Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Duna Nap 2006 – Győr

A Duna Nap győri rendezvénye 3 fő programból tevődik össze:

2006. június 23-25.
Nemzetközi kerékpártúra a Duna Nap alkalmából [Bécs – Pozsony – Győr]

Az IAD (Nemzetközi Dunakutató Munkaközösség) szervezésében mintegy 100 résztvevő kerekezik végig a Duna mentén, hogy felhívják a figyelmet a Duna jelentőségére és nemzetközi szerepére. Az osztrák-szlovák-magyar résztvevőkből álló csapat vezetője Jürg Bloesch lesz az IAD volt vezetője. A kerékpártúra során előadást tart Georg Janauer (Ausztria), Uli Schwarz (Ausztria), Jürg Bloesch (Svájc), Jurai Holcik (Szlovákia), valmint Pannonhalmi Miklós (Magyarország), melyekben bemutatásra kerül a Duna morfológiája, élővilága, valamint a Viza akcióterv. Vasárnap délelőtt kecsegetelepítés lesz a Denkpáli hallépcsőnél (Szigetköz). Délután a résztvevők fogadására kerül sor a Győrben, a Kálóczy téri gátőrházban.

2006. június 29. 14.00 – 18.00
Duna Nap – lakossági ismeretterjesztő program a Dunáról és élővilágáról [Győr, Városház tér]

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szervezésében lakossági tájékoztató program keretében kerülnek bemutatásra élő vágótokok, melyek a Szigetköz és a magyarországi Duna-szakasz élővilágának részei. Nagyméretű transzparenseken kerülnek bemutatásra a halak vándorlását akadályozó duzzasztók és az átjárhatóságot biztosító hallépcsők, a dunai halfajok, valamint a Víz Keretirányelv. A program partnerei azok az intézmények és szervezetek, melyek szintén állandó kapcsolatban állnak a Dunával, általánosságban a vízzel és a vízikörnyezet rehabilitációjával. Saját standjukon mutatkozik be a Fertő-Hanság Nemzeti Park, Pannon-Víz Rt., KOMSZOL, ÁNTSZ, Horgászegyesületek, ÉDUVÍZ Kft., Győr Megyei jogú Város Önkormányzata.

2006. június 29. 18.00 – 23.00
Zenefolyam – zenés vizualizációs program a Dunáról [Győr, Aranypart]

A Keret Egyesület szervezésében, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság támogatásával egy zenés-vizualizációs program kerül megrendezésre a győri Duna parton. A nemzetközi esemény célja, hogy közelebb hozzuk a Dunát és környezet-kulturális szerepét főként a fiatalokhoz. A ZENEFOLYAM egy képes zenei utazásra invitálja a Duna szerelmeseit! Az est folyamán ajándék dunai halászlé-kóstolás a résztvevők számára.  

Kiemelt támogatóink:
Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság
Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium
Coca-Cola Company
Győr megyei Jogú Város Önkormányzata
Keret Egyesület     

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai: 'Az életben egyszer jön ilyen felkérés'

A Fidesz–KDNP győri polgármesterjelöltje Borkai Zsolt. A honvéd-középiskola igazgatója a Kisalföldnek adott interjújában elmondja, reális esélyt lát a győzelemre. A kritikus hangokra, melyek szerint eddig szinte semmilyen közéleti témában nem nyilatkozott meg, ráadásul politikai, városvezetői rutinja sincs, azt válaszolta: „Nem mindenki született úgy, hogy mindjárt várost vezet." Kérdésre válaszolva azt is elmondta, katonaként számos parancsot teljesített, de önálló maradt – s ez nem változik a kampány során sem. Tovább olvasom