Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Egy jó csapat a csellengőkért

Győr - Kortárs segítők képzését szorgalmazta az a több héten át tartó program, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a megyei rendőr-főkapitánysággal karöltve rendezett. A résztvevők nemcsak hasznosnak, tartalmasnak, de szórakoztatónak is tartják a projektet, s már a segítségnyújtás konkrét példáiról is meséltek.

Menekülnek a gyerekek a lehetetlen családi körülményekből, és sajnos olykor az iskola mellé járnak vagy rossz társaságba keverednek. A recept, a jó útra térés a kortárs segítőkkel s a „Veled-érted" programmal könnyebb lehet.

– A többség a családi háttér, a szülők válása vagy zilált életvitele miatt menekül – sorolta Bejczi Emese, a Krúdy-gimnázium diákja. – Szerencsés vagyok, hogy ezt szerencsére soha nem tapasztaltam meg, ugyanakkor kívülről tudom mindezt nézni s a bajban lévőnek talán segíteni. A közösség olyan erő, amely üzenet arról, hogy igenis van hova mennie a csellengőnek, nem hagyjuk egyedül.

Szepesi Nikolettát a pályaválasztást illetően az újságírás érdekli leginkább, a szituációs gyakorlatok, élethelyzetek lemodellezése épp ezért hasznára válhat.

Niki azonban ennél is fontosabbnak tartja, hogy a projekt ideje alatt új barátokat is szerzett.

– A fiatalok szabadidős szokásait pozitív irányba próbáltuk befolyásolni – szögezte le a program értékelése kapcsán Mátai Enikő, a szervező Máltai Szeretetszolgálat projektvezetője. – Egyre többen bekapcsolódtak a plázában lévő Színes tér, illetve a Police Klub munkájába, így szeretnénk, ha ez a hely, a lehetőség megmaradna, hiszen az idő és az érdeklődés is azt mutatta, szükség van rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késtek az áprilisi iskolai bérek

Ikrény - Hátrányos megkülönböztetésnek érzik az önkormányzati fenntartású ikrényi iskola dolgozói,… Tovább olvasom