Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Berkes Kálmán, mint komolyzenei kalauz

A nemzetközi MUS-E program különleges eseménnyel lepte meg a győri kisiskolásokat szerdán.

Rendhagyó zenei foglalkozáson vehetett részt a győri MUS-E programban résztvevő több mint 100 gyárvárosi kisiskolás szerdán Berkes Kálmán világhírű klarinétművész, karmester, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetőjének, és a Zenekar vonósnégyesének jóvoltából. Az iskola tornaterme pillanatok alatt szürreális koncertteremmé alakult. Csodás dallamok hangzottak fel, amelyek lenyűgözték a gyerekeket. Berkes Kálmán a program közben folyamatosan mesélt zenéről, muzsikusokról és hangszerekről.

Berkes Kálmán programja meglepetés volt a gyermekeknek. Fotó: Orosz Sándor-Békésfotó
Berkes Kálmán programja meglepetés volt a gyermekeknek. Fotó: Orosz Sándor-Békésfotó

A Gyárváros Általános Iskolában immár 2 éve folyik a nemzetközi művészeti-nevelési (MUS-E) program, amelynek egyik sajátossága, hogy a gyerekek rendhagyó foglalkozásokkal és művészekkel órarendszerűen találkozhatnak.

- Öröm számunkra, hogy a MUS-E programhoz hasonlóan Berkes Kálmán és a Győri Filharmonikus Zenekar is feladatának tekinti a művészetek közvetítését olyan társadalmi körökben, ahol a szociális és kulturális hiányosságok leküzdése miatt erre szükség van - fogalmazott Kravalik Brigitta, a MUS-E Magyarország operatív vezetője.

A programról. A MUS-E egy művészeti-nevelési program, amely a művészetek eszközrendszerét használja fel. Ezt 1993-ban Yehudi Menuhin, a neves hegedűművész és humanista gondolkodó dolgozta ki azzal a célzattal, hogy a gyerekek olyan eszközökhöz juthassanak, amelyek segítik őket kreativitásuk kibontakozásában, életminőségük javulásában. A program fejleszti az egymásra odafigyelés képességét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katt-katt: bulifotók minden mennyiségben!

A hét legjobb győri bulijaiban rengeteget fotóztak munkatársainak - kár kihagyni a galériákat! Tovább olvasom