Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Bevarázsolja magát a Csillag Születik döntőjébe a győri srác? - videók

A győri Párkányi Kolos fiatal kora ellenére bűvésztrükkjeivel sereg fellépést tudhat maga mögött a világ számos pontján. Szerepelt Katy Perry egyik klipjében is.

Párkányi Kolos 21 éves, a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakának harmadéves hallgatója. Fellépett már Olaszországban, Németországban, Angliában, Franciaországban, az USA-ban.

Szerepelt Katy Perry Firework című klipjében. A szombati Csillag Születikben bemutatott produkcióját látva pedig tátva maradt a zsűritagok szája.

- Elmondanád, hogy milyen válfajai vannak a bűvészetnek?

- Nagyjából öt ága van a bűvészkedésnek. Léteznek gyerekbűvészek, akik gyermekeknek adnak elő; mentalisták, illuzionisták, színpadi- és asztali bűvészek. Ebből én három kategóriát művelek: gyerekműsorokat vállalok, asztali bűvészkedést adok elő éttermekben és színpadi show-kat csinálok céges rendezvényeken.

- Honnan ered a ˝varázslás˝ iránti érdeklődésed?

- A bátyám vett egy bűvésztrükköt a Figaró bűvészboltban, azt begyakoroltam, majd én is elmentem az üzletbe, s az összes pénzem elköltöttem ott.

Ezután részt vettem egy bűvészkongresszuson, amit a következő évben már meg is nyertem. Utána öt éven keresztül volt egy magántanárom, ő tanított meg minden fortélyt nekem.


A kártyatrükkök a kedvencei
A kártyatrükkök a kedvencei

- Mikor történt mindez?

- Nagyjából tizenhárom és tizennyolc éves korom között.

- Tagja vagy az amerikai close-up bűvészek körének, az FFFF-nek. Mit kell erről az egyesületről tudni?

- Ez egy igazán impozáns társaság. Egybegyűjti a világ legjobb asztali bűvészeit. Megtiszteltetés, hogy ilyen fiatalon a tagja lehetek ennek az előkelő szövetségnek.

- 2010-ben a Washingtonban rendezett európai gyerekfesztivál egyik fellépője voltál. Mesélnél erről a rendezvényről?

- Az Európai Unió összes tagállamából hívtak meg művészeket, nemcsak bűvészeket, hanem mesemondókat, artistákat. 2010-ben engem kértek fel, hogy képviseljem Magyarországot. Tíz nap alatt hét fellépést csináltam, nagyon nagy élmény volt.

- Gondolom Te nem úgy kerültél be Katy klipjébe, mint Katica

- Valóban nem, ebben az esetben is megkeresés alapján vettem részt a forgatáson. Bevallom, nem hallottam a válogatásról előtte. Különleges élmény volt a forgatás, bár Katy Perryvel nem találkoztam, amikor a jelenetemet vettük fel, ő már nem volt ott – legalábbis nekem ezt mondták.


A Csillag Születikben láthatott produkciója

- Miért jelentkeztél a Csillag Születik című műsorba?

- Szeretném népszerűsíteni a bűvészetet. Az egyik célom lerombolni azt a képet, ami az emberek fejében él a mágusokról. Ha valaki azt a szót hallja, ˝bűvész˝, akkor egy frakkos férfit lát maga előtt, aki cilinderéből húzza elő a nyulakat.

Fontos lenne, hogy ez a szemlélet megváltozzon, megismerjék a modern bűvészetet, amelyet én képviselek, ezt szeretném bemutatni, és persze kíváncsi vagyok arra is, milyen több millió néző előtt produkálni.

- Van esély arra, hogy ˝civil szakmát˝ válassz?

- Közgazdásznak tanulok. A kérdés, hogy a közgazdászkodás mellett csinálom a bűvészkedést, vagy fordítva. Úgy gondolom, ez a közeljövőben el fog dőlni, de azt fogom csinálni, amit szeretek. Egyébként az a véleményem, hogy a közgazdaságtan nagyon jó alapot ad a gondolkodásban, a racionalitásban, a tisztánlátásban, mindenképpen hasznosítható tehát ez a tudás.


Katy Perry: Firework című klipjében is feltűnik


- Rengeteg helyen jártál már, sok fellépésen vagy túl. Hova lehet még fejlődni?

- Rengeteg módja van az előrelépésnek ebben a szakmában. A fejlődés egyik módja a kellékek tárházának szélesítésében rejlik, de az előadásmódon is folyamatosan szükségesek bizonyos finomítások. Aki azt mondja, nincs szüksége javításokra, hogy tökéletes az előadása, az hazudik.

- Milyen céljaid vannak?

- Nagyon jó lenne luxushajókon fellépni. Az egyik álmom, – ahogy minden bűvésznek,– hogy megnyerem a világbajnokságot, de céljaim között szerepel az is, hogy Las Vegasban dolgozhassak.

Olvasóink írták

 • 4. gyorildy 2011. április 15. 18:45
  „Sok sikert, mert megérdemli!!”
 • 3. Catherina 2011. április 14. 10:56
  „profi ez a srác!!!! és még szerény is!!!”
 • 2. Hyppolit 2011. április 14. 09:07
  „Szimpatikus, és megnyerő versenyző, aki az előzetes bevágások alapján tényleg ügyes.Azt sajnálom, hogy amit itt bemutatott, az kb. a kezdő bűvésztanoncok második trükkje..Tehette volna magasabbra a "mércét" ,szerintem nem jelentett volna gondot.”
 • 1. SPS 2011. április 14. 08:49
  „Ügyes! Gratulálok! Sok sikert!

  Kár, hogy nem nézek ilyen műsorokat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foltozták a Baross híd gyalogos feljáróját - fotók

Minden tél után javítani kell a Baross híd gyalogos feljáróján a felfagyott, széttöredezett… Tovább olvasom