az év vidéki fotóriportere címmel, francia szakmai  nívódíjjal, 2005-ben képzőművészeti kategóriás, regionális  Príma-díjjal ismerték el. Győr városától 2004-ben sajtódíjat,  2012-ben Pro Urbe-díjat kapott.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelem! Változnak a hulladékszállítás szabályai Győrben

Április elsejétől változnak a lakatlan, az időlegesen használt illetve az üdülő ingatlanokat érintő… Tovább olvasom