Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Csütörtökön nyitják a borítékot Győrben: Forgács Péter az egyedüli pályázó

Egyelőre Forgács Péter jelenlegi igazgató az egyedüli, aki megpályázta a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztját. A kiírás szerint hétfő volt a határidő, az aznap postára adott borítékoknak is be kellett volna érkezniük szerdán.

A városházán megkeresésünkre Domanyik Eszter főosztályvezető elmondta, hogy szerdáig egy pályázat érkezett a határidő lejárta előtt, a törvényben meghatározott módon. Miután Forgács Pétertől azt a választ kapunk, hogy beadta pályázatát, így teljes bizonyossággal mondhatjuk, hogy a borítékban az ő pályázata lapul. Feltételezésünket nem tudta megerősíteni Domanyik Eszter, ugyanis a bontásra csütörtökön kerül sor, hiszen vélhetően a holnapi nap után már postai úton sem érkezik több pályázat.

A választás menetéről megtudtuk, hogy az előadóművészeti törvény szerint harminc napon belül kell elbírálni a pályázatot előbb a szakmai bizottságnak, majd a közgyűlésnek.

Íme, a döntéshozók

A szakmai bíráló bizottságba két főt delegálhat a posztot kiíró önkormányzat, így részükről Rózsavölgyi László, az Oktatási-, kulturális-, sport- és turisztikai- bizottság elnöke és Szombati-Serfőző Eszter kulturális és sport főosztályvezető vesznek részt a döntéshozatalban.

A szaktárca részéről Szedlacsek Emília főosztályvezető képviseli a minisztériumot, további négy személyt delegálhat a Nemzeti Kulturális Alap Színházművészeti Bizottsága, és további 1-1 személyt a színház reprezentatív szakszervezete és a közalkalmazotti tanácsa.
Ha zökkenőmentes lesz a procedúra, már a februári közgyűlés megszavazhatja a régi-új igazgatót.


Forgács Péter lesz minden bizonnyal a régi-új igazgató
Forgács Péter lesz minden bizonnyal a régi-új igazgató


Elvárás a bérletek, látogatók számának növelése

– A Győri Nemzeti Színház Győr város kiemelt művészeti intézménye, amellyel szemben évek óta elvárás a magas művészeti kultúra reprezentálása, a színház népszerűségének folyamatos növelése, a bérletek, látogatók számának növelése, valamint a színvonalas előadások, tehetséges művészek, változatos repertoár által a színház és ezáltal Győr város jó hírnevének, helyi, hazai és nemzetközi öregbítése – fogalmazta meg Domanyik Eszter a város részéről a "munkáltatói" elvárásokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi Q3 is Győrben készül a jövőben

Az Audi Q3 is Győrben készül a jövőben
A jelenleg Spanyolországban gyártott Q3 a győri gyártósorokról gördül majd le. Tovább olvasom