Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Bővül a győri Audi-iskola - Óvodától a 12. évfolyam végéig lesz oktatás

Befejeződött az Audi Hungaria Iskola felújításának első üteme Győrben, 2017 szeptemberére bővül az oktatási struktúra az intézményben.
 
Az új iskolaépületek határidőre történő átadásával első mérföldkövéhez érkezett a győri Audi Hungaria Iskola bővítése: 453 tanuló kezdhette meg az új tanévet. 2017-ig egy új, modern iskolaközpont épül fel Győrben, ahol 650 diák tanulhat a jövőben.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár a keddi ünnepségen azt mondta, a legfontosabb cél, hogy mosolygós és boldog gyermekeket láthassunk az iskolákban is, ezért a kormány számára fontos minden olyan beruházás, amely együttműködés révén tud jót hozzátenni a hazai iskolarendszerhez.   
   
Közölte: a mostani fejlesztés jó bizonyítéka annak a jól működő együttműködésnek, amely a kormány és a gazdasági szereplők között jött létre az elmúlt években. Hozzátette, hogy a kormány számára minden olyan fejlesztés kiemelten fontos, amely tartalmában és minőségében erősíti a hazai közoktatási rendszert.    
   
A politikus elmondta, hogy a több szakaszból álló fejlesztés ötmilliárd forintos költségéhez az Európai Unió és a magyar állam 1,2 milliárd forinttal járult hozzá.   
 
elavatták az Audi-iskola új épületét


   
Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere egyedülállónak nevezte a német Audi cég oktatásfejlesztő tevékenységét. Azt mondta, hogy sehol Európában nem hozott még létre az óvodától a 12. osztályig tartó nevelési struktúrát az Audi AG. Hozzátette, a vállalat ezzel új színt hozott az országba, a városba, ahol egyedülálló módon tud találkozni a német kultúra a magyar kultúrával. A fejlesztést a győri önkormányzat 300 millió forinttal támogatta.

„Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyártója és az egyik legmodernebb járműgyártó vállalat a konszernen belül. „A haladás technikája" mottónk jegyében fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokat már egészen kisgyermekkortól, az általános iskolai képzés kezdetétől támogassuk" - mondta Prof. h.c. Thomas Sigi, az AUDI AG személy- és szociális ügyekért felelős igazgatótanácsi tagja. „Az Audi Hungaria Iskola alapításával fontos lépést tettünk ennek érdekében" - tette hozzá.

%Helmut Seiler%_, az Audi Hungaria Iskola főigazgatója elmondta, hogy az intézmény 2010 szeptemberében kezdte meg működését 58 diákkal, az idei tanévet 453 tanulóval indították. 2013-ban a német külügyminisztérium külföldi német iskolaként ismerte el a kéttannyelvű oktatási intézményt, amellyel Magyarországon háromra nőtt a német iskolák száma.    

„Vállalatunk személyügyi stratégiájának egyik alappillére a jövő generáció képzésének támogatása, amely már gyermekkorban elkezdődik. Ezért is fontos számunkra az Audi Hungaria Iskola bővítése. Az új komplexum lehetővé teszi, hogy az intézmény az ország egyik legmodernebb iskolájává váljon" - mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Kiváló, többnyelvű képzésével az Audi Hungaria Iskola telephelyünk vonzerejének növeléséhez is hozzájárul, hiszen a magas színvonalú oktatási kínálatból a régió is profitálhat."

A bővítés első ütemében 2.000 négyzetméternyi iskolaépületet újítottak fel, további 4.400 négyzetméteren új oktatási épületet és sportlétesítményt építettek fel a kivitelezők. A régi épület egy részét lebontották, a főépületet felújították és kibővítették. Mindezek mellett egy többfunkciós tornacsarnok, valamint egy új, 800 személy kiszolgálását lehetővé tevő, iskolakonyhával kiegészült menza áll a diákok rendelkezésére. A teljes bővítés eredményeként 44 oktatási helyiség fogja várni a tanulókat 9.600 négyzetméter összterületen.
Az Audi Hungaria Iskola 2013 óta elismert külföldi német iskolaként része a 142 külföldi német iskolából álló hálózatnak. Az intézmény képzési koncepciója mind a magyar, mind a német gyermekek számára lehetővé teszi a magyar és a német bizonyítvány megszerzését.

Az Audi Hungaria Iskola 2010-ben 3 évfolyamon, 58 diákkal kezdte meg működését Győrben és alapítása óta folyamatosan bővül. Az intézmény 12 évfolyamra bővítése – egészen az érettségiig – a 2017/18-as tanévben zárul le.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi ötvenmilliót ad a vámosszabadi menekülttábornak

Az Audi ötvenmilliót ad a vámosszabadi menekülttábornak
Az Audi AG egymillió eurót (mintegy 300 millió forintot) ajánlott fel, amelyet négy telephelyén a… Tovább olvasom