Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Civilekkel keresik az eltűnt Emil bácsit Győrben

Nyom nélkül tűnt el július 18-án Kozma Emil. A 75 éves győri férfi mindkét lábát amputálták, elektromos kiskocsival tud csak közlekedni. Lányai és fia kétségbeesetten kérnek mindenkit, segítsenek megtalálni. Vasárnapra keresést szerveznek a Püspökerdőben.
– Az internet segítségével is keressük édesapámat, jó ideje eltűnt – kezdte Máté Lilla, akivel annál a győr-szigeti lottózónál beszélgettünk, ahol utoljára látták Kozma Emilt.

– Július 18-án felvette a nyugdíját – ami nem volt olyan kevés –, majd eljött ide a lottózóba, ahová amúgy is gyakran jár. Többen látták itt aznap. Azóta azonban mintha a föld nyelte volna el. Még soha nem volt ilyen, hogy ne ment volna haza. A bátyám gondoskodott róla. Fogalmam sincs, hol lehet, de én már a legrosszabbra is gondoltam – mondta Lilla.


Kozma Emilt sokan csak Szamurájként becézték. Cukorbeteg, rengeteg gyógyszert szed. Mind a két lábát amputálták, bordó színű az elektromos kiskocsija. Anélkül egy lépést sem tud tenni. Egyik szemére teljesen vak, a másikkal is csak gyengén lát. Egyébként önállóan él, jó kedélyű, mindene a horgászás, ismeri a halakat. Mozgáskorlátozottsága nem szabott neki különösebb határokat, gyakran kijárt a Püspökerdőbe, ahol horgászott, beszélgetett a többi pecással. Gyermekei ezért is oda szervezik a keresést, bár július 18-a óta arrafelé sem látta senki.

– Sokszor, sokan kihasználták édesapámat. Volt, aki pénzért segített neki tolni a kocsiját, vagy direkt arra játszott, hogy meghívassa magát egy italra. Sokszor elvették a pénzét, a telefonját, megfenyegették, nehogy szóljon a rendőrségnek – tette hozzá Máté Lilla.

Máté Lilla édesapja, Kozma Emil fotójával ott, ahol utoljára látták az idős férfit. Fotó: Mészáros Mátyás
Máté Lilla édesapja, Kozma Emil fotójával ott, ahol utoljára látták az idős férfit. Fotó: Mészáros Mátyás


Az idős férfi gyerekei apjuk eltűnését bejelentették a rendőrségen és a legnagyobb közösségi oldalon is elkezdődött a keresés szervezése.

Az önkéntesek találkozóját vasárnap délelőtt 10 órára hirdették meg Győrben, a Kisfaludy-szobornál. Máté Lillának segít egy önkéntes hölgy is, aki elmondta: egy rendőr nyomozóval már körbejártak pár helyet, ahol a bácsit sejteni lehet, de egyelőre semmi nyomot nem találtak.

– Nem tudom, hol lehet az édesapám! Ha a kocsija lemerül, azt árammal kell feltölteni. Kérem, aki lát hasonló kiskocsiban egy idős embert, kérdezze meg tőle, nem az Emil bácsi-e. A vasárnapi önkéntes keresésben még nagyon bízom, hátha csoda történik...

Látta valaki?
Aki az eltűnt Kozma Emil jelenlegi tartózkodási helyével vagy eltűnésének körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a rendőrséget a 107-es vagy 112-es számon. Az ingyenesen hívható Telefontanú száma: 06-80/555-111.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbafülkébe vitték az élelmiszert Győrben

Mert ott táskájukba rejtették, és így akarták ellopni, kozmetikumokkal együtt. Tovább olvasom