Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Éjszakai muzsika Arisztotelész terén

Tét–Görögország - A babérkoszorúk földjén is babért arattak a Téti Ifjúsági Fúvószenekar tagjai, ugyanis nemrégiben Görögországban vendégszerepeltek.
– Tavaly nyáron Európa mértani középpontjában, a lengyelországi Suchowolában szerepeltünk fúvósfesztiválon, ott tetszett meg a theszaloníki Sindos Bandnek muzsikálásunk és muzsikusaink barátságossága. Így meghívást kaptunk az általuk szervezett fesztiválra, s ezzel sokak álma valósult meg: görögországi vendégszereplésünk felért egy luxusüdüléssel – számolt be Steszli Tibor zenekarvezető a Téti Ifjúsági Fúvószenekar legutóbbi útjáról és magyarázatként hozzátette: korábban aludtak már a csoporttagok iskolai osztályteremben, katonai tornateremben, most viszont tengerparti négycsillagos szállodában kaptak helyet a fesztiválszervezőknek köszönhetően, akik sok szponzort tudtak megnyerni ügyüknek.

A rengeteg kávéházzal, kicsi, emberszabású üzletekkel tarkított, hangulatos déli településen a téti fúvósok mindig éjszaka muzsikáltak, mert még akkor is alig volt harminc foknál alacsonyabb a hőmérséklet. Azon a főtéren is játszottak, amelyet Nagy Sándor nevelőjéről, a kor legnagyobb tudósáról, Arisztotelészről neveztek el. Többek közt moszkvai, stuttgarti, ukrán és bolgár zenekarokkal közös műsorban léptek fel. A svédek ABBA-t játszottak előttük, a görögök népszerű hazai dalokat, a tétiek zenéjének ritmusát mégis folyamatos taps kísérte.
A neves csoportok közt is megállták helyüket fiataljaink és a fesztiválon részt vevő szakemberek szerint az egyik legjobb fúvószenekar volt Theszaloníkiben a téti. Az is elismerést jelentett számukra, hogy a többi csoport tagjai minél több magyar szót igyekeztek megtanulni tőlük.

– Azért fontosak a fesztiválok, mert ilyenkor derül ki, hogy más zenekarok hogyan fejlődnek hozzánk képest. A tapasztaltakból pedig tanulhatunk. Emellett a fiatalok nyelvtudásukat javíthatják ilyen alkalmakkor. Az már csak hab a tortán, hogy a babérkoszorúk földjén babért arathattunk – szögezte le a karmester és azt is elmondta: a fesztiválon több újabb külföldi meghívást is kapott a zenekar. Ám azért, hogy jövő nyáron megint tudjanak utazni, meg kell dolgozni az útiköltségért és próbálni is sokat kell, hogy méltóképp képviselhessék városukat más országokban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Energia házilag, hőszivattyúval

Győrújbarát - Télen se füstöl a kémény Hutyánéknál, mert családi házukat a föld látja el meleggel.… Tovább olvasom