Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Beteg gyerekekért bringáznak Győr környékén - a tét 8 millió forint

Beteg gyerekekért bringáznak Győr környékén - a tét 8 millió forintCserháti Péter 2000 km-t, Ferenczy Tamás 1700 km-t, Vock Ádám 900 km-t, Várallyai László 2100 km-t, Vock Mátyás 2100 km-t, Vock Balázs 2000 km-t és Keöd Ágoston (b-j) 2300 km-t kerekezett össze eddig.
A Győr környéki tagokból álló, győri székhelyű Bakony Racing Team tagjai a súlyos beteg gyerekeket mese- és művészet terápiával segítő Mosoly Alapítványért kerékpároznak nyáron.
A tavalyi siker után az egyik magyarországi gumigyártó idén is elindította a "Tekerd jobbra" névre hallgató közösségi kampányát. A résztvevők június 10. és augusztus 31. között digitális sebességmérőkkel km-eket gyűjthetnek kerékpározás közben, legyen szó munkába járásról, hétvégi kirándulásról. A bringázás jótékony céllal történik, a tét 8 millió forint.

Munkába Győrből Pannonhalmára

"14 tagunk van, egyetlen bringásunk heti átlagban legalább 250-270 km-t teker" - kezdte Vock Balázs a győri sportegyesület vezetője. A kerékpárosok nem csak versenyeken és edzéseken halmozzák a km-eket, többen közülük két keréken járnak munkába. Várallyai László és Marosvölgyi Csaba egy héten háromszor hajnali 4 órakor kel és 5 órakor már a 82-es főút győri szakaszán található benzinkútnál találkoznak. Természetesen bringával.

"Csaba munkahelye Pannonhalmán van, így összekötjük a hasznost a kellemessel. Kismegyeren át Sághalomalja és Pázmándfalu érintésével két keréken érkezünk Pannonhalmára, ahol a reggeli tekerés csúcspontjaként 10 százalékos emelkedőn mászunk az Apátsághoz" - mondta Várallyai László, aki Ausztria leghíresebb kerékpáros rendezvénye, a Salzkammergut Trophy maratoni távján több száz indulót leelőzve 62. helyen végzett a napokban. Laci az Apátság "meghódítása" után rögtön indul vissza a kisalföldi megyeszékhelyre, hisz 8 órától őt is várja a munka. Marosvölgyi Csaba a pannonhalmi munka után késő délután tér vissza két keréken Győrbe.

Irány a tenger!

Marosvölgyi Csaba a pannonhalmi munka után késő délután tér vissza két keréken Győrbe. Ferenczy Tamás eddig 1700 km-t gyűjtött az alapítványnak. A fiatalember Felpéc és győri munkahelye között egy héten háromszor ingázik kerékpárral. Keöd Ágoston is tagja a csapatnak, róla részletesen olvashattak lapunkban nyár elején. Ágoston Győrszemere és Hanságliget között teker munkába és felfrissül a napi 90 km bringázástól.

A csapattagok közül tizenketten idén is útnak indulnak megyénkből az Adriai-tengerre 24 óra alatt augusztus 20-án. Így a Mosoly Alapítványnak még garantáltan sok-sok km-t szednek össze. "A tengerre tekeréskor egyetlen nap alatt 6000 km-t gyűjtünk úgy, hogy az elkövetkező három és fél hétben sem fognak pihenni a kilométerórák" - búcsúzott Vock Balázs.
Tekerjen a munkába! kampányunk korábbi cikkeit ideideideide, ide és ide kattintva olvashatják el.


 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három autó ütközött az M1-esen, Börcsnél

Három autó ütközött az M1-esen, Börcsnél
Az autók elfoglalják mind a két sávot, haladni csak a leállósávban lehet Budapest felé. Tovább olvasom