Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Borkai: Együtt a térért

Győr - A Magyar Szocialista Párt győri szervezetének szerdai sajtótájékoztatóján Gergely Zoltán szóvivő kérdéseket intézett a városvezetéshez a Széchenyi tér felújításáról, amelyeket csütörtöki számunkban közöltünk.
Borkai Zsolt polgármester erre válaszul sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe tegnap.

„Győr Magyarország kiemelkedően és dinamikusan fejlődő nagyvárosa. Közösségének szüksége van olyan terekre, melyek kifejezik, erősítik a város polgárainak összetartozását. Ennek az összetartozásnak, a közös munkának lehet a gyümölcse a történelmi belváros legszebb közösségi tere, a Széchenyi tér mindenki által várt felújítása. A remélt támogatás elnyerése közös eredmény, nemcsak a polgármesteré, hanem a képviselő-testületé, a frakcióké, a regionális fejlesztési tanácsé, és hangsúlyozottan minden győri polgár sikere is egyben. A felfokozott várakozás, a kíváncsiság érthető. Ebben a felfokozott várakozással teli légkörben bizonyára szerencsésebb lett volna, ha a terveink ismertetését a képviselő-testület, a polgármester és a régió fejlesztési vezetőivel közösen tudtuk volna mindenki számára elérhetően bemutatni.

Szabadságomról visszatérve, Németh Zoltán alpolgármester úr tájékoztatott nyilatkozatának körülményeiről, és azt állapítottam meg, hogy ő csupán felvilágosítást szeretett volna nyújtani a rendkívüli fontosságú hírről, az értelemszerűen kíváncsi média érdeklődésének.

Személy szerint úgy ítélem meg, hogy Németh Zoltán alpolgármester úr érzi és tudja korai nyilatkozatainak súlyát, ebben a mindenkit foglalkoztató nagy horderejű kérdésben. Természetesen a terveket, és a közös munkához kapcsolódó dokumentációkat, a tervezők, a városvezetés és a regionális fejlesztési tanács vezetői a közeli jövőben a nyilvánosság bevonásával bemutatják. Győr polgármestereként örülök annak, hogy a közös győri célokért a különböző pártállású állami és regionális, valamint városi szervek összefognak, mert erre a továbbiakban is nagy szükség lesz, hiszen tervünket, a Széchenyi tér újjászületését meg is kell valósítanunk" – olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hét lóháton, túl árkon-bokron

„Az ember feneke nem lóhátra termett.” Ezt nem egy kezdő lovas jelentette ki, hanem… Tovább olvasom