Kisalföld logö

2019. 06. 21. péntek - Alajos, Leila 19°C | 27°C Még több cikk.

Beszakadt az út Győrben: 36 méter szennyvízcsatornát kell kicserélni - fotók

A tavalyi csőtörést a mai napig nem sikerült megnyugtatóan rendezni, ezért kell újra hetekre lezárni a Kert utca, Kálvária út csomópontot egy részét.

Mint arról portálunk hírt adott, beszakadt a Kálvária utca burkolata Győrben múlt héten csütörtök este.

"Az útburkolat alapja a meghibásodástól távolabb is kimosódott"

A Kert utcánál nem először van súlyos gond a Kálvária utca közműveivel, s ennek következményeként az aszfaltrétegével. Augusztus elején arról adtunk hírt Olvasóinknak, hogy hetekre lezárták itt az útszakasz egy részét.

A Győri Útkezelő Szervezettől nyár végén azt a tájékoztatást kaptuk, hogy "a Kert utca, Kálvária utca csomópontban vízcsőtörés volt tavaly. Emiatt az útburkolat alapja a meghibásodástól távolabb is kimosódott. Ez a hiba az idén jött elő, mely a burkolat hirtelen megsüllyedését eredményezte".

Nos, a hibát egészen mostanáig nem sikerült megnyugtatóan rendezni, s ennek lett a következménye a közel másfél méteres aszfaltlyuk.


Fotók: Cseh Róbert"A szennyvíz vezetékük ismételt hibája okozta az út beszakadását"


"A balesetveszély elhárítása érdekében körülkorlátoztuk a helyszínt terelőtáblákkal és egyben értesítettük a közműveket, hogy vizsgálják át rendszereiket.

Ilyen méretű útbeszakadást rendszerint ugyanis közmű vezetékek hibája, szivárgása, törése okozza azzal, hogy az útburkolat alatti alapot, földművet alámossa az ivóvíz vagy a szennyvíz.

Múlt héten a Pannon-Víz Zrt. értesített bennünket, hogy a szennyvíz vezetékük ismételt hibája okozta az út beszakadását. A munkaterületen jelenleg is a Pannon-Víz Zrt. dolgozik" - közölte portálunk érdeklődésére Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.

"A csatornavizsgálat szerint 36 méter szennyvízcsatornát kell kicserélnünk"

A szennyvízvezeték ismételt hibájáról megkérdeztük a Pannon-Víz Zrt.-t is.

"A csatornavizsgálat szerint 36 méter szennyvízcsatornát kell kicserélnünk. Négyméteres mélységben kell dolgozni, a szennyvízelvezetés folyamatos biztosításával, laza talajban, nagy forgalom mellett. Az építkezés hetekig fog tartani" - közölte Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálatának vezetője.

Arra a kérdésünkre, hogy a tavaly augusztusban elhárított csőtörésnek van-e köze a mostani hibához, Tóth László úgy válaszolt: "egy éve a szennyvízcsatorna vezetéken hat méteres csőszakaszt cseréltünk. Folytatnunk kell a cserét; a két csatornaakna közé teljesen új vezeték kerül.

Minden bizonnyal ugyanazok a tényezők vezettek a meghibásodáshoz: a nedves altalaj teherbíró képessége lecsökkent, a régi csatorna megrepedt, a talaj kimosódott, az út beszakadt. Az árvizi talajmozgások és a forgalmi terhelés pedig gyorsította a folyamatot".

"Az útleszakadás kapcsán egy gépkocsi is sérült"

A Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálatának vezetője hozzátette: "a tavaly cserélt hat méteres csőszakasz még garanciális, ha ez a szakasz is sérült, érvényesítjük a garanciát.

Az útleszakadás kapcsán egy gépkocsi is sérült, a tulajdonossal felvettük a kapcsolatot, felelősség biztosításunk terhére rendezzük a gépkocsiban keletkezett kárt".
 

Olvasóink írták

 • 9. Oreg35 2013. november 19. 14:31
  „" Az árvizi talajmozgások és a forgalmi terhelés pedig gyorsította a folyamatot".! Ennél röhejesebb indoklást még nem hallottam! A környéken sincs olyan folyó, patak vagy akármi ami "árvízi talajmozgást" okozna!”
 • 8. macizoli 2013. november 16. 11:33
  „És még fotó is van róla!
  Tudatom: Évente kétszer beszakad!”
 • 7. Roland89 2013. november 15. 20:26
  „De jóóó! A végére lenyilatkozták hogy felvették velem a kapcsolatot. Hát az úgy történt, hogy napi szinten jelentkeztem ÉN! és mikor mondtam, hogy napi szükségletben használom a kocsit, így kell hogy az autó helyett béreljek, és ennek költségét is rájuk terhelem, azonnal tudtak lépni. Így több mint egy hét után jött egy kárszakértő, aki megállapította, hogy majd újra ki kell jönnie jövőhéten... az autót meg addigra már 2 hete nézegetem az udvarban, mert ugye mégcsak a javításnak sem lehet nekiállni... Arról meg nem is beszélve, hogy javítassam meg, aztán majd utána egyszer talán rendezik a költségeimet...”
 • 6. gralaci 2013. november 15. 16:59
  „És biztos, hogy most sikerül rendesen megcsinálni?”
 • 5. ATXadmin 2013. november 15. 15:24
  „36 méter szennyvízcsatornát kell kicserélni ez kb 36 hétig fog tartani kijavítani .........”
 • 4. Mankapunka 2013. november 15. 15:16
  „Roly

  Megmondják, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, és ha még rendőrt is hív, akkor fizeti az oszlopban esett sérülést is.”
 • 3. Roly 2013. november 15. 12:41
  „Ezért fizetjük a teljesítményadót! Ezekért a használhatatlan és balesetveszélyes utakért. Közelmúltban kissé átépítették a 83-as utat gyirmótnál. Megcsinálták az útpadkát. Előtte jó nagy gödör volt ott, most meg az oda szórt murva teríti be frankón a jobbra kanyarodó sávot. Takarítani ohne ! Majd ha valaki emiatt csúszik neki az oszlopnak autóval. Mellesleg a közelmultban festették itt fel az útburkolati jeleket. Az ott dolgozóknak nehezére esett volna ott 2 perc alatt lesöpörni az utat.”
 • 2. Mankapunka 2013. november 15. 11:45
  „Nem lenne egyszerűbb, ha egy hétre teljesen lezárnák, és akkor nyugodtan lehetne dolgozni? Nem 1 hónapig, rajta a sok autószállító, és újra szétrepednek az illesztések.”
 • 1. HarconaMarcos 2013. november 15. 09:48
  „´A munkaterületen jelenleg is a Pannon-Víz Zrt. dolgozik´
  Viccesek ezek a fiúk. Többször jártam arra a napokban, munkaidőben. Pontosan annyi jómunkásembert láttam, amennyi itt a képeken s látható. Nyilván mindenkinek jobb, ha megvárják amíg fagy. Tavasszal pedig majd lehet bontani azért, mert fagyban nem lehet maradandót alkotni...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a fekete lyukak ellen Győrben

Fertőtlenítették Marcalvárosban a Borsos Miklós utcában a tízemeletesek alatti átjárókat. Tovább olvasom