Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Eggyel több praxis az új rendelőben

Rekordgyorsasággal, kilenc hónap alatt készült el az új, Hegyalja utcai orvosi rendelő Ménfőcsanakon.
Rekordgyorsasággal, kilenc hónap alatt készült el az új, Hegyalja utcai orvosi rendelő Ménfőcsanakon, ahol az eddigi három orvos gyógyító tevékenysége a jövőben egy negyedik kollégáéval, dr. Horváth Zsuzsannáéval is kiegészül. Tegnap részönkormányzati képviselők a győri polgármester társaságában járták be a gyirmóti és a ménfőcsanaki városrészeket és tekintették át a legfontosabb feladatokat.

Szabó Jenő, a gyirmóti részönkormányzat vezetője rendkívül hasznosnak ítélte a bejárást, amely a városvezetésnek is testközelből teremtett lehetőséget a megoldásra váró feladatok megismerésére. Szóba kerültek a leginkább balesetveszélyes területek csakúgy, mint a csapadékvíz optimális elvezetése, az utak felújítása.

– Szerettem volna láttatni a kézzelfogható problémákat – szögezte le Szabó Jenő –, idetartozik a 83-as főút és a be- és kivezető utak biztonságosabbá tétele, Gyirmót több, nagyon rossz állapotú utcájának fejújítása. A tervezés során a szakemberek véleménye a döntő, az anyagiak függvényében pedig a középszigetes, jelzőlámpás megoldás jöhetne leginkább szóba. A rossz állapotú utak felújításra várnak, a kapubejárókat alá kellene csövezni. Ugyanitt a Koroncói úti temető parkolóját szeretnénk bővíteni.

Gangl András, a ménfőcsanaki részönkormányzat vezetője a bejáráson szintén a legégetőbb feladatokra hívta fel a győri városvezetők figyelmét. Ilyen az új lakótelepeken még el nem készült közvilágítás pótlása, az utak javítása, néhány fakivágás. Ellátogattak a Bezerédj-kastélyba is, ahol szintén több, halaszthatatlan felújítási munka akad, s a részönkormányzat átépítésének lehetőségeit is felmérték. A Szent Kereszt-plébániatemplomhoz ravatalozót is szeretnének kialakítani, ehhez nélkülözhetetlen az egyház támogatása.

A városvezetés – a szakemberekkel együtt – áttekinti a városrészeket érintő legaktuálisabb problémákat és néhány nap múlva kiderül: lesz-e rá kellő anyagi fedezet. A bejárás – ha úgy tetszik – csúcspontját jelentette tegnap az új rendelő átadása a Hegyalja utcában.

Páternoszter Piroska, a győri polgármesteri hivatal egészségügyi és szociálpolitikai irodájának vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta, januártól három helyett négy felnőttorvos rendel az új ménfőcsanaki rendelőben – a bő- vítést a lakosság számának növekedése indokolta. Az eddigi három felnőttpraxis nem, illetve nehezen tudta kezelni az utóbbi években jelentősen megnövekedett beteglétszámot, ezért az orvoshármas dr. Horváth Zsuzsanna háziorvossal egészült ki. A közös egyeztetést követően Ménfőcsanakon négy háziorvos plusz két fogorvos az eddiginél komfortosabb körülmények között fogadja a betegeket a Hegyalja utcai komplexumban.

„ Az egy orvos – egy rendelő program részeként példaértékű a város összefogása. A rendelőben lehetőség nyílik a gyógyításon túl a megelőzésre és a tanácsadásra is."
Panker Mihálytól, a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) igazgatójától megtudtuk, a Hegyalja utcai orvosi rendelő kiviteli terveit a Primép Mérnöki Vállalkozói Iroda készítette, a város pedig az Öreg-Duna Menti Ingatlanfejlesztő Kft.-vel kötött megállapodást, amelyben a cég vállalta, hogy – közérdekű kötelezettségként – az orvosi rendelőt felújíttatja, kicsinosíttatja mintegy 50 millió forint értékben.
A megyeszékhely közel 20 millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent a Győri üvegzsebkönyv

A soproni, a szombathelyi és a veszprémi után a napokban jelent meg az Üvegzsebkönyv győri… Tovább olvasom