Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Bemutatták Manát és Wandát, a két orrszarvút Győrben - videó és fotók az állatkert új lakóiról

Bemutatták Manát és Wandát, a két orrszarvút Győrben - videó és fotók az állatkert új lakóiról
Ők az első igazán látványos új lakók a mostani többéves fejlesztés keretében. Wanda négy napja érkezett Rotterdamból, Mana Magdeburból az ősszel, de Veszprémben tartották, amíg kifutója el nem készült.
A Modern Városok Program (MVP) keretében mintegy 2 milliárd forintot fordítanak az állatkert fejlesztésére, a három ütemből az első valósult meg most 400 millióból. Ráadásul azért első ez a szalagátvágás, mert a 18 győri MVP-projekt közül is ez ért a célba a leghamarabb.
 


 
Galéria! Fotók: Mészáros Mátyás
A szalagot a szintén új, a korábbinál jóval impozánsabb főbejárat előtt vágták át a projekt átadói: Krucsainé Herter Anikó helyettes államtitkár, Borkai Zsolt polgármester, Gyopáros Alpár kormánybiztos és dr. Andréka György az állatkert igazgatója. 
Fotók: Mészáros Mátyás
Az orrszarvúház a zsiráfház bővítményeként készült el, s ennek során a zsiráfok belső házát is tovább magasították. Hat darab orrszarvú boksz épült, 38-50 négyzetméternyi területtel.

két nőstényt májusban egy bika követi, majd a végső cél: összesen két bika, három tehén. Az ezer kilós keskenyszájú orrszarvút egyebek között 17 centi vastag acél oszlopok tartják féken, a villanypásztor és a golyóállóüveg mellett.

Ma délután már látogathatóak az új lakók is, és működik az új főbejárat pénztára.
 
Állatkert - Bemutatták Manát és Wandát, a két orrszarvút Győrben

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füsttel telítődött egy Budai úti épület első emelete Győrben

Füsttel telítődött egy Budai úti épület első emelete Győrben
A győri hivatásos tűzoltók harmincöt embert kikísértek az épületből. Tovább olvasom