Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Böngészés ötven felett

A számítógép már-már megkerülhetetlen, mindennapi használati eszköz. Többen ősz fejjel kezdik vele az ismerkedést. Például azért, hogy hírt kaphassanak csemetéjükről.

Sokan érezték úgy, főképp az idősebb korosztályból, hogy megúszhatják a számítógéppel való találkozást. Nos, nem úszhatják meg, az élet ugyanis rákényszeríti őket – állítja Nógrádi László, aki 1984 óta tanít informatikát, javarészt felnőtteknek. Saját munkáját és diákjai tanulását eddig tizenkét könyve segítette. A tizenharmadik most jelenik meg, a Győri Könyvszalonra időzítve. Elsősorban azoknak szól, akik meglett korukban a nulláról kezdik a tanulást.

Példaként azokat a szülőket, nagyszülőket említi, akik diákéveik során még nem tanultak informatikát, de elszármazott gyermekeikkel, unokáikkal szorosabban akarják tartani a kapcsolatot, mint amit az évenként egy-két hazalátogatás nyújt.

Sokan éppen az ifjabb korosztálytól örökölt gépen kezdik használni az új információs csatornákat, mint a Skype, az Iwiw vagy a Facebook. Nekik próbál segíteni tehát Nógrádi László, akinek eredeti végzettsége nem matematikus-informatikus, hanem mérnök. Szerinte ez előny, mert gyakorlatiasabb tudást ad át hallgatóinak.

Aki a könyv segítségével – mely feladatokat és azok megoldásait is tartalmazza – elsajátítja a mindennapi számítástechnika tudományát, az egyebek között képes lesz bármit megtalálni az interneten, megismerkedik a leghasznosabb és legfontosabb webhelyekkel, tud levelezni, szövegszerkesztőt használni és digitális fényképeket kezelni. Tehát ahogy a könyv alcíme is jelzi: idősebbek is elkezdhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benépesül a rakpart, kész a híd

Átadják a közlekedőknek a Móricz Zsigmond rakparti új utat, ezzel egy időben péntek reggel a… Tovább olvasom