Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Célegyenesbe ért az idei év legjelentősebb kerékpárút fejlesztése Győrben - fotókon mutatjuk az eredményt

Célegyenesbe ért az idei év legjelentősebb kerékpárút fejlesztése Győrben - fotókon mutatjuk az eredményt
Forgalomtechnikai finomítások vannak hátra - például a helyközi buszmegálló visszahelyezése -, szinte kész az új bringaút és járda a Petz-kórház mellett, a Tihanyi úton Adyvárosban.
A munka nyár végén kezdődött a Tihanyi út - Kassák utca kereszteződésnél, jelenleg műszaki átadás előtt áll a beruházás. A kerékpárosok tehát rövid időn belül visszakapják a forgalmas Tihanyi úton a Magyar utca és Vasvári Pál út közötti szakaszon a felújított kerékpárutat.

A Tihanyi út páratlan oldalán további két szakaszt korszerűsítettek idén: az Ifjúság körúttól nagyjából az adyvárosi víztározó tóig, illetve a Földes Gábor utcától a Szigethy útig. A három etapon 700 méternyi bringaút újult meg 70 millió forintból.
 
A szakemberek a kórház kerítését ideiglenesen lebontották. Miután elkészült az új, 100 méter hosszú bringaút, másfél méterrel hátrább állították vissza a kerítést.

Az útfejlesztésnek köszönhetően megszűnik a gyalogosok közötti korábbi szlalomozás a buszmegállóknál a Tihanyin, a bringások már most a kórház területén tekerhetnek.

Mint azt szeptember közepén hírül adtuk, a Petz-kórházzal példaértékű együttműködési megállapodást kötött a győri önkormányzat. A terület a kórház tulajdonában maradt, a Győri Útkezelő Szervezet használati engedélyt kapott az új nyomvonalra. Mindenki jól járt így, különösen a bringások.
 
Teljes körű felújítást végeztek a járdán is. Kézi helyett gépi bedolgozással készült az aszfaltburkolat, így a kerékpárosokat nem rázza majd az aszfalt.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános Győr EKF-pályázata

A csaknem 100 oldalas anyag a kiírásnak megfelelően az első körös pályázat bővített, átdolgozott… Tovább olvasom