Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Egészségügyi centrumot adtak át

Győrújbarát - A település díszpolgárai fogtak össze azért, hogy komplex egészségügyi szűréssel egybekötve tegnap rendhagyó módon tárja ki kapuit a Paracelsus Egészségügyi Centrum, benne a megújult Erzsébet patika. Az érdeklődésre jellemzően kora délutánig több százan keresték fel a Fő út 11. szám alatti komplexumot.
Takács Margit a Kisalföldben olvasott beharangozó, no és az olykor „ugrándozó" vérnyomása miatt jött el, szerinte hiánypótló az egészségügyi centrum, ahol nemcsak a gyógyszertár, de idővel orvosok szolgáltatásait is igénybe vehetik, s – igaz, pályázatok függvényében, de – remény van arra is, hogy az alapellátást végző gyógyítók is közelebb költözzenek.

Tizenhat évvel ezelőtt a megye ötödik magánpatikájaként nyitott az Erzsébet gyógyszertár, ám az egészségügyi centrumban betöltött helye meghatározó lehet nemcsak a községben, de a környéken is. Dr. Tamás László János és felesége nagyot mert álmodni, amikor úgy gondolták, erejük teljében s kellő tapasztalattal a hátuk mögött belevágnak a vállalkozásba – a győrújbarátiak szolgálatára. Banki hitellel, családi összefogással alakították ki a rendelőt és a hozzá tartozó patikát, reményeik szerint reumatológus, érsebész, bőrgyógyász, szemész és kardiológus is fogadja majd a betegeket, és gyógytornászt is találnak a hozzájuk fordulók.

A szépen berendezett, jól felszerelt egészségügyi centrum a nyitás napján szűrővizsgálatokkal köszöntötte az első látogatókat. Fotó: Harcsás Judit
A szépen berendezett, jól felszerelt egészségügyi centrum a nyitás napján szűrővizsgálatokkal köszöntötte az első látogatókat. Fotó: Harcsás Judit

A település díszpolgárainak összefogásával tegnap ingyenes szűrővizsgálatokat szerveztek. Az ötletadó dr. Fehér János professzor úgy vélte, az IQ Medicina Zrt. hat munkatársának munkája beszédes lehet most és egy év múlva is, amikor megismétlik a szűrést, elemzik, összehasonlítják az eredményeket.

– Szebb megnyitót nem is tudtam volna elképzelni, hisz a centrum az itt élők egészségvédelmét szolgálja – vélekedett a köztiszteletben álló dr. Fehér János professzor, aki több professzor kollégájával, orvos barátjával koordinálta, segítette a szűrést.


Ki is a névadó?

A magát később – Celsus tiszteletére – Paracelsusnak nevező tudós egy új kémiai iskola, a kémiát az orvoslásban alkalmazó jatrokémia megalapítója volt. Paracelsus vándorlásra kényszerült szerte Európában, csak néhány helyen töltött hosszabb időt, vizsgálati lehetőségei kiszélesedtek, tapasztalatai gazdagodtak. Sok követője az ő hatására gondolta át a régi tanításokat és cáfolta meg azokat.

Olvasóink írták

 • 2. xy- 2008. május 05. 08:47
  „Győrújbarát több mindenben kezdeményező volt az elmúlt 23 évben.
  Remélhetőleg az lesz a későbbiekben is.
  A SZŰRÉSSEL AZ ÉLETÉRT PROGRAM- felhívás az egészségvédelem érdekében.
  Elismerésre méltó, példaértékű a győrújbaráti diszpolgárok kezdeményezése.
  Köszönet érte!”
 • 1. pax- 2008. május 05. 07:27
  „Szép kezdeményezés volt!
  Hasznos!

  Gratulálok a polgármesternek, hogy lehetővé tette a kezdeményezés megvalósulását!
  A képviselő testületnek, hogy megszavazta a diszpolgárok kezdeményezését.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern Mátyás király motoron

Győr - Hol találkozhat legendás Mátyásunk és a japán rajzstílus, a reneszánsz király és a happy… Tovább olvasom