Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Döntő többség már a vízi társulásban

A víziközmű-társulat október másodikai megalakulása óta az érintett ingatlantulajdonosoknak már csaknem 100 százaléka tagja lett a rendszernek.

Horváth Gyula polgármester, a társulat elnöke elmondta, míg a másodikán tartott alakuló közgyűlés feltétele a legalább 67 százalékos csatlakozási arány elérése volt, a döntés óta a még bizonytalankodók nagy része is aláírta belépési nyilatkozatát. Ez érthető is, hiszen mindenkit terhel pénzbeli hozzájárulási kötelezettség: míg azonban a belépők egyszeri 80 ezer forintos és 100 havi részletfizetési kedvezményt kapnak, a nem csatlakozóknak két részletben ki kell fizetniük a teljes, 370 ezer forintos hozzájárulási díjat.

– Senki sem maradhat ki – hangsúlyozza a közösségi beruházással kapcsolatban az önkormányzat tájékoztatója. Keddig a két érintett község – Tényő és Győrszemere – mintegy 1700 ingatlanából 1650 már tagja is lett a társulásnak. A kérdésre, hogy mi lesz azokkal, akik ugyan csatlakoznak, mégsem fizetik a havi 2900 forintos részleteket, a polgármester azt válaszolta, adóként vetik ki rájuk tartozásukat, illetve akár az ingatlanjukra is ráterhelik azt.

A lakossági befizetések megkezdése a feltétele, hogy a bankhoz fordulhassanak hitelért: a több mint kétmilliárd forintos, az állam és az Európai Unió 85 százalékos támogatásával tervezett beruházás ugyanis utófinanszírozásos rendszerű. A társulat a részletes megvalósíthatósági tanulmány és a költségterv elkészültét követően februárban szeretné benyújtani a pályázatát és kedvező elbírálás esetén jövő ősszel indulhatna a kivitelezés.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. november 12. 15:10
    „Vissza a rabszolgatattó társadalomba! Eszi nemeszi ez van! Ez az igazi demokrácia! Mindent egy két szolgáltató Ztr.- és haver érdekében?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsok: hogyan érdemes szaunázni?

Sok újdonsággal szolgált még a magukat gyakorlottnak érző szaunázóknak is Vizi István, a Spa Hungary… Tovább olvasom