Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Buborékok és Borkai világító zakója - Varázslatok a Győrkőcfesztivál megnyitóján

– Ennyi csillogó szempárt látni felemelő érzés – mondta Borkai Zsolt a IV. Győrkőcfesztivál megnyitóján, pénteken este a Megyeháza előtti téren, ahol több száz szülő és gyerek élvezhette többek között a led show-t, a Városháza mesekastéllyá változását, illetve egy buborékos rekordkísérletet.
Gyerekek birtokolják a város kulcsát

Nem túlzás azt állítani, Győr városa péntek este valóban a gyerekek és gyereklelkű szüleik birtokába került, akik július első napjaiban egy valóságos meseváros polgárai lehetnek a IV. Győrkőcfesztiválon, amelynek megnyitóján koncertek, buborékfújó világrekord-kísérlet, ledfallá változott Megyeháza, illetve mesekastéllyá varázsolt Városháza is fogadta az érdeklődőket, akik az egész nap csöpörgő eső ellenére is több százan gyűltek össze a győri Megyeháza előtti téren, a fesztivál központi helyszínén.

Fotó: Stróbli Norbert
Fotó: Stróbli Norbert

– Örülök, hogy tele van a tér. Ennyi csillogó szempárt látni felemelő érzés. A gyerekek érdekében is szeretnék, ha minden évben egyre színvonalasabb Győrkőcfesztivált tudnánk megszervezni – fogalmazott megnyitóbeszédében Borkai Zsolt, a megyeszékhely polgármestere, aki a csillagportól világító zakójában, a Városháza mesekastéllyá alakulása után izgatottan adta át a város kulcsát a lurkók tiszteletbeli képviselőjének.

Győrkőcrengeteg Fotó: Bertleff András
Győrkőcrengeteg Fotó: Bertleff András


Győr buborékos Guinness-rekorder lehet?

A kiváló minősítésű művészeti fesztivál címet is elnyert, győri programsorozaton – a múlt havi, sikeresen zárult csapvíz ivó rekordkísérlet után – a fesztiválozók egy buborékos Guinness-rekord kísérletet hajtottak végre Kocsis Rozi, a Vaskakas bábszínház vezetőjének vezényletére.

Fotó: Stróbli Norbert
Fotó: Stróbli Norbert

A rendhagyó kísérlet során a lehető legtöbb embernek, öt percig, folyamatosan fújnia kellett a buborékot a kis műanyagtégelyekből, amiket a téren dolgozó hoszteszek osztottak szét. Információink szerint eddig ilyen kísérletre még nem volt példa a világon – csak a legnagyobb buborék világrekordját állítottál be eddig –, ezért jó eséllyel pályázik Győr városa, hogy bekerüljön a Guinness-rekordok könyvébe. A buborékos próbálkozást több kamera is rögzítette, amelyek felvételei alapján az eredményt a londoni döntőbizottság hozza majd meg.

Fotó: Stróbli Norbert
Fotó: Stróbli Norbert

– Buborékfújó világbajnok lesz az összes győrkőc! Imádom a szülőket, akik tudnak játszani – lelkesítette az amúgy is csillogó szemű résztvevőket Kocsis Rozi miközben a Megyeháza előtti tér és a Városház tér is csordultig telt a színes szappangömbökkel, amiket egyforma lelkesedéssel fújt a tömeg apraja és nagyja.„ A szervezők a lelküket is kiteszik"

Mialatt a Városháza mesekastéllyá alakult, amelynek tornyában a világszép királykisasszony rejtőzik, falán pedig színes madarak repkednek, illetve miközben a Megyeháza homlokzatán a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatóinak led show-ja szórakoztatott, a résztvevők véleményére is kíváncsiak voltunk.

Fotó: Stróbli Norbert
Fotó: Stróbli Norbert

– Sok minden tetszik, de egyelőre az ajándék gumicukor a kedvencem. A hétvégi programokat nagyon várom, főleg a tavaly óta kibővült kalandparkot és a kézműves feladatokat – számolt be portálunknak Nagy Benedek, aki vérbeli győrkőc, ugyanis szüleivel már második alkalommal vesz részt a programokon.

– Mi a süti gyárra gyúrunk, mert legutóbb azt nem sikerült kipróbálnunk. Nehéz összeegyeztetni, hogy ráérjünk a férjemmel, de szeretnénk minden nap kihozni a kicsiket, mert ezek a programok valóban nekik valók, a szervezők a lelküket is kiteszik, és ezt a gyerekek is érzik – vélekedett Feketéné Szalai Mónika.

Olvasóink írták

 • 13. drlara 2011. július 04. 15:40
  „Gondolom, most sok kisgyerek vágyik csillogó-villogó kabátra:)”
 • 12. Nyuszikájanekije 2011. július 03. 08:22
  „Fantasztikusan éreztük magunkat, szombaton voltunk a fesztiválon és természetesen ma is megyünk, a vízi színpad esti 20 órás előadása valami fantasztikus volt, rég nevettünk ennyit:)) nagyon jó a tudóspark is és minden:) a gyermekünk tele van élménnyel, este alig bírt elaludni az izgatottságtól mert várja, hogy ma is menjünk:) Köszönjük!!!!!!!”
 • 11. balinkusz 2011. július 02. 15:17
  „Szerencsére a gyerkek még nem foglalkoznak a politikával. Nekik ez öröm és igazi ünnep!”
 • 10. 47győr 2011. július 02. 14:47
  „Tiszteletbeli elnök ??? -nek !!!”
 • 9. háté 2011. július 02. 14:26
  „Buborékok és Borkai világító zakója - tényleg a gyerekekről kellene szólni, nem a magamutogatóról, aki mindenben a giuneszt-nézi, megalomániás.- kevesebb a gyerekeknek több lenne!

  Azért az idő kegyesebb lehetne a családokhoz gyerekekhez.”
 • 8. Patriot 2011. július 02. 13:17
  „Sajnálom amiért nincs egy kicsivel jobb idő, ez a rendezvény igazán megérdemelné.
  Mit lehet ehhez hozzászólni amit törölni kell? Nem értem.”
 • 7. igazmondó 2011. július 02. 13:01
  „<offtopic>”
 • 6. pemozsu 2011. július 02. 12:39
  „kár hogy az én Gyerkőceim már kinőttek ebből a játékból és nincsenek itthon ezen a hétvégén, mert szívesen beállnék én is a játszók sorába Velük, biztosan vevők lennének rá :-)) Jövőre "szerzünk" egy kölcsöngyereket és ott leszünk az biztos, már ha egy törpöt kísérhet három felnőtt :-)
  Kedves moderátor szép hétvégét kívánok!”
 • 5. nyusz 2011. július 02. 12:00
  „kedves kisalföld,szeretném töröltetni magam a rendszerükböl.köszönöm”
 • 4. lHunter 2011. július 02. 10:52
  „<offtopic>”
 • 3. Hunicum 2011. július 02. 10:02
  „Jó is volt látni ennyi gondtalan csemetét egy helyen.”
 • 2. Hobbitka 2011. július 02. 10:01
  „Kíváncsi vagyok mit lehet írni, amit a cenzúra nem húz ki...A szánakmas szó még ok, <moderálva>”
 • 1. igazmondó 2011. július 02. 09:34
  „<moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízi polgárőr mentette meg egy győrkőc életét

Egy Rábába bicikliző, hároméves kisfiú életét mentette meg a győri vízi polgárőrök (lélek)jelenléte… Tovább olvasom