Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Egy fiatal férfi holttestére bukkantak a Mosoni Dunában

Egy fiatal férfi holttestére bukkantak a Mosoni Dunában
Úgy sejtjük, a hétfőn eltűnt Dávidot találták meg.
14.36 - Egy fiatal férfi holttestére bukkantak ma reggel a Mosoni Dunában. Úgy sejtjük, a hétfőn eltűnt Dávidot találták meg.

Kedden írtuk


17.20 -  Valamit találtak a csónakok, de nem tudni, mi az. A Katasztrófavédelemre várnak.
 
Fotók17.10 - "Ha hazajött, mindig beengedtem, adtam neki enni, tiszta ruhát, megfürődhetett. Nem tudom, miért jött ide" - mondta a Rába-parton állva a folyóban a tegnap eltűnt fiú édesanyja, Sztojka Olga. 

A huszonkét éves Dávid fürdeni jött a termálfürdő melletti kisághoz barátjával, amikor elnyelte a mély.

Az édesanya megtörten nyilatkozott lapunknak: "kallódott, hiába próbáltam segíteni neki. A szemem fénye volt. Tegnap reggel láttam utoljára" - mondta a feketébe öltözött asszony, aki még hozzátette, nagyon fél, hogy más fiatalokkal is megtörténhet a tragédia, akik nem találják a helyüket a világban, ahogy fia, Dávid sem találta.
A család már nem bízik a csodában, hogy a fiú túlélte és valahol kiúszott a partra. A kereső csónakok éppen a katasztrófavédelemre várnak a Rábán. 

Közben Dávid mostohanővérével beszéltünk.

"Nyolc felnőtt testvére van. Az egész család megrendült. Alkalmi munkákat vállalt, építkezéseken dolgozott. Mint jó fiúra emlékszem rá" - mondta ő.

A helyszínen várjuk a Katasztrófavédelem munkatársait.

10.21 - A Rábában hétfőn eltűnt fiú keresését kedd délután három órakor folytatják. Műszeres mentés lesz folyószakasz lezárásával. A kutatásban a fertődi vízimentők hajója is segít majd.

Korábban

Negyed ötkor érkezett a bejelentés a győri rendőrségre, hogy egy fiú eltűnt a Rábában - azóta is keresik. Úgy tudjuk ketten mentek le a folyóra úszni, de egyiküket elragadta a víz és elmerült. A Kisalföld információi szerint a fiatal férfi húszas éveiben jár, őt keresik most a győri rendőrök a hivatásos tűzoltók, várják a Fertő-tavi vízi mentőket is.

A helyszínen, a túlparton egy pár ült. Éppen arra sétáltak, amikor a fiú elmerült, még látták a karját, ahogy eltűnik a folyóban. Egyikük utánaugrott, percekig próbálta megtalálni a vízben, de nem sikerült - tudta meg a Kisalföld.
 
Fotók: H. Baranyai Edina
 
Fotók: Tudósító

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alphaville lesz a nyárzáró sztárja Győrben - videó, fotók

Alphaville lesz a nyárzáró sztárja Győrben - videó, fotók
A "Forever Young" és a "Big in Japan" világsláger előadója augusztus 26-án, este kilenckor lép fel… Tovább olvasom