Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Díszpolgárok klubja

Csaknem ötven taggal megalakult Győr díszpolgárainak és Pro Urbe-díjasainak klubja. Tapasztalataikat, alkotókedvüket felajánlják a mindenkori városvezetésnek.
Az első díszpolgári címet Győr várossá válásának 700. évfordulója alkalmából, 1971-ben adományozták: Kovács Margit keramikusművész kapta. Győrnek idáig 33 díszpolgára van, közülük tizenketten élnek.
Többen posztumusz kapták a díszpolgári elismerést, ilyen például Apor Vilmos püspök, Szigethy Attila, Tihanyi Árpád... Pro Urbe Győr kitüntetésben csaknem félszázan részesültek eddig, személyiségek és közösségek.

A város két díszpolgára, Baksa Kálmán és Kadler Gusztáv csaknem egy éve dédelgetik a gondolatot: össze kellene fogni a város „kiérdemesült" embereit, hiszen legtöbbjük még alkotókedvében van. A klub megalakulását bejelentő sajtótájékoztatón ott volt Győr legfrissebb díszpolgára, Nagy Péter iskolaigazgató is. A klub tagjai tapasztalataikat, ha igényt tartanak rá, örömmel átadják a mindenkori városvezetésnek, a város polgármesterének. A „mindenkorira" különös hangsúlyt fektetnek: távol kívánják tartani magukat a politikai irányzatoktól. Az alakuló ülésen a számba vehető félszáz tagból huszonheten jelen voltak, sokan valami oknál fogva kimentették magukat, ám jelezve, számíthatnak rájuk is. Sokan sokféle kitüntetésben részesültek már, ám a várostól kapottat tartják a legrangosabbnak. A hírnév pedig kötelez...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért ment a hetes cellába a villanyszerelő?

A munkabiztonsági felügyelőség továbbra is vizsgálja a múlt heti halálos áramütés körülményeit. A legfontosabb kérdés az, miért dolgozott a szerencsétlenül járt férfi olyan helyen, ahol nem kellett volna, s ahol nem kapcsolták ki a 20 ezer voltos feszültséget. Az biztos már, hogy valaki hibázott, de az korántsem, hogy az áldozat. A munkáltatóval szemben nagy valószínűség szerint bírságot szab ki a felügyelőség. Tovább olvasom