Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Bombariadó a Lukács iskolában - fotók, videó

A kisalfold.hu információi szerint bombariadó volt a győri Lukács iskolában szerdán délelőtt.

Iskolakezdés előtt egy nyilvános fülkéből gyerekhang jelentette be a rendőrségi ügyeletre, hogy az épületben bomba fog robbanni. Az intézményt 500-700 diákkal kiürítették, ameddig a rendőrök átvizsgálták az épületet.

Videó: Tudósító


Információink szerint robbanószerkezetet nem találtak.

Olvasónk információit és fotóját 5000 forinttal jutalmazzuk.
Olvasónk információit és fotóját 5000 forinttal jutalmazzuk.


A rendőrség közveszéllyel fenyegetés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.


Galéria! Fotók: Tudósító

Olvasónk beszámolója

"Jelen voltam reggel a bombariadóál... A diákokat, akik már beértek az iskolába kiküldték az út másik oldalára, akik még nem értek be azok vártak a zebránál és nem mehettek át... Elég nagy tömeg kialakult ki és már sokan haza is mentek. Kb. 30 percet várt ott a tömeg és mondták megafonon a rendőrök, hogy folytatódik tanítás 10:45-kor. Visszamentem és mivel a diákok több mint a fele nem ment be hazaengedtek mindenkit. Az én osztályomból 4-en mentek, miközben 20-an vagyunk. A szerdai tanítási nap szombaton be lesz pótolva."
-Olvasó-

"Reggel leszált mindeki a buszról és mire odaértünk volna hogy be menjünk a kapun addigra abiztonsági őr mondta hogy ne mennyünk tovább mert bombariadó van. És a rendörők azt mondták hogy háromnegyed 11-12 kor engednek be." -Olvasó-

Olvasóink írták

 • 15. dannay 2011. december 01. 16:56
  „Rossz vicc... Volt aki ZH-t írt volna(Gyengébbek kedvéért, itt már mérnök asszisztenst is képeznek), sokan pedig két hétből 5 vagy 7 napot gyakorlaton töltenek, azoknak az iskolanap elég kevés, főleg vizsga előtt. Nem tudom kinek jött ez jól, ha nem akar dogát írni, menjen el orvoshoz, írassa ki magát egy hétre, vagy ne menjen be arra az órára... de ez is mind értelmetlen mert megbukni jobb mint nem osztályozhatónak lenni... Legutóbb aki ilyet csinált megtalálták velük a 200 000 ftos rendőri kiszállást megfizettették.
  Az előttem hozzászólókhoz viszont intéznék pár dolgot... Ezen a rendőri kiszálláson aggódunk, mikor milliárdokat lopnak meg sikkasztanak... tudom hogy sok kicsi sokra megy de ez még egy olcsó csíny ahhoz képest. De bármennyire is kamu szaga van valakinek, ha közel 1000 emberéletet veszélyeztet, kutya kötelessége a rendőröknek kivizsgálni az ügyet... Legalább a fotózáson kívül mást is csinálnak...
  Aki pedig kétszer utazott a 14-esen, nagyon tudom sajnálni.Több mint 1500 diák jár az iskolába, ha abból levesszük a külső gyakorlati helyen tartózkodókat és a hiányzókat, akkor is kb. 800-1000 diák próbálja kiverekedni magát nap-mint nap. Erre a következő lehetőségek vannak... Gyalog, Marcalváros irányából két darab 14es busz, illetve a belváros irányából 2 db 14es busz illetve egy 15A jelzésű vagy autó(ha nem vesszük bele az üzemanyag árat meg hogy nincs hol parkolni). Más fel van háborodva ha nincs ülőhely egy buszon, itt meg... meg sem lehet számolni hányan fogjuk egymás khm seggét, és mindezt nem szándékosan tesszük. Ennek okán had anyázzunk már kora reggel... Nem sokkal különb az audiba tartó reggeli melós járat sem... Persze vannak hangadók, minden iskolában, de nem egy-egy egyén alapján kell megítélni egy teljes közösséget, pontosabban nem a 2es átlaggal felvételizett roma kisebbségi barátunk miatt kell minden lukácsost parasztnak tartani, miközben vannak ott érettségi utáni szakmástól, technikuson át főiskolás képzésben résztvevő mérnökasszisztens hallgatók is.
  A 10óra 45 perces tanítási kezdetről: Igazgató úr megint nem volt a helyzet magaslatán, videón is hallható módon kiröhögték amikor ezt bejelentette... Ő könnyen van beül az autóba haza megy, majd vissza jön, még ezt a diákok azon elenyésző része is megteheti, aki győri lakos. De nem lehet, és nem is szabadna senkitől elvárni azt hogy három, három és fél órán keresztül ott fagyoskodjon arra várva hogy na mehessen iskolába... Őszintén ki az aki vissza menne? Nem sokan... nem is mentem vissza sokan... Ez a három óra meg arra pont nem elég hogy egy vidéki diák haza menjen és visszajöjjön... Reggel felkeltünk bejöttünk, nyomorogtunk a buszon, jól szétfagytunk amíg vártuk hogy mi lesz, és akkor csodálkoznak hogy nem széles mosollyal vártuk hogy végre bemehessünk, hanem ezeknek az örömteli dolgoknak a hatására hazajöttünk inkább. Persze... mehetünk majd valamikor szombaton, amikor lesz még kevesebb buszunk, még ritkábban, szombat lévén kedvünk sem sok lesz bemenni...
  Kedves bejelentő ezzel mindenkivel kicseszett, és én itt nem a rendőröket fogom sajnálni, hogy na véletlenül csinálniuk is kellett valamit. Kicseszett a diákokkal, akik potyára bementek reggel, a koleszosokkal akit egy szál gatyában meg kabátban kergettek ki, a becsületes diákkal aki vissza ment 10,45 kor, és vissza megy szombaton is, a kevésbé, de még mindig becsületes diákkal, aki lehet hogy most nem ment vissza de szombaton bemegy végezetül a tanárokkal, akik bent ültek tegnap is, és szombaton is mehetnek... Persze ha az igazgató úr tovább lát a szeménél, tudhatta volna hogy a kutya nem megy vissza 10,45re, 8 után mindenkit egyből haza is küldhetett volna, a végeredmény ugyan annyi lett volna (szombaton pótolás) azzal a különbséggel hogy a tanárnak meg a becsületes diáknak a fél napja helyett csak az-az egy-két órája megy kárba amit az utazással tölt, és nem jön hozzá még 3 óra csodára várás!”
 • 14. mykockaa 2011. november 30. 21:13
  „Ha megtalálnám azt a gyereket aki miatt szombaton be kell menni legszívesebben agyon csapnám ! A másik poén meg az igazgató azt mondta menyünk vissza 10.45 re mikor nem is biztos hogy ekkora végeznek de abba nem gondol senki bele hogy egy vidéki diák mit csináljon Győrbe ilyen hidegben 3 órán keresztül! Én nulladik órán voltam!”
 • 13. samsungi 2011. november 30. 17:37
  „4. Beresforder, az kerül költségbe, hogy addig sem tudtak pénzt beszedni az autósoktól :D
  Na erre mondják hogy a kiszállás xy összegbe kerül :D”
 • 12. izuka0426 2011. november 30. 17:36
  „Remélem a diáktársai megtalálják aztán jól ellátják a baját a gyereknek! Előbb- utóbb úgyis elszólja magát a lökött gyereke!
  Amúgy gratulálok neki hogy megsétáltatta és plusz munkát adott a régi kollégáimnak!
  Remélem a szülei büszkék rá!”
 • 11. Túrabakancs 2011. november 30. 14:19
  „Beresforder! /4/
  Nem mintha változtatna a tényeken, de a fotón nem 4-rendőrautó látszik, hanem
  6-db. A két leghátsó is az, közte a zöld színű bűnügyi helyszínelővel. /terepjáró/
  Látszik is a fényhídja mindegyiknek. A "gyerekhang" egyértelművé tette, hogy itt valamilyen
  tréfáról lehet szó, ahhoz képest elég nagy volt a készültség a hatóság részéről, gondolom
  ez egy előírt létszám ilyenkor ekkora számú érintett személy esetén.”
 • 10. Hanti 2011. november 30. 13:20
  „Azért ez durva hiba:
  "Reggel leszált mindeki a buszról és mire odaértünk volna hogy be menjünk a kapun addigra abiztonsági őr mondta hogy ne mennyünk tovább mert bombariadó van. És a rendörők azt mondták hogy háromnegyed 11-12 kor engednek be." -Olvasó-
  Lehet,hogy olvasni tud,de helyesen írni nem:mennyünk.
  Erre Bödőcs jut eszembe:
  "Mama menjünk?Menjünk?Megyünk mindjárt."
  Bár maga a szó így is értelmes,csak nem hiszem,hogy ebben a mondatban az égről akart írni az olvasó.”
 • 9. adamcore 2011. november 30. 12:41
  „Szokásos unalmas napnak indult. Bementünk 6:30-ra gyakorlatra és elkeztük a munkát. 8 óra környékén az oktató félbe hagyatta velünk a munkát és mondta, hogy öltözzünk fel jó melegen mert ki kell menni az udvarra. Össze szedtük a cuccunkat és az egész műhely kivonúlt az udvarra. Megérkezett a rendőrség és azt mondták mindenkinek ki kell mennie az utcára. Mikor kiértünk már az egész iskola a túl oldalon tolongott (1200-1400 fő). 10 perc után a rendőrők hangos bemondón bejelentették, hogy 10:45-kor lehet vissza menni, amíg a vizsgálatokat nem fejezik be.
  Farkas Ádám”
 • 8. Megakrieger 2011. november 30. 12:15
  „4. ezt nem számlázzák ii, úgyhogy hülyeségeket beszélsz, egyébként az alapgondolattal egyetértej”
 • 7. Jerry 2011. november 30. 12:02
  „Beresforder, valóban a rendörök munkaidőben voltak ott, ez nem külön küöültség, de pl a bombakutatók berendelése, kiszállítása,akiknek akkor ugye éppen más, betervezett feladata lett volna, már költség, ahogy az is, hogy elvontak egy csapat rendőrt más ,napi fontosabb teendőktől, továbbá az iskolát kiüritették, megszakitott órákat be kell pótolni,pl olyan időben pl hét végén, mikor is fűteni világítani kell az épületben, amit ugye egyébként nem kellene, a tanárok nak ez már túlmunka,aminek bérköltsége van stb.stb Szóval ez egy nagyon összetett dolog.aki nics benne, nem ismerheti.Persze attól még okoskodhat...”
 • 6. s.i.v.a.t.a.g 2011. november 30. 11:55
  „csodás fotó...”
 • 5. beatmasters 2011. november 30. 11:16
  „Szinte biztos hogy valami elsős nem tanult és nem akart földrajz dolgozatot írni mert a papi el dádázza ha egyest kap ezért elég nagy büntetés jár ha jól hallottam.”
 • 4. Beresforder 2011. november 30. 11:14
  „Gondolom 50 millióba került a kiszállás az amúgy is fizetésért dolgozó rendőröknek, az amúgy is meglévő autókkal (a kép szerint 4) a kb. 4km megtett útért. De félreértés ne essék, ők a dolgukat végzik, csak két igen okos tábor közé vannak szorítva: a telefonálgatók és a költségvetés készítők.”
 • 3. mitzekatze 2011. november 30. 11:06
  „Mókás lenne, ha a tudósító és a bombát bejelentő egy és ugyanaz a személy lenne. :)

  1. Ez a suli egyébként tényleg tele <moderálva>. Kétszer sikerült kifognom olyan járatot, amire ezek felszálltak. Hát......no comment.”
 • 2. pappe 2011. november 30. 10:45
  „"Olvasónk információit és fotóját 5000 forinttal jutalmazzuk." A fotó rendben van. De hol vannak az információk???”
 • 1. anyádafatelepen 2011. november 30. 10:38
  „csak megint valaki passzolni akart egy kemény helyesírás dolgozatot. A tirpák-képzős módján intézte el a kis taknyos...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági akciót indít a Fidelitas

"Csillagszóró 2011" néven december 15-ig tartó országos jótékonysági akciót indít a Fidelitas. Tovább olvasom