Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Életmentő jelenlét a Bercsényiben

Győr - Életmentő pont létesül a megyeszékhely négy középiskolájában. Az első másfél millió forint értékű defibrillátort és oktatócsomagot tegnap adták át a sportiskolai képzést is folytató Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközépiskolának.


Hat megyei, köztük négy győri középiskola nyert az Egészség ügyi Stratégiai Kutató Intézet által meghirdetett pályázaton, amelynek célja az egészségkultúra fejlesztése, a mostanában gyakori hirtelen szívhalál mérséklése. Az első másfél millió forint értékű defibrillátort és a hozzá tartozó oktatócsomagot (újraélesztő felszerelést, ambubabát) tegnap adták át a Bercsényi-iskolának.

– Örömmel csatlakozunk a kezdeményezéshez, amelynek jelmondata ˝Te vagy jelen, te tudsz segíteni!˝– hangsúlyozta érdeklődésünkre Németh Zsolt, az intézmény igazgatója. – Iskolánk a ˝hátrányos˝ helyzetű Újváros és Sziget városrészek határán működik. Rendszeres sportiskolai képzést, a nemzeti élsport számára folyamatos utánpótlás-nevelést folytatunk. Ez fokozott fizikai megterheléssel, nagyobb rizikóval jár.

Az életmentő felszerelést Németh Norbert, a projektet lebonyolító Celerus Bt. területi vezetője (j) adta át Németh Zsolt igazgatónak. Fotó: Krizsán
Az életmentő felszerelést Németh Norbert, a projektet lebonyolító Celerus Bt. területi vezetője (j) adta át Németh Zsolt igazgatónak. Fotó: Krizsán

Németh Zsolt hozzátette: a bercsényis ˝Életmentő pont˝ természetesen nemcsak a diákok, hanem minden rászoruló rendelkezésére áll. – Annál is inkább fontos ez, hiszen a közelmúltban számos olyan tragikus eset – köztük saját veszteségként iskolánk egykori diákjaival, élsportolókkal, Fehér Miklóssal, Nagy Andrással, Beck Tamással – történt, amelyet keringési, szív- és érrendszeri, valamint légzési problémák okoztak. Hogy ezeket megelőzzük, tanárokat és diákokat képezünk ki segítőknek, akik a szakemberek megérkezéséig helyt tudnak állni a vészhelyzetben.

A Bercsényi-iskola mellett a győri Jedlik-, Krúdy- és Lukács-iskola, a soproni vendéglátó-ipari, valamint a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola is sikerrel szerepelt az országos pályázaton. Ők a közeljövőben vehetik át az életmentő felszerelést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzéki fölény a beszédversenyben

Az első helyezett egy teljes futballmeccsnyi, az utolsó mindössze egy támadásnyi időt tartotta magánál a szót. Tovább olvasom