Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Egy terasz miatt érkezett panasz

Győr - Eddig egyetlen, még kivizsgálatlan panasz érkezett a városházára a győri teraszokkal kapcsolatban, amelyeket a jó idő miatt már húsvét körül s kisebb megszakítás után május elejétől kihelyeztek a vendéglátók.

Ezt a keringőnket akkor is eljárjuk évről évre a teraszok körül, ha éppen nem történik semmi. Ennek oka, hogy senki nem feledkezett meg a három évvel ezelőtti csendkommandóról, a volt polgármester személyes, terasznéző körútjáról, s az ezt követő társadalmi egyeztetésről, ami a vendéglősök számára kedvezően ért véget. Elérték például azt, hogy ma már rugalmasabb a nyitvatartási idő: mindennap éjfélig működhetnek a teraszok, kivéve, ha megalapozott panaszok érkeznek egy hely miatt. Ez esetben a város útkezelő szervezete mint bérbeadó kurtíthat az adott söröző vagy ételbár nyitvatartási idején. Gottwald László, a Győri Útkezelő Szervezet főelőadója szerint eddig nem érkezett lakossági panasz.

Az útkezelő illetékese elmondta: nem csökkent, s nem is emelkedett a teraszok száma tavalyhoz képest, Győrött pontosan 61 működik. A vállalkozók számára a jó idő azért is kedvező, mert ilyenkor még feleannyi bérleti díjat kell fizetniük. Az év ugyanis ebből a szempontból két időszakra oszlik: a három nyári hónapra, valamint a szeptembertől május végéig terjedő háromnegyed évre. Az útkezelő szervezet nyáron a belvárosban 1200 forintot kér havonta a terasz négyzetméteréért, a lakótelepeken 1000-et, a peremkerületekben pedig 800-at. A főszezonon kívüli időben valamennyi kategóriában ugyanennek a felét teszi ki a díj.

Természetesen aki panaszt kíván tenni az esti zaj miatt, nem annyira az útkezelőt, inkább rögtön a városházát hívja – és itt már csörgött is emiatt a telefon. Mint a közigazgatási irodától megtudtuk, ezen a héten érte bírálat az egyik belvárosi teraszt. A város ilyen esetben behívja az üzemeltetőt, beszél vele. Ha pedig újabb panasz érkezik, zajmérővel látogatják meg a helyszínt, majd 30 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatják az adott egységet a csendháborításért. Végső esetben az útkezelő akár fel is bonthatja a bérleti szerződést, ilyesmire azonban évek óta nem volt példa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar nép jelképei

Győr – Aki nem ismeri a magyar népi jelképeket, nem értheti a népdalokat – hívta fel a… Tovább olvasom