Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Életünk a fecskékkel - Már látogatható a rajzkiállítás Győrben - fotók

A fecskék drámai fogyása miatt lapunk Mentsünk együtt fecskét! címmel indított kampányt, hogy felhívjuk a figyelmet a kis madarak fontosságára.
A klímaváltozás és a természetes fészkelőhelyeik átalakítása, lerombolása miatt veszélybe került a közép-európai fecskeállomány. Hazánkból egy-két millió fecske hiányzik, pedig ők biológiai védelmet jelenthetnek a rovarok által terjesztett betegségekkel szemben is. A fecskék drámai fogyása miatt lapunk Mentsünk együtt fecskét! címmel indított kampányt, hogy felhívjuk a figyelmet a kis madarak fontosságára, mozgósítsunk élőhelyeik gyarapítására.
Fotók

A kampány részeként Életünk a fecskékkel gyerekszemmel címmel rajzpályázatot írtunk ki, amelyben arra kértük az általános iskola alsó tagozatára járó gyermekeket, hogy rajzolják meg, milyen az életük a fecskékkel. Felhívásunkra az ország minden pontjáról majdnem 400 rajz érkezett. Ezekre végül majdnem 4000-en voksoltak a kisalfold.hu-n. A legtöbb szavazatot a zalaszentgróti Tóth Hanna műve kapta, a második helyen a lipóti Szokolics Nóra rajza végzett, a harmadik a tatai Iványi Zsolt István alkotása lett.

A 80 legtöbb szavazatot kapott pályamunkát hétfőtől a GYSZSZC Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskola és Szakgimnázium aulájában (Győr, Kodály Zoltán u. 20-24) lehet megtekinteni. A hétfői megnyitón lapunk főszerkesztője, Garamvölgyi Imre elmondta, hogy kiadónk örömmel állt a fecskék megmentésért indított kampány élére. Fekete Szabolcs, a Móra-iskola tagintézményvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy örömmel adtak otthon a kiállításnak, és reméli, a rajzpályázat eredményeként még több gyermek ismeri meg közelebbről és szereti meg ezeket a szép és hasznos madarakat. A kiállítás június 14-éig tart nyitva minden hétköznap 14.30-tól 20 óráig látogatható.
Fecske rajzpályázat - kiállítás

Helyszín: Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium Aulája (Győr, Kodály Zoltán u. 20-24, 9023)
Minden hétköznap 14.30-tól 20 óráig látogatható!

Az összes rajzot pedig ebben a videónkban nézheti meg:
 
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árhullám jön a Dunán, Győr környékén harmadfokú készültségi szint is lehet

Árhullám jön a Dunán, Győr környékén harmadfokú készültségi szint is lehet
A Duna vízgyűjtőjén néhol 100 mm-nél is több csapadék hullhat. Tovább olvasom