Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Egyesíti erőit Győrben a Rába és a Rekard

Hétszázmillió forintért megvásárolta a Rába Nyrt a Rekard csoportot: az adásvételről kedden írták alá a szerződést. Az export pozícióik erősödését, bővülő termékportfóliót és a meghatározó vevő- és termékkör erősödését várják a tőkeszövetségtől.
„A Rába Csoport újkori történelmének egyik legjelentősebb eseményével új fejezetet nyit a vállalat életében. A társaság a győri székhelyű és nagy múltú Rekard Csoport megvásárlásával, akvizíciójával építi tovább jövőképét" – ezzel vezették fel a két cég közötti szerződéskötést.

A keddi ünnepélyes aláíráson Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt elnök-vezérigazgatója elmondta: az egyesüléssel 200 év szakmai tapasztalat jelenik meg a piacon. Mióta a Rába 1997-ben tőzsdére lépett, még nem kötött tőkeszövetséget: „ez most megteremti a Rába további növekedésének lehetőségét."

Az átlagosan 1451 munkavállalót foglalkoztató cég stabilizációja, hitelmentesítése, majd a modernizációs program részeként három év alatt 12,4 milliárdos fejlesztés után a növekedés gyorsítása indulhat (a Rekardhoz hasonló) akvizíciókkal. 

Szabó Balázs, a Rekard Hajtástechnikai Kft. ügyvezető igazgatója szerint a két cég egyesíti erőit, piaci fellépését a beszállítói, értékesítési piacon. A 2017-ben 3,2 milliárd forintos árbevételt produkáló, 180 munkavállalót foglalkoztató Rekard 90 százalékban exportra viszi termékeit. 

Az üzlet részeként a Rába idén a Diagonal Valor Kft egészét és a Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft 24,9 százalékát vásárolja meg, míg utóbbi cég fennmaradó része 2021-ben lesz a társaság tulajdona - összesen mintegy 700 millió forintért. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 190 térfigyelő kamera vigyáz a biztonságra Győrben

Már 190 térfigyelő kamera vigyáz a biztonságra Győrben
Nemcsak az utak mentén szerelnek fel ilyen eszközöket, hanem köztéri alkotások mellé is. Tovább olvasom