Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Egyablakos ügyintézés Győrben

Legkésőbb 2007 év végére egyablakos rendszeren keresztül elérhető lesz a győri közigazgatási rendszer.
Legkésőbb 2007 év végére egyablakos rendszeren keresztül elérhető lesz a győri közigazgatási rendszer – jelentették be hétfőn. A komplex informatikai rendszer kiépítésének első lépcsőfoka 415 millió forintba kerül.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) pályázatán Győr 365 millió forintot nyert, ehhez 50 milliót hozzátett, így 415 millió forintból kezdheti el kiépíteni informatikai rendszerét, amely lehetővé teszi az úgynevezett egyablakos ügyintézést.

Ez nem jelent mást, mint internetes/számítógépes összeköttetéssel működő ügyintézést, ahol egyszerre több dolgot elintézhet a győri polgár (például a helyi adó befizetését, az építési engedélyek rendezését stb.). A rendszer első elemének kiépítésére elég ez a bizonyos 415 millió forint, s jelenleg az internetes kapcsolat telepítésére pályázók (összesen négyen vannak) ajánlatainak elbírálása folyik – jelentette be tegnap Eredics Imre győri alpolgármester.

Az információs rendszer már idén használható lesz, magyarán az ügyfelek az építési hatósággal, a szociálpolitikával, a vagyonkezeléssel, a pénzüggyel, a helyi adókkal, a vállalkozói ügyintézéssel és természetesen a győri közgyűléssel kapcsolatos adatokhoz hozzáférhetnek; de a valós ügyintézés majd csak akkor válik lehetségessé, ha a teljes rendszer kiépül. Ennek érdekében Győr jövőre hasonló nagyságrendű pénzre pályázik, s a tervek szerint 2007-ben már valóban otthonról intézhetik ügyeiket azok, akik internetes hozzáféréssel rendelkeznek. (Akiknek nincs ilyen, azok az ügyfélszolgálaton tehetik meg ugyanezt, szintén „egy ablaknál".)

Eredics Imre azt is hozzátette, ez a fejlesztés a győri kistérséghez tartozó községeket is segíti, ugyanis azok is a rendszer tagjai lesznek. A GVOP pályázata mellett a megyeszékhelyen párhuzamosan építik ki, illetve bővítik a győrieknek olcsóbb internetes hozzáférést biztosító elektronikus rendszert – e kettővel Győr egyedülálló fejlesztést valósít meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégtömböt csomagolnak be Győrben

A Reflex Környezetvédelmi Egyesület, az ausztriai klímaszövetség és a győri környezetvédelimi iroda közös akciójában március 22-én egy hatalmas jégkockát csomagolnak be a Széchenyi téren. A jégtömb a passzív házak vagy kis energiaigényű házak épületgépészeti követelményeknek megfelelő hőszigetelést kap. A jeget július harmadikán, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából szabadítják meg a szigeteléstől. Tovább olvasom