Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Csak a vörösiszap-perrel foglalkozik majd a kijelölt bíró Győrben

A tervek szerint novemberben kezdik a vörösiszap-per megismételt tárgyalását a Győri Törvényszéken - derült ki dr. Takács József elnök tájékoztatásából.
Az óriási jelentőségű és hatalmas terjedelmű büntetőügyben idén februárban nem született a Győri Ítélőtáblán ügydöntő határozat, mivel a tábla hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszék 2016. januárjában hozott ítéletét. Abban - mint közismert - valamennyi vádlottat felmentették, ami országos közfelháborodást keltett. Az ítélőtábla ezután Győrt jelölte ki a megismételt eljárás lefolytatására. 

Kérdésünkre az elnök elmondta: bármilyen döntés is születik majd, azt igyekeznek érthetően és megfelelően kommunikálni, megmagyarázni.

A törvényszék felkészült a hatalmas feladatra - mondta ,- a vörösiszap-üggyel megbízott tanácsvezető bíró kezében nemrég még 18 büntetőügy volt, ezek egy részét más bíróra osztották, a többit pedig júliusig befejezik. Utána már kizárólag a vörösiszap-perrel foglalkozik a bíró és több bírósági titkár segíti majd a munkáját.
Várhatóan október második felében tart a bíróság előkészítő zárt ülést, amikor - az eltelt hosszú időre tekintettel - lehetősége van felszólalni, módosító indítványt tenni a vádnak és a védelemnek. Ezután novemberben kezdik az érdemi tárgyalást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kvíz - Melyik Győr-Moson-Sopron megyei településen járunk?

Kvíz - Melyik Győr-Moson-Sopron megyei településen járunk?
A megye nagyobb városainak nevezetességit bizonyára sokan elsőre felismerik. De mi a helyzet a kisebb városokkal, falvakkal? Tesztelje tudását! Tovább olvasom