Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Ebtartás: kötelező a biléta

Győr - A győri önkormányzat augusztus elsejétől hatályos 24/2007. (VII. 10.) Ök. számú rendeletében újraszabályozta az állatok tartását, bevezetve többek között az ebbiléta használatát.
A rendelet gyakorlati végrehajtásához a lakosság hatékony közreműködésére is szükség van. A rendelet előírja, hogy az ebeket azonosító bilétával kell ellátni, azt a kutya nyakörvére kell helyezni, ha a gazdája közterületre viszi. A biléta nélküli ebsétáltatás szabálysértésnek minősül. A bilétákat az önkormányzat térítésmentesen biztosítja, kiosztásuk részben a szervezett eboltás során, illetve a már beoltott kutyák esetében az oltást végző állatorvosnál december 3-tól folyamatosan lehetséges.

A szervezett eboltás szeptember 15. és október 12. között lesz, a helyszínenkénti időpontról a lakosságot a szokásos módon értesítik. (Az eboltás díja: 1900 forint, plusz a féreghajtó gyógyszer ára, amihez 10 kilogrammonként 1 darab 100 forintos tablettával kell számolni.) Az eboltással egyidejűleg megkezdődik Győrött az ebösszeírás is, amelyhez a polgármesteri hivatal a lakosság segítségét kéri.

Az ebek regisztrációja, illetve a biléták átvétele tehát vagy a szeptember 15. és október 12. közötti szervezett eboltás alkalmával, vagy a már korábban beoltott kutyák esetében december 3-tól az oltást végző magánállatorvosnál, vagy szeptember 15-től a magánállatorvosnál végzett oltás alkalmával, illetve az oltási könyv bemutatásával a részönkormányzati kirendeltségeken és a polgármesteri hivatal környezetvédelmi csoportjánál (Honvéd liget 1. V. em.) ügyfélfogadási időben lehetséges.

Amennyiben a már bilétát kapott eb elpusztul, elveszik, azt be kell jelenteni és a bilétát le kell adni a részönkormányzati kirendeltségeken, vagy a polgármesteri hivatal környezetvédelmi csoportjánál, hogy a nyilvántartásból törölhessék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztési program civileknek Pannonhalmán

Pannonhalma - ''Egyházi és egyházközeli civil szervezetek felkészítése a Nemzeti Fejlesztési Terv… Tovább olvasom