Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Digitális kamerák a tűzoltóságnak

Digitális kamerák segítségével követhetik tegnaptól a győri tűzoltók az épületekben, pincékben, zárt helyeken dolgozó kollégáik tevékenységét.
Ottófi Rudolf alpolgármester az ajándék lényegéről szólva elmondta: a sisakra szerelt kamera képe vezeték nélkül érkezik a parancsnok hordozható számítógépére. A megajándékozott győri tűzoltóság parancsnoka, Hullámos László ezredes a készülék felhasználási lehetőségeit ismertetve rámutatott: nemcsak a tűz terjedési gócait, az épületeken belüli veszélyforrásokat – gázpalackot, aknát, faláttörést, sérült személyt – könnyebb felfedezni az új eszközökkel, hanem még a közművek elzárása is megkönnyíthető segítségükkel. Az események ráadásul digitálisan rögzíthetők, így később könnyebben elemezhetők, értékelhetők.

Ottófi Rudolf hozzátette: a városháza és az Int-Air.Net Kft., valamint a Security Patent közös ajándékozási akciója szervesen illeszkedik a Digitális Győr-projektbe. Az alpolgármester, aki civilben térinformatikai szakember, egy olyan újabb lépésként értékelte az akciót, amely közelebb visz a megyeszékhelyt és 10–16 kilométeres körzetét lefedő teljes körű, vezeték nélküli, széles sávú internetelérhetőség megvalósításához.

Az átadáson jelen lévő Gönczi Zsolt, a Digitális Győr-projekt felelőse és Brandhuber András, az Int-Air.Net Kft. ügyvezetője erről szólva bejelentették: elképzelhető, hogy jövő év végére már jelen időben beszélhetünk a digitális Győrről. Ez – tekintve, hogy addigra a digitális televízióadások is megindulhatnak – egyúttal azt jelenti, hogy a kábeltelevíziós piacon jelenleg egyeduralkodó szolgáltató szerepe ugyancsak átértékelődik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötödször is bizalmat kapott

Amikor a rendszerváltozást követő első önkormányzati választáson Babos Attilát megválasztották… Tovább olvasom