Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Csecsemő-biztonság

Eddig még egyetlen babát sem helyeztek el a megyei kórház győri főbejáratánál működő inkubátorban, de a főigazgató szerint ez korántsem azt jelenti, hogy a berendezés felesleges.

– Lehet, hogy ha most azt mondom, nincs értelme fenntartani az inkubátort, holnap itthagynak két újszülöttet is. Nem tudhatjuk előre – mondja dr. Bugovics Elemér, a kórház főigazgatója. Az inkubátort tavaly márciusban helyezték el a kórházban.
A főbejáratnak két oldala van, az egyiket feláldozták e célra, a berendezés a külső és a belső ajtó között található. Onnan a kórházba bejutni nem lehet, s belülről is zárva az ajtó, a kulcs a nővéreknél van. Ezzel a gyermekét otthagyó anya személyiségi jogait védi a kórház. Ha a babát elhelyezik a huszonnyolc fokos klímájú inkubátorban, a gép jelez a személyzetnek, akik néhány perc várakozás után – addig az anya nyugodtan távozhat – mennek le a csöppségért.

Dr. Bugovics Elemér reméli, hogy ilyen intézkedésekkel elejét lehet venni a csecsemőgyilkosságoknak, még ha idáig nem is vette igénybe senki az inkubátort. Ennek az is az oka, hogy az anyák – néhány nem túl szerencsés kivételtől eltekintve – éppen a kórházban hozzák világra gyermeküket. Mint megtudtuk, évente átlagosan háromszor fordul elő, hogy az osztályon hagyják csecsemőjüket a névtelenül maradt anyukák.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arculatváltás a Revita tévénél

Információink szerint a győri Revita Televízió a kor kihívásainak engedve arculatváltásra készül.… Tovább olvasom