Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Bűztől szenvednek a Fehérvári úton

Már-már elviselhetetlen bűz terjeng a győri Fehérvári út környékén, legalább ötven család szenved tőle.
A Pannon-Víz jogosnak tartja a családok panaszát, de a társaságnak nincs köze ehhez. Az elmúlt hetekben próbaüzemben Töltéstava szennyvizét a megyeszékhelyre juttatják, a település csatornahálózatát a balatonfüredi Vízépítő Kft. készítette. A szakemberek feltételezése szerint a csatornahálózat elején lévő kompresszor teljesítménye nem megfelelő, ezért szaknyelven berohad a szennyvíz, s a megyeszékhelyre érve a csatornából elviselhetetlen bűz jut ki a szabadba.

Egyed Julianna, a Pannon-Víz rt. főmérnöke tud a Fehérvári úton lakó családok panaszáról. Azt mondja, az észrevétel jogos, közvetve a Pannon-Víz is szenvedője, ám csak a töltéstavai csatornahálózatot kivitelező balatonfüredi társaság orvosolhatja azt. A Vízépítő Kft. nem kötött megállapodást a próbaüzemre a Pannon-Vízzel – tudtuk meg.
Orbán Ferenc, a Fehérvári úton lakók szószólója, aki annak idején hónapokon át protestált az azóta elkészült Fehérvári utat elkerülő szakasz megépítéséért is, azt mondta: nem indoklást és magyarázatot várnak rá, hanem hogy végre orvosolják a panaszukat.

Egy szakembertől tudjuk, hogy a töltéstavai közműnek a mostani egyelőre a próbaüzeme, mely azt bizonyította, hogy nem megfelelő, még kevésbé elfogadható a működése. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, nem hónapokra, hanem napokra volt szükség.
Nos, miután ezen már rég túl vannak a kivitelezők, nagyon ideje lenne, hogy intézkedjenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan az engedély a parkolóházra

Tavaly március helyett mostanáig elhúzódott a győri parkolóház engedélyeztetési eljárása: az óriásgarázs eddig csak próbaüzemmel működhetett. A közelmúltban azonban megkapta a fennmaradási engedélyt, így a tábla szépen csendben lekerült a bejárat fölül. Már csak az úgynevezett telephelyezési engedélyt kell megkapnia a parkolóháznak, aminek várható kiadási dátuma szeptember 11. Tovább olvasom