Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Bemutatták a Baloghjóskát

Győr - Bemutatták a Baloghjóska című könyvet Győrben.
Két fejezet a könyvből

LEFEJELT ÁLLAMFŐ

A győri székhelyű Pilsudski Társaság, melynek többségét a városban élő lengyelek jelentik, vezetőjük, Kollár János kezdeményezésére 2006-ban megszervezték a Lengyel–Magyar Barátság Szobrának felállítását.
A nagy szervezkedésből Győr városa is kivette a részét. Az ünnepélyes avatásra Sólyom László köztársasági elnök meghívta a lengyel köztársasági elnököt, Lech Kaczinskyt, hogy közösen avassák fel a szobrot a Bem téren. Az ünnepséget követő állófogadást a Győri Nemzeti Színházban tartották, a lengyel köztársasági elnök itt adta át az elismeréseket azon személyeknek, akik komoly részt vállaltak a szép emlékmű létrehozásában. Engem is kiszólítottak, hogy átvegyem a Lengyel Köztársaság Lovagkeresztjét. Kaczinsky elnök úr, aki egyébként alacsony termetű, de megnyerő modorú férfiú, kicsit ágaskodva, de feltűzte a mellemre a keresztet. Valamit azonban elvétett, mert a különleges érdemrend lepottyant a márványpadlóra. Mit csinálhat ilyenkor az ember, próbál elegánsan lehajolni, hogy felvegye. Igen ám, de ugyanerre a gondolatra jutott az elnök is, és ennek végeredménye egy dukszolás lett. Ezután én a megtiszteltetéstől, Kaczinsky pedig az ütéstől kábán tűztük fel aztán közös erővel az érdemrendet. A körülöttünk állók nem mondható, hogy nyugodt rekeszizmokkal szemlélték a jelenetet. Sőt, már akkor megjegyezték páran, teljesen félreértelmezem a lengyel–magyar barátságot. Mert abban szó sincs arról, hogy le kell fejelni az államfőt, még ha jobboldali politikus is. Gondoltam, emlékezetessé kell tennem ezt a napot, a gyorsan múló dudoron kívül, ami a homlokomra került, és többiekkel együtt a Parlamentben Kollár János indítványára kezdeményeztem, hogy a győri ünnepség, a szoboravatás napja, március 24-e legyen a hivatalos lengyel–magyar barátság napja. Ezt az indítványunkat a lengyel és a magyar Országgyűlés is elfogadta, a szavazó képviselők közül nyilván kevesen tudták, hogy az én összeütközésemnek is örök emléket állítottak ezzel.

****

BENKOVICH PÁRTFUNKCIONÁRIUST TEMET

A politikai karrierjüket a rendszerváltás miatt, a párt megszűnése okán odahagyó emberek közül azonban nem volt mindenki Elek Sándor vagy Rimányi Henrik, akik megtalálták a helyüket. Akadtak, mindenüket elveszített, reménytelen helyzetbe sodródó egykori pártkatonák is. Képesség, rátermettség, akarat nélkül eltűntek a süllyesztőben. Elég dicstelen körülmények között. A nevét nem mondom el, pusztán kegyeleti okokból. Az illető osztályvezetőhelyettes volt a megyei pártbizottságon. A rendszerváltás után pár hónappal, munkanélküliként találkoztam vele. Nem sokkal később infarktust kapott és meghalt. Annyi pénze nem volt a feleségének, hogy eltemettesse. Benkovich Ferenc atyához mentem el segítségét kérve. Pártfunkcionárius volt, Benkovich mégis vállalta, még a temetési költségeket is ő állta. Furcsa kanyarok ezek az életben, amelyeknél érdemes lenne lassítani, csak ugye ott az úton ez soha nem jut eszünkbe.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. enan 2008. május 11. 15:46
  „A balogjóska"--jó írás!

  ajánlható mindenkinek okulásként.”
 • 44. gutentag 2008. május 07. 12:05
  „tisztelettel! Nem söpörték ki, csak föléjük ültették a saját embereiket. így aztán az sem tud semmit csinálni, aki szeretne. :(”
 • 43. Gyér Győr 2008. május 06. 22:12
  „Aki valamit tudott, azt Győrben mindig "kicsinálták". Baloldal-jobboldal-kisalföld-kar-karöltve-múltban-jelenben... de a jövőben se lesz másképp!
  A gonoszság és butaság négyzetméterre vetített fajlagos hányadosa a városban mindig is csúcsokat dönt/döntött.
  Elüldöztétek Markó Ivánt, Borsos Miklós se zárta Győrt a szívébe, de volt néhány jó nevű sportoló is aki elmenekült. Időnként "lejön" néhány pesti strici, jól megfeji a várost, aztán továbbáll.
  Most már a városvezetés nyíltan is ehhez asszisztál és aki másképpen gondolkodik vagy tenni akar, azt aljas módszerekkel elhallgattatják. Hajrá Győr! VAZALLUS VÁROS!”
 • 42. enan 2008. május 06. 18:22
  „szerintem a kevéssé hozzáértő városvezetés gátolja leginkább a város fejlődését, mert a jószándék és akarat tudás nélkül ma már édeskevés!

  A Kisalfold jó újság, mert többnyire nem kommentál, csak tájékoztat.
  Mit csináljunk, ha a tények baloldalinak mutatják magukat.”
 • 41. tisztelettel 2008. május 06. 14:43
  „a "democsokrácia" első mérföldköve az,hogy amikor nyert a fidesz az önkormányzati választásokon nem seperte ki a Városházát!
  A sok baloldali hivatalnok meg gátolja a város fejlődését.
  A Kisalföld érthetetlenül elveszítette politikai függetlenségét.
  Nyugodtan kimondhatjuk BALOLDALI újság.
  Ez szomorú dolog.Tisztelettel...”
 • 40. enan 2008. május 06. 12:47
  „kedveseim!
  Ha a fidesz rombolása , akit ti most gazdátoknak gondoltok-csak a ti stilusotok és gondolkodásotok kialakítása lett volna, akkor is megbocsáthatatlan lenne!

  Alantasan fogalmaztok, nem beszólások ezek,, ahogy ken gondolja,
  hanem a demokrácia csőcseléki megnyilvánulásai.

  érdemes felidézni Spiró Gyögy gondolatait a csőcselék uralmáról.
  Ez az" aranyi" megfogalmazást használva: democsokrácia”
 • 39. Atika2 2008. május 06. 11:08
  „A kisalfold az mszmp megyei lapja volt es az is maradt.”
 • 38. szadesz 2008. május 06. 11:00
  „ha annyira jó polgármester, és felősséget érzett Győrért, miért jelentette ki 2003-ban, egy évvel a megválasztása után, hogy visszavonul?
  Erkölcsi nulla”
 • 37. Emese a bankból 2008. május 01. 20:55
  „fredo!

  balogh 2003-ban teljesen komolyan gondolta, hogy nem indul 2006-ban ősszel. a szocik igyekeztek lebegtetni a dolgot amíg lehetett, ennek a része volt az a szöveg is amit te bevettél ezek szerint.”
 • 36. fredo 2008. április 29. 17:40
  „nemmindegy! Még szerencse, hogy neked lenne, de te is itt punnyadsz velünk.”
 • 35. nemmmindegy? 2008. április 29. 10:39
  „te fredo! ha ilyen marha okos ember vagy és ennyire tudsz mindent, miért itt töltöt az idődet? miért nem inkább a GDP-t termeled, hogy ez az ország előbbre jusson?
  ja, lehet, hogy ahhoz nincs elég eszed? én kérek elnézést...”
 • 34. fredo 2008. április 29. 09:57
  „Emese, most jöttél a falvédőről? Baloghnál 2006 tavaszán dőlt el, hogy nem akarja bevállalni újra a polgármesterjelöltséget, amikor kishíján bebukott a mutatványa az országgyűlésin. Nem gondolod komolyan, hogy amit 2003-ban mondott, az nem altatás volt... Ennyi politikai érzéked sincs, minek alkotsz véleményeket a politikai dolgokról...”
 • 33. Emese a bankból 2008. április 28. 23:21
  „Bajusz!

  mind a hatan felismertétek a szakállt? :-D”
 • 32. Emese a bankból 2008. április 28. 23:16
  „fredo!

  balogh teljes egészében saját döntése alapján vonult vissza a polgármesterségtől, ezt még 2003-ban bejelentette.
  szóval azzal, hogy "...nem tudta megemészteni, hogy már nem birtokolja a hatalmat..." megint óriási ostobaságot mondtál.”
 • 31. Bajusz 2008. április 28. 23:14
  „NOFRETETI te genyac!

  Pup András vagy a tornyos házból! Többen rád ismertünk.

  Ne tagadd!

  Kominger, liberálbolsevik, nagydarab szakáll.”
 • 30. fredo 2008. április 28. 22:33
  „Kedves Emese, te éppoly együgyú vagy, mint a reklámban. Én azt írtam: Balogh most is bebukna, ahogy 2006 októberében is. Azaz hogy akkor is bebukott volna, ha elindul polgármester-jelöltként. Szövegértésből elégtelen! Balogh egyébként teljesen alkalmatlanná vált mára a választók képviseletére. Egy zaklatott agyú, nulla empátiával és kritikai érzékkel rendelkező idegbeteg megalomán, aki belehülyült a hatalomba, s nem tudta megemészteni, hogy már nem birtokolja. Néha még ugat egyet, mintha bármi ereje lenne, de röhejes, mint a fogatlan oroszlán... Tűnne el a balfenéken...”
 • 29. Emese a bankból 2008. április 28. 19:07
  „Cain!

  csak meg ne lepődj! :))”
 • 28. Emese a bankból 2008. április 28. 19:04
  „fredo!

  azt írtad balogh bukott 2006 októberében.

  ha nem tudod megmondani miben és hol, akkor válalod, hogy te egy hazug disznó vagy. jó így?”
 • 27. Cain 2008. április 28. 17:28
  „Valoghjóska tanácselnöki és polgármesteri munkásságának sikerességét tökéletesen jelzi, hogy az mszp frakcióban egy nagy senki lett . Szinte minden megyei jogu város volt korábbi mszp-s polgármesternek kreáltak valami beosztást, a mi jóskánknak azonban ott nem osztottak lapot. Még arra sem méltatták hogy valami ejtőernyős besztásba "buktassák" mint pl. Dióssyt a volt veszprémi polgármestert. A "mi jóskánk" megmaradt a szavazógép egyik alkatrészének, önállósága pedig abban merül ki hogy üzenget haza Győrbe, vagy ha itthon van akkor gyülölködik egyet valamilyen rendezvényen.”
 • 26. nemmmindegy? 2008. április 28. 17:17
  „fredókám, igen sok a feltételes mód a mondandódban!
  Bár szerintem azért, mert a te életedben is csak a feltételes mód szerepel: ha intelligens volnék, ha lenne eszem, ha nem lennék ekkora nagy bunkó és sorolhatnám napokig....”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éreccségi, magyar, jópap - jegyzet

Nem volt könnyű annak a magyar érettségi, aki színötös osztályzatra hajt a tárgyból. Tovább olvasom