Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Darnózseli per: halált okozó testi sértésben mondaná ki bűnösnek N. Jánost az ügyészség

Mint ismert, N. Jánost az ügyben felmentették, mert a Tatabányai Törvényszék nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy ő ölte meg a feleségét.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség a darnózseli emberölés ügyében az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a vádlott bűnösségének halált okozó testi sértés bűntettében kimondását, a vádlott végrehajtandó szabadságvesztésre és mellékbüntetésül közügyektől eltiltásra ítélését indítványozza.

Mint ismert, a megismételt eljárásban a Tatabányai Törvényszék a 2019. március 1. napján meghozott ítéletében a vádlottat az ellene emberölés bűntette miatt emelt vád alól újból felmentette, mert nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy a vádlott ölte meg a feleségét.
 

A nem jogerős ítélet szerint a sértett 2014. május 27. napjának 20 óra 4 percét követően ismeretlen módon, ismeretlen időpontban, ismeretlen helyen meghalt. A bíróság által megállapított tényállás szerint azonban a – felesége sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt próbára bocsátás alatt álló – vádlott volt az, aki 2014. május 27. napján késő délután a felesége mosonmagyaróvári munkahelyéhez ment, majd ott 20 óra 4 perc és 21 óra között találkozott a válófélben lévő feleségével, s ahonnan a vádlott személygépkocsijával mindketten Darnózselire indultak, és a vádlott volt az, aki 2018. május 28-án 1 óra 30 perc körüli időben betolatott a háza udvarára, majd a gépkocsiból ismeretlen tárgyat vett ki és a füstölő felé vitte, s a vádlott volt az, aki 2014. május 29-én a déli órákig bezárólag részt vett a sértett már élettelen testének ismeretlen helyen és ismeretlen módszerrel történő megsemmisítésében, majd a maradványok eltüntetésében.

Az ítélet ellen fellebbező elsőfokú ügyész és másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság e tényállásából viszont okszerűen csak az következhet, hogy a vádlott volt az, aki a felesége halálát okozta.

Mint azt korábban írtuk, azt az ügyvédet kérte fel sértetti képviselőnek a darnózseli áldozat testvére, aki ˝a lúgos orvos˝ ügyében is képviselte a sérült asszonyt. Dr. Gál András vállalta a pert.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 éves fiatal ablakokat tört egy lépcsőházban Győrben - fotók

18 éves fiatal ablakokat tört egy lépcsőházban Győrben - fotók
A fiatal láthatóan zavart állapotban volt - közölte a rendőrség. Tovább olvasom