Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Csomópont épül a 85-ös főútnál

Egy magánberuházó cég megrendelésére új csomópont épül a 85-ös főút ikrényi szakaszán.
Hetek óta tartanak a munkálatok a 85-ös főút mentén: a fákat kivágták, az útpadkát „letarolták", az autósoknak pedig forgalomlassítással kell számolniuk.

A főúton új csomópont épül, mely az út melletti, Ikrényhez tartozó, 30 hektáros ipari terület kiszolgálását biztosítja majd.
A 79 millió forintos költségű útépítés megrendelője a kisbéri székhelyű, ingatlanforgalmazással és -beruházással foglalkozó Nagyigmánd Kft., amely ipari parkot tervez a területre; hasonlóan nagyigmándi vállalkozásukhoz, amelyen többek között egy 4600 négyzetméteres üzemcsarnok épült fel.

– Ikrénybe elsősorban logisztikai vállalkozásoknak helyet adó parkot tervezünk – az autópálya közelsége miatt ideális a helyszín –, amelyet később szeretnénk hivatalosan is ipari parkká nyilváníttatni – tudtuk meg Kovács Róberttől, a cég magyarországi képviselőjétől.

– Ehhez először az útcsatlakozást kell megépíteni, ezt követően, a jövő év folyamán történhet meg a terület felosztása és a telkek értékesítése. Több érdeklődővel már tárgyalunk.
Az átépített út nemcsak a Nagyigmánd Kft.-t, hanem a főút másik oldalán a kisebb, 5 hektáros területet birtokló Fliegl Abda Gépgyártó Kft.-t is kiszolgálja. Bár a két cég között egyelőre írásos szerződés nem, csak szóbeli megállapodás született, úgy tudjuk, közösen állják majd a beruházás költségeit.

A főút Győr és Csorna felől is egy-egy balra kanyarodó lehajtósávval és útcsatlakozással bővül, jelenleg az útépítés előkészítő műveletei – földmunkák, töltésépítés – folynak – mondta Wimmer József, az építés műszaki ellenőrzését végző Magyar Közút Kht. területi főmérnöke. Az átadást október 31-re ígérte a kivitelező Egut Zrt.

A csomópont, bármilyen nagyszabásúak is a munkák, csak ideiglenes lesz, hiszen az M85-ös Győr és Csorna között megépülő új szakasza felülírja majd a jelenlegi állapotokat. A várhatóan 2007 és 2013 között megépülő szakasz megszünteti a most épülő csomópontot, helyette a volt ikrényi állami gazdaság keverőtelepének közelében, a jelenlegi ikrényi leágazás előtt épül majd egy új, közúti felüljárós csomópont. Az autósoknak egyelőre nem kell komolyabb korlátozásra számítaniuk, az október második felére tervezett aszfaltozás idejére azonban félpályás útlezárást vezetnek be, váltott irányú forgalomszabályozással.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentélyt kapott az otthon

Megáldották szombaton a győrújbaráti Szent Anna Otthon megújult szentélyét. A kápolnát két éve… Tovább olvasom