Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Családi dráma Écsen: Lelőtte a feleségét, majd magával is végzett egy férfi

Hosszas veszekedés után egy férfi szíven lőtte a feleségét és utána magával is végzett Écsen csütörtökön délután. Az ötven körüli házaspár 17 éves fia fültanúja volt a tragédiának.

08:00 - A rendőrség kordonnal zárta le Écsen, a Deák Ferenc utcában annak a háznak a környékét, ahol csütörtök délután, fél négy  előtt néhány perccel az 53 éves B. István egy golyós vadászpuskával mellbe lőtte 51 éves feleségét, dr. M. Évát, majd önmaga ellen fordította a fegyvert.

A házaspár 17 éves fia az emeleten tartózkodott a családi dráma idején, s a lövéseket hallva felhívta telefonon az egyik rokont, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget. A fiú a történtek miatt sokkot kapott, őt a mentők Győrbe, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították.

A helyszínelés idején a legtöbb szomszéd a házába húzódott, mások kint maradva a történteket tárgyalták.

Érdeklődésünkre elmondták, hogy a házaspárnak három gyermeke van, a két lány közül az egyik és a fiú közös. A lányok külföldön élnek, egyiküknek a közelmúltban volt az eljegyzése. A férj erdészként, az asszony korábban a kórházban dolgozott jogászként.

– Hihetetlen, ami történt, mivel a férjet nagyon rendes embernek ismertük, sokat dolgozott, igyekezett mindent megoldani, nem ismert lehetetlent. Reggel még beszéltem is vele, ugyanolyan kedves volt, mint máskor. De az asszony is rendes volt, nem hallottunk veszekedést közöttük – mondta az egyik szomszéd.

Ezt erősítette a másik is, annyit tett hozzá, hogy szerelemféltés biztosan nem lehetett a dráma indítéka.

– Ez a válság sajnos nagyon sok családnak hozott rosszat. Rájuk is kihathatott, s talán az lehetett a probléma, hogy egy ekkora házat nem egyszerű fenntartani. Ezen vitatkozhattak össze, majd sajnos elszakadhatott a cérna a férjnél – mondta megrendülten a férfi.

A rendőrség még késő este is a helyszínen vallatta a nyomokat, s a kórházban lévő fiút kérdezték ki. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes tájékoztatásával megerősítette a Kisalföld  információit.

Megrendült kollégák
A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa, dr. Tamás László János a Kisalföld megkeresésére annyit mondott, hogy mély megrendüléssel hallották, hogy egykori kollégájuk, dr. M. Éva élete, aki 1992 és ’96 között jogászként a munkaügyi osztályt vezette, ilyen véget ért. A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészetének megbízott igazgatója, Magyar Zoltán 10–12 éve dolgozott B. Istvánnal, a férfi szerinte megbízható ember volt. Nem gondolta, hogy ilyen történik
 vele.20:05 - Nem sokkal délután négy óra előtt hívta fel egyik rokonukat a házaspár otthon tartózkodó fia, aki csak hallotta, de nem látta, hogy lövöldözés volt a családi házukban, s a családtag riasztotta a mentőket - közölte Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


19:40 - A helyszíni szemle adatai szerint a férj ölte meg a feleségét csütörtökön Écsen, majd maga ellen fordította fegyverét - közölte a rendőrség szóvivője csütörtök este az MTI-vel.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint az 53 éves férj - családi vitát követően - előbb lelőtte vadászpuskájával a nála két évvel fiatalabb feleségét, majd magával is végzett - mondta el Kocsis Tünde alezredes.


19:20 - Várhatóan éjszakába nyúlik Écsen a rendőrségi helyszínelés. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.


19:05 - "A férj fél kettőkor még Nyúlon tartózkodott így a veszekedés max. másfél órát tarthatott. A fiú szerencsére nem volt szemtanúja az esetnek, iskolából ment haza és a holttesteket találta meg." - írta egy másik olvasónk, részben cáfolva a korábban idézett olvasónk által írt állításokat.


18:30 - Videó a helyszínről18:20 - A szomszédok megerősítették információnkat, miszerint a férj vadász volt, egyébként erdészként dolgozott. A feleség jogász volt.


18:15 - Fotók a helyszínről

Fotók a helyszínről.18:05 - 18 óra körül megérkezett a halottasszállító kocsi a Deák utcába, de a holttesteket egyelőre nem szállították el. A 17 éves fiúnak két lánytestvere van, úgy tudjuk, mindketten külföldön élnek.


17:55 - Információink szerint pénzügyi gondok állhatnak a családi tragédia mögött. Úgy tudjuk, hogy a házaspár több órán keresztül veszekedett a végzetes lövések előtt. A tragédia körülbelül negyed négy körül történt. Két szomszéd a kisalfold.hu munkatársának azt mondta: rendes, jóravaló emberek voltak az elhunytak.


17:45 - Fotó a helyszínrőlAz écsi Deák utcát a rendőrség lezárta.


17:40 - "3 órája tartó veszekedés vége lett a lövöldözés. A férj vadász volt, miután végzett a feleséggel (szíven lőtte), fejbe lőtte magát. A fiút sokkos állapotban szállították kórházba." - írta e-mailban olvasónk az esettel kapcsolatban.


16:32 - Olvasó-tudósítónk úgy tudja, hogy a tragédiának a házaspár 17 éves fia is fültanúja volt.


16:30 - A kisalfold.hu információi szerint ketten meghaltak Écsen, amikor a Deák utca egyik családi házában egy férfi lelőtte a feleségét, majd utána magával is végzett csütörtökön délután.Écs nagyobb térképen való megjelenítése
Az elmúlt egy évben két olyan családi tragédia is történt Győr közelében, ahol egy férfi a családtagjai ellen fordult. 2010. március 15-én Tényőn baltával ölte meg feleségét és két lányát egy férfi, majd magával is végzett. Augusztus 21-én Ácson két fiát és élettársát késsel gyilkolta meg egy férfi, ezt követően pedig öngyilkos lett.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadászpuskával lőtte le feleségét az 53 éves férfi - galéria

Házastársi szóváltást követően vadászpuskájával lelőtte feleségét, majd maga ellen fordította a fegyvert a férj Écsen csütörtök délután. Tovább olvasom