Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Bútorcsere a Belvárosi Óvodában

Két és fél millió forintos vállalkozói felajánlásnak köszönhetően új asztalokat, kisszékeket, szekrényeket kapott a győri Belvárosi Óvoda.
Az 1970-ben épült Belvárosi Óvodában megnyitása óta ugyanazokat a bútorokat használják a gyerekek. Csak egyszer cserélték ki a székeket, de akkor is csak egy részüket, így még harmincéves ülőalkalmatosságok is találhatók az intézményben. A fémlábú asztalokról leváltak a fedőlapok, azokat házilag szegelték vissza, hogy ne legyenek balesetveszélyesek. Minderről lapunknak Komjáthy Zsuzsanna óvodavezető beszélt az évzáró partin annak indokaként, miért volt szükség a teljes cserére.
A gyerekek kipróbálhatták, a szülők megtekinthették az új öltözőegységeket, egyebeket. Szebbek, s praktikusabbnak, kényelmesebbnek tűnnek a régieknél.

Szűcs Hedvignek két gyermeke jár az óvodába és hamarosan jön a harmadik is. Az anyuka dicsérte az intézmény légkörét, a nevelőmunkát, de bizony azt ő is várta már, hogy lecseréljék a bútorokat. Örül annak, hogy reggelente s hazavitelkor nem kell a kicsik holmijait különböző fogasokon keresgélnie, mert mindenkinek lesz külön szekrénye.
A szükséges összeget felajánló vállalkozást, az N-Joy Clubot szponzor után kutatva Gergely Zoltán városatya kereste meg az önkormányzati intézmény ügyével. Százezer forintot tett hozzá a pénzhez képviselői keretéből – az elkészíttetésben is közreműködött. P adta át ünnepélyesen a bútorokat az ovisoknak, de azok csak a nyári felújítás után kerülnek a helyükre.

A kötelező feladatok, a festés, a takarítás mellett idén a csatornarendszer felújítására is jut pénz és álmennyezet készülhet. Erre nagy szükség van az óvodavezető szerint, mert korábban egy vakolatdarab egy apuka vállára esett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kadler visszalépett

Kadler Gusztáv egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a győri polgármester-jelöltségtől, azután, hogy a Magyar Szocialista Párt küldöttgyűlése megválasztotta. Kadler cukorbetegsége súlyosbodni kezdett, emiatt több kivizsgáláson vett részt. Az orvosok egyöntetű véleménye szerint a polgármester-jelöltség egészségügyi állapota romlását okozná. Tovább olvasom