Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Cozma-gyilkosság - Megérkeztek a periratok a Győri Ítélőtáblára

Hétfőn érkeztek meg az R. Sándor és társai ellen indult büntetőügyben a dokumentumok, kitűzött tárgyalási időpont még nincs.

Megérkeztek a Cozma-gyilkosság iratai a Győri Ítélőtáblára a fellebbviteli főügyészségről - közölte Ferenczy Tamás szóvivő hétfőn az MTI-vel.

Hétfőn érkeztek meg az "R. Sándor és társai ellen indult büntetőügyben" a dokumentumok - közölte, hozzátéve, kitűzött tárgyalási időpont így "értelemszerűen még nincs".

Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

A sportoló gyilkosait idén júniusban ítélte el első fokon, nem jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság. Raffael Sándor első- és Németh Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott - legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak -, míg Sztojka Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell az elsőfokú ítélet szerint fegyházban letöltenie.
A többieket 5, 4, illetve 3 évnyi, valamint 2 év 8 hónapos börtönre ítélték. Németh Balázs tanácsvezető bíró az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnsegédként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

A tanácsvezető bíró hangsúlyozta, hogy az első- és másodrendű vádlott az életfogytig tartó büntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadlábra. Az ítélet szerint Pál Gábor negyed- és Bihari Csaba ötödrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért előbbinek 5 évet, az utóbbinak 4 évet kell börtönben töltenie.

Gergely Péterné hatodrendű és Antalik László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt - mint társtetteseket - vonta felelősségre a bíróság; az asszonyt 3 évi, a férfit 2 év 8 hónapi börtönre ítélte.

A bíróság a vádlottakat több évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. A bíróság rendelkezett arról is, hogy a vádlottaknak meg kell téríteniük az állam számára a 74 millió forint bűnügyi költséget is; így például Raffael Sándornak és Pál Gábornak 15-15 millió, míg Németh Győzőnek és Sztojka Ivánnak 14,5-14,5 millió forintot kell fizetnie.

Olvasóink írták

 • 6. jóhatudod 2012. január 20. 11:22
  „Fellógatni őket !! Addig nem lessz rend ebben az országban !”
 • 5. fityesz 2011. november 14. 21:35
  „Ezért is állunk itt,mert nem lehet leírni:kutíatápot belőlük!”
 • 4. miracle 2011. november 14. 20:36
  „astra1
  Miért, mit gondoltál? Mire itt az összes kör lefut, a rövidebb büntetések már le is telnek, így ők már egy szép kis kártérítéssel távoznak. A dokumentumok is vajh miért keringtek még 5 hónapig az elsőfokú után?”
 • 3. MotorosPista 2011. november 14. 20:17
  „Bodza szedéssel tényleg jobban jártak volna:)))))”
 • 2. astra1 2011. november 14. 20:00
  „3 éve megy az ügy?”
 • 1. Hunicum 2011. november 14. 19:12
  „Tényleges életfogytiglant nekik! Sztojkának meg 80 évet!
  Mennyi embernek kell meghalnia, hogy rájöjjenek a bírók milyen emberek ezek?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország Alaptörvénye: 614 megyei igénylő - Önnek már van?

A soproni kormányablakban 2011. november 14-ig 287-en, a győriben pedig 327-en igényeltek… Tovább olvasom