Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Egymilliárd forintból építenek műjégpályát Győrben - fotók, videó

A pálya alapkövét hétfőn tették le a már meglévő fedett műjégpálya mellett.
Nettó egymilliárd forintból  építenek új, télen-nyáron használható műjégpályát Győrben, amelynek  alapkövét hétfőn tették le a már meglévő fedett műjégpálya mellett.     
   
Bera Attila, a Győri Nemak-Dana ETO HC alelnöke elmondta, a  2018 őszére elkészülő beruházástól elsősorban azt várják, hogy a  jelenleg utánpótlás-neveléssel foglalkozó klub felnőtt csapatot is  indíthasson a hazai jégkorong-bajnokságban.   
   
Az egyesületben jelenleg kétszáz fiatal jégkorongozik, a hazai  bajnokságban minden korosztályban indítanak csapatot, az osztrák  bajnokságban U18-as és U20-as együtteseik versenyeznek. A  műkorcsolya-szakosztályban mintegy 50 gyerek sportol.   
   
A 2015-ben hőszigeteléssel ellátott, sátorral fedett  műjégpályát emellett augusztus elejétől május végéig évente mintegy  40 ezren veszik igénybe szabadidősportra, s 1200 óvodás korú  gyermek ismerkedik rajta az alapokkal.    
Az egyesület 2015-ben adott be pályázatot jégcsarnok építésre a  Magyar Jégkorong Szövetséghez (MJSZ).    
   
Kovács Zoltán, a MJSZ alelnöke azt mondta, hogy a vidék  legnagyobb és legszebb jégpályája lesz a győri. Jelezte, hogy  Szombathelyen és Nyíregyházán is adnak át majd jégcsarnokokat.    
   
Fotók


Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere (Fidesz-KDNP)  hangsúlyozta: 2015-ben több lépcsős fejlesztést fogadott el a  város, amelynek részeként korábban egy tanulópályát építettek és  fejlesztették a fedett pályát, hogy kulturált körülmények között  sportolhassanak a fiatalok. A fejlesztés harmadik eleme az új  csarnok építése.    
   
Bartalis István, a magyar férfi jégkorong válogatott  csapatkapitánya arról beszélt, 11 évesen került a  Győr-Moson-Soproni megyeszékhelyből a fővárosba, hogy tovább  sportolhasson. Az új pálya reményei szerint a környékbelieknek  egyfajta gyűjtőközpontja lesz. Úgy fogalmazott, hogy az egyéni  játékos-fejlesztésben az a legnagyobb erő, ha egész évben  lehetőségük van korcsolyázni.    
   
Bera Attila az MTI-nek elmondta, hogy a beruházás hetven  százalékban társasági nyereségadóból és harminc százalék önrészből  valósul meg, az önkormányzat támogatásával.    
   
A csarnok a fogadóterülettel és az öltözőkkel együtt négyezer  négyzetméter alapterületű lesz, s 1900 néző befogadására alkalmas.  A pálya területe 58x28 méter, amely lehetőséget biztosít felnőtt  versenyek lebonyolítására is.    
   
Hozzátette: a jelenlegi, sátorral fedett pálya is megmarad az  utánpótlás-nevelés, a versenysport és a szabadidősport igényeinek  megfelelően.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változások és hiányosságok az új győri buszmenetrendben - Elégedettek lehetünk?

Változások és hiányosságok az új győri buszmenetrendben - Elégedettek lehetünk?
A VEKE átfogó cikket készített a győri buszmenetrendről, amelyben alaposan kielemzi a megújult… Tovább olvasom