Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Dér Heni látványos show-val készül a győri bulira - videók

Dér Heni látványos show-val készül a győri bulira - videók
A népszerű énekesnő péntek 13-án ad koncertet Győrben. Egyáltalán nem babonás, remek bulit vár az estétől. Egy kis múltidézéssel is hangolódunk.
Tizennégy évvel ezelőtt, április 3-án ért véget a Megasztár első évada, amiben Dér Henit is megismerhettük. Ha arról kérdezzük, hogy emlékszik vissza arra az időszakra, mit tanácsolna akkori énjének, így válaszol:
 

˝Semmit sem csinálnék másképp, mint akkor, ez alapszabály. Felnőttként megtanultuk, hogy nincs megbánás, nincs olyan, hogy jó, vagy rossz döntés, mert nyilván nem véletlen, hogy annak idején helyesnek éreztük azokat a lépéseket. Én csak köszönetet mondhatok magamnak, meg talán a sorsnak... Ugyan mindig a nehezebb utat választottam, haladhatott volna egyenesebben is a történetem, de így sokkal izgalmasabb, és nagyon értékelni tudom a munkám gyümölcsét. Pontosan azért, mert minden egyes alapkövet egyedül, saját erőmből mozgattam és tettem le. A tehetségkutatótól kaptam egy nagy lendületet, amit ügyesen kihasználva elkezdtem építeni a karrieremet - anélkül, hogy bármilyen más egyéb hátteret kaptam volna. Nagyon szép időszak volt az, rengeteg szakmabelit akkor ismertem meg, és kollégáimmal, Tóth Verával, Gáspár Lacival, Oláh Ibolyával most is jóban vagyunk, tartom velük a kapcsolatot. Büszke vagyok arra, hogy bár én nem szerepeltem a döntőben, most mégis ott lehetek közöttük˝.

Az énekesnő 2005-ben a Sugarloaf együttes tagja lett, kilenc éven át zenéltek együtt.
 

"Az egy teljesen más korszaka volt az életemnek, ott belecsöppentem az élőzene, a rock'n'roll világába. Rengeteget tanultam: hogyan kell a színpadon mozogni, kommunikálni a közönséggel, milyen, amikor egy csapat együtt lélegzik a színpadon. Nagyon sokat adott nekem az a kilenc év."   


Kérdésünkre, hogy mindezek után hova érkezett meg, hol tart most, Heni úgy fogalmaz : 
 

˝A legjobb helyemen vagyok! Az embernek az a legbelsőbb vágya, hogy ne legyen majd, aki megmondja, hogy milyen stílusú zenét írjak, énekeljek. Ne legyen, aki megmondja, milyen úton kellene haladnom. Természetesen, amikor még az előadó keresi az útját, az önmegvalósítás folyamatánál tart, akkor hajlik mások véleményére - a kiszolgáltatottság sok mindent megváltoztat. Mos már teljesen a saját lábamon állok, saját menedzsmentem, kiadóm van, mindent egyedül építettem. Nem volt könnyű, nem vagyok multicég, de tudom, hogy azokra, akikkel együtt dolgozom, mindig támaszkodhatok, bízhatom bennük. 

Eljutottam oda, már nem arról kell szólnia minden lépésemnek, hogy kiszolgáljam a közönséget. Szerintem bizonyítottam annyit, hogy a közönség már elfogadja tőlem, hogy hiteles az, amit adok.  Nem kell, hogy több millióan, az egész ország kövessen. Idővel megtanulja az ember, hogy nem kell mindenáron mindenkinek megfelelnie. Ahogy pedig ezt belátja, pontosan akkor kezdenek egyre többen mellészegődni,  a hitelesség miatt. Én inkább ebben hiszek. De nyilván el kellett jutnom eddig, ez egy szép tizennégy évet jelent."

Közel egy hónapja debütált Dér Heni Falakon túl című dala, ami egy nagyon őszinte kitárulkozás lett.

"A zeneiségem kifejezi a belső énemet. Eddigi legnagyobb dalaim mindegyike pozitív - még ha van is egy kis keserédesség is benne -, de mindegyik motiváló hatású, pozitív a kicsengése. Ha én rossz passzban vagyok, akkor is mosolygok, és nem azért mert megjátszom magam, hanem nem szeretek panaszkodni - még magamnak sem, nemhogy a barátaimnak. Időnként azonban rá kell jönnöm, hogy nem olyan nagy tragédia, ha évente egyszer van egy olyan esténk, amikor elengedjük az érzelmeinket, és megengedem magamnak, hogy Bridget Jones -szerűen végigsírjam a fél éjszakát. Akkor úgy tényleg kijön minden, jó és rossz is egyaránt - ezt máskor nem engedem meg. De ez a dal pont egy ilyen estén született. Aztán másnap elkezdtem azon gondolkodni, hogy ez túl őszinte, nagyon szomorúnak tűnik, nem akarom kihozni, mert azt fogják rólam gondolni, hogy ilyen vagyok. Betettem a dalt a fiókba, mert túl kitárulkozónak tűnt a részemről. 

Hónapokkal később úgy döntöttem, hogy mégiscsak megjelentetem, mert ez is én vagyok, és ettől semmi nem fog változni, legfeljebb annyi, hogy még inkább merem vállalni az érzéseimet. Úgy gondolom, jó döntést hoztam. Nagyon szeretem ezt a dalt, és nyáron forgatunk is hozzá klipet.˝


Dér Heni áprilisban négy állomásos Club Tourra indul, az első koncert Győrben lesz, pontosan péntek 13-án. Az énekesnő egyáltalán nem babonás...

"Minden ilyen dolog nálam mindig pozitív kicsengésű, a péntek 13-tól csak jót várok. Remek bulink lesz! Nagyon készülök rá, a Falakon túl mellett természetesen megszólal majd a Szemtelen is, ami nagyon sokak kedvence lett, de nem hiányozhat az Ég veled sem. Igazi show-ra lehet számítani, mert a látványba is sok energiát fektetünk. A nagyszínpados élő koncertjeimet ˝kicsinyítve˝ beviszem egy klubba, ettől még inkább izgalmasabb lesz az egész. Különleges hangulat várható, mert a klubok egyébkéntis kicsit közelebb hozzák az előadót a közönségéhez."

Dér Heni Club Tour  
2018. április 13., 22:00
Club Neo
Facebook-esemény, információk >>
 

 
A klubturné május 5-én, Sopronban ér véget. Az énekesnő utána sem unatkozik majd, hiszen kezdődik a nyári koncertszezon. Mindemellett Heni énekiskolát nyitott, aminek igen nagy sikere van.

"Nagyon fontos számomra a tehetséggondozás, segíteni kell a fiatal generációt. Sosem volt bennem ilyen jellegű szakmai irigység, mert semmi okunk féltékenynek lenni a fiatalok sikereire, sőt, inkább örülni kell neki. A diákoknak is azt tanítom, hogy nincs két egyforma előadó. Ha önmagunkban megtaláljuk azt a pluszt, amitől többek vagyunk, abban az egy pontban jobbak a másiknál, és nem azt nézzük, hogy miben rosszabbak, akkor nincs probléma, mert mindannyian egyedivé válunk és megtaláljuk a saját közönségünket."

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Écsen hajtanak, mint a meszes - traffipax, lassítósziget, elkerülő a megoldás?

Écsen hajtanak, mint a meszes - traffipax, lassítósziget, elkerülő a megoldás?
Amióta felújították az utat, még inkább kedvet kaptak az autósok ahhoz, hogy tövig nyomják a… Tovább olvasom