Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Döntött a közgyűlés: Kiss János marad a Győri Balett igazgatója

Kiss János újbóli megválasztása mellett megtudhattuk azt is, hogyan nőhetett a város költségvetése egy év alatt 45 milliárdról 59-re. A legnagyobb vitát a női kosárlabdacsapat támogatása hozta.A győri közgyűlés zárt ülésen újból Kiss Jánost választotta a Győri Balett igazgatójának, megtudhattuk azt is, hogyan nőhetett a város költségvetése egy év alatt 45 milliárdról 59-re. A legnagyobb vitát a női kosárlabdacsapat támogatása hozta.

˝Irritáló˝ problémával kezdődött a közgyűlés csütörtöki ülése: a győri közterület-felügyelet igazgatójától (az éves beszámoló kapcsán) két képviselő is azt kérdezte, mit tudnak tenni azok a ˝nem éppen Zsigulik˝ ellen, amelyek tulajdonosai vélhetően ˝nem éppen˝ legálisan beszerzett rokkantkártyával parkolnak a Bécsi kapu téren, illetve a Kazinczy utcában. Truka István igazgató válaszában ugyanazt mondta, amit évek óta hallani, igaz, a probléma is évek óta ugyanaz. A közterület-felügyelet csak akkor tud szankcionálni, ha bizonyítani is tudja a szabálysértést, ehhez viszont az kellene, hogy a felügyelet emberei órákon keresztül figyeljék a Bécsi kapu térre behajtókat. Erre egyszerűen nincs mód, de ˝megteszünk mindent a szabálytalan parkolások megszüntetéséért˝.

˝Világítson már fel valaki, miként lehetséges, hogy a 2009-es költségvetési évnek 45 milliárd forinttal indultunk neki, most pedig 59 milliárdnál tartunk?˝ – tette fel a kérdést Szabó József MDF-es képviselő, megelőzve Kun András szocialista városatyát, aki ugyanezt a témát feszegette. A ˝felvilágosítás˝ Tóth Béla pénzügyi osztályvezetőre várt, aki részletezte a plusztételeket, köztük a két legjelentősebbet: a 2008-ból áthúzódó, 3,4 milliárd forintos pénzmaradványt, illetve a Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társuláshoz kapcsolódó 6,2 milliárd forintot. De nem ez a kérdés, hanem a sportkoncepció és a kosárcsapat támogatása hozta a nap vitáját, a szocialisták azt szerették volna elérni, hogy az előirányzott 41,6 millió forintos önkormányzati támogatást ˝céltartalékként˝ kezeljék, s ezt az összeget csak akkor kaphassa meg az egyesület, ha az előző évi pénzekkel elszámolt. A polgármester kérésére a győri sportigazgató bejelentette, hogy a tavalyi önkormányzati támogatásokkal az Integrál-DAC kivételével minden egyesület elszámolt, így a Seat-Foton is (tavaly ilyen névvel indult a bajnokságban). Ezt követően Borsi Róbert (Fidesz) kérte ki a szerinte egyértelműen politikai támadást, majd cáfolta, hogy felszámolási eljárás lenne a klub ellen. Végszóként hozzátette:

˝Szégyelljék magukat a szocialisták azért, amit az elmúlt félévben tettek.˝ Borkai Zsolt polgármester kimondva-kimondatlanul álszentnek minősítette a baloldal által sokszor említett mondatokat, miszerint nekik semmi bajuk a klubbal, számukra csak a közpénzek elszámolása a fontos, ebben nincs semmi politika. ˝Gondolják, hogy ezt itt mindannyian elhisszük?˝ – tette fel a polgármester a költői kérdést, aztán lezárta a vitát. A testület jelentős többséggel elutasította a Kun-féle indítványt a céltartalékról.

A végére maradt a Győri Balett igazgatói pályázatának elbírálása, amely papírforma-eredményt hozott. A szakma és az önkormányzati bizottság is egyöntetűen az eddigi igazgatót, Kiss Jánost támogatta, akinek újabb kinevezését szentesítette a közgyűlés. ˝Köszönöm a társulatnak és az embereknek, akik az utcán megállítva szurkoltak nekem. Azon leszek, hogy a pályázati programomat megvalósítsam˝ – mondta a régi-új igazgató.

A Pro Urbe Győr díjakról is döntöttek, az idei díjazottak: dr. Alexay Zoltán természetfotós; Havasréti Béla sportújságíró, dr. Szalay Gyula, a győri egyetem jogi karának dékánja, a Péterfy-iskola és a Rába Fúvószenekar.

Olvasóink írták

 • 12. gyorri 2010. február 28. 10:23
  „Érdekesebb az, ami kimaradt az újság tudósításából: Horváth Vilmos fideszes képviselő kilépett a Fidesz-KDNP frakcióból, a Fideszből. Mindezt a várva-várt választási győzelem küszöbén tette, talán azért mert valami nagyon nincs rendben Borkai Zsolt polgármester, helyi fideszes vezér és jobbkeze, Bolla Péter (állítólag ő az igazi vezér) házatáján?”
 • 11. kenyeres 2010. február 27. 20:18
  „Hurrrrrrrá! Gratulálok , kedves János!Győr város polgárai ezt akarták, és ez is lett! Jó egészséget, és további sikeres munkát!”
 • 10. jörg 2010. február 26. 19:09
  „Sudár Ágnes újságírónak

  Szívbőll gratulálok valamennyi díjazottnak a Pro Urbe Győr díjért, s egyben megkérdezem Sudár Ágnest, vajon nem ismeri-e a "Péterfy-iskola" pontos nevét?!?
  Ha már hivatalosan is elismerik és kitüntetik ezt a valóban kiváló oktató/nevelő munkát végző egyházi intézményt, nem érdemelné-e meg, hogy tisztességesen közöljék a nevét?!?
  Az intézmény hivatalos neve: Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ és nem "Péterfy-iskola...."!!!!
  Mint ahogy az Ön neve sem valami Ági, hanem Sudár Ágnes.
  Az effajta újságírás nem éppen szakmai csúcsteljesítmény, illetve halkan megkérdezem: tán csak nem az intézmény evangélikus egyházhoz kötődését kellett ilyen sunyi módon elhallgatni??????????????????????????????????”
 • 9. hocilaci 2010. február 26. 18:19
  „Közterületesek : igenis észreveszik a mozgássérült kocsikat , a múlt héten is földig hajoltak az Arany J. utcában
  parkoló "terepjáró hycomat" gazdája előtt . De nem veszik észre , hogy kb egy éve hiányzik a Virág piac sarkánál kitett megállni tilos tábla ( ahol a buszok nem tudtak kifordulni a parkolók miatt - már többször ).
  De az sem tűnik fel , hogy a zöldséges akivel jóizűen elbeszélgettek hogyan parkolt az elvileg bólyákkal
  körbevett Virágpiacra ..... néha több kocsi parkol ott mint árus ... pedig ez még valamikor újságcikk is volt , hogy mennyire vigyáznak az új térburkolóra ... ...”
 • 8. meritum 2010. február 26. 15:30
  „Hajrá Kiss Jancsi! Hajrá Győri Balett! :)”
 • 7. tosa2 2010. február 26. 11:54
  „Tábornok mi nem érthető ??!! 49 millió lett volna a felhasználható, de ők egy ici-picit
  többet költöttek.
  Kiss Jánosnak gratu !!”
 • 6. gyugyu1 2010. február 26. 09:42
  „Ez a józan ész döntése volt !Annak az embernek szavaztak továbbra is bizalmat aki elhivatott, szorgos művészember, aki létrehozott egy "világmárkát" hiressé tette társulatátés Győrt ! /persze a város támogatása nélkül nem sikerült volna !! //
  Tiszta szivből gratulálok a döntéshez és a "Jancsinak " ésaz egész társulatnak jó egészséget kivánok a munkájához !!”
 • 5. Tabornok 2010. február 26. 04:37
  „˝Világítson már fel valaki, miként lehetséges, hogy a 2009-es költségvetési évnek 45 milliárd forinttal indultunk neki, most pedig 59 milliárdnál tartunk?˝ - tette fel a kérdést Szabó József MDF-es képviselő, megelőzve Kun András szocialista városatyát, aki ugyanezt a témát feszegette."
  Ti értitek ezt a megfogalmazást?
  "45 milliárd forinttal indultunk neki, most pedig 59 milliárdnál tartunk?˝ Ez mínuszt jelent a költségvetésben, vagy eredményt? Tényleg fel kellene világosítani a városházán felszólalókat, hogy fogalmazzanak érthetően, "világosan"!”
 • 4. Tabornok 2010. február 26. 04:31
  „Gratulálok a közgyűlésnek, kiváló munkájáért! Kiss János igazgatói kinevezése miatt, volt értelme a gyűlés megtartásának.
  Gratulálok, hogy végre tettek valami jót!”
 • 3. kisem 2010. február 25. 22:38
  „Így van az, amikor a nagyságrendeknek nincs érdemi szerepük.
  Azt a fentiekből megtudhattuk, hogy az előirányzat és a tény közötti különbözet 14 milliárd Ft -nem semmi-, meg azt, hogy ebből két tétel 9,6 milliárdot képvisel, de a többi 4,4-ről semmit. Az volt az egyéb kategória. Ez volt a tervezés csúcsa. A maradvány és a kis- és mikro-vállalkozások 150 miilió forintos hengzatos támogatása között nagyságrendi különbség van.
  De menjünk tovább!
  Ha a nem részletezett 4,4 milliárdot és a 2088. évi 3,8 milliárd maradványt összevetjük a kosárlabdaklub 41,6 milliós támogatási összegével, akkor megint csak azt kell mondanom, hogy a bolhafing súlyos nézeteltérés tárgyát képezte, de a nagyságrendekkel nagyobb összegek mibenléte, indokoltsága nem érdekelte a T. Városatyákat, pedig azt egy elefánt hagyta ott, szilárd halmazállapotú letétbe.
  Ez is BM, azaz Bohócipari Művek.”
 • 2. Truder 2010. február 25. 20:10
  „:)”
 • 1. PaCo 2010. február 25. 20:07
  „HURRÁ!!! Egy igazi jó hír a mai nap végére. Köszönöm a Közgyűlésnek a szakmai döntést és gratulálok Kiss Jánosnak!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regisztrációs jegy a GYSEV-nél

Március 1-jétől a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) magyarországi vonalain közlekedő vonatokra is meg kell váltani a regisztrációs jegyet. Tovább olvasom