Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Bemutatkozik India a győri Széchenyi téren

A megyeszékhelyen augusztus 21-én, a Széchenyi téren testközelből mutatkozik be India.

Az önkormányzat és az Indiai Köztársaság Nagykövetsége az együttműködés jegyében indiai kulturális estet szervez, mellyel igyekeznek a győri közönséggel megismertetni e szubkontinensnyi ország kultúráját. A szervezők az est folyamán minőségi könnyű és komolyzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.

˝A programok összeállításánál elsősorban azt tartottuk szem előtt, hogy magyar és indiai oldalról is olyan fellépőket hívjunk meg, akik régóta élnek a köztudatban, mint színvonalas előadóművészek.

Egyben szeretnénk az indai kultúra minél több területét is bemutatni, így mind az előadókat, mind pedig a műveket tekintve magas színvonalú, szórakoztató és izgalmas előadásokra számíthat a közönség˝- mondta Vadavati Vayalombrone Mohan, az Indiai Nagykövetség kultúrattaséja.

A programot őexcellenciája Gauri Shankar Gupta nagykövet nyitja meg. Az est folyamán az indiai előadóművészetek kiváló magyar képviselői lépnek színpadra, így a Sitaram zenekar és a Sivasakti Kalánanda Táncszínház, Magyarország elsőszámú indiai tánccsoportja.

Az est egy kuriózummal is kecsegtet: egyenesen a hindí filmgyártás fővárosából, Bollywoodból (Mumbaiból) érkezik hazánkba Shipra Goyal, aki az indiai zenés filmek feltörekvő csillaga.

Az est nem csupán zenei oldalról kívánja bemutatni az indiai kultúrát, a Széchenyi térre látogatók a jógán, az ájurvédán és a gasztronómián keresztül az európaitól teljesen eltérő indiai életformába is belekóstolhatnak. A belépés minden előadásra ingyenes.

Indiai Kulturális Nap Győrben

A Széchenyi tér nagyszínpadán 17 óra megnyitó 17.20-18.20 Sitaram fúziós zenei koncert 18:30-19:30 Sivasakti Kalánanda Táncszínház klasszikus bharatanátjam és indiai néptánc előadása 20:00-21:30 Shipra Goyal és együttese Egyéb programok: Indiai étterem, henna- és arc- festés, ájurvédikus masszázs bemutató, ájurvédikus szépségápolási termékek, indiai fűszerek, kézműves termékek árusítása, jóga a mindennapi életben, nagykövetség információs pultja, utazási lehetőségek Indiába.Olvasóink írták

 • 5. buggyant 2011. augusztus 13. 12:47
  „na, akkor félreértettelek VonLichthofen, meg voltam hökkenve, azt hittem, csúfolódsz.
  Ha már én nem tudok eljutni Indiába, örvendek, ha India jön el hozzám.”
 • 4. vonLichthofen 2011. augusztus 13. 01:59
  „3. én se maradnék le róla a világ minden kincséért se - az pedig egy tetemes összeg - márcsak azért sem mert a Turayam yogát tanitó Mari is ott lesz.
  Mindamellet szeretem az Indiai zenét, csak az Indiai filmektől mentsen meg Krischna.”
 • 3. buggyant 2011. augusztus 12. 22:04
  „márpedig én örülök neki. és megnézem. nem tudom miért kell más népek kultúráját lefikázni. A magyarokra sem lehetünk olyan hű de büszkék.”
 • 2. vonLichthofen 2011. augusztus 12. 16:57
  „Gauri Shankar Gupta Őexellenciája,
  ezennel meghivom Önt és az Indiai Nagykövetség összes munkatársát egy villámlátogatásra városunk Nyuigati kerületébe.
  Komótosan átballagva a ketteshidon iziben otthon érezhetik magukat csakúgy mintha Rajastan-ban volnának.
  Az itt élő törzs tagjai erősen a Rajastan-ban honos fajhoz hasonlitanak.
  Kulturájuk, szokásaik, a család szerkezete, erkölcsi szabadságuk, a magántulajdon intézménye elleni alapvető ellenérzésük mind a Rajastan-i vértestvéreik szokásaira hajaz, szintén a nők által viselt ruházat amiben túláradó a veres meg a sárga aránya - már ha látszik az eredeti szin.
  Még megőrizték ősi nyelvüket, jó példa erre, hogy magukat Rajnak titulálják kedvtelve. /a Rajastan-ból/.
  Az itt élő törzs életfelfogása az, hogy nem törődnek az apró részletekkel mint a lakóhelyük vagy környezetük tisztán tartása, a Rajkók/ na ne má megint ez a szó gazsi!/ tisztántartása vagy tanittatása.
  Szeretettel várjuk Őexellenciáját Újvárosban!
  U.I. a brieftaschnit jobb ha otthon hagyja.”
 • 1. gonzo 2011. augusztus 12. 16:06
  „Az indiai kultúra,és az európaitól teljesen különböző életstílus nap mint nap bemutatásra kerül Győrben,és nem csak a Széchenyi téren....
  A tér nevével amúgy úgy volt az újságíró mint a viccben az ember aki egyik gyerekének Igor a másiknak Joe nevet ad,és mikor megkérdezik miért azt válaszolja:Így legalább az egyiknek biztos szerencséje lesz a nevével az életben.Így lett ez a tér a címben Széchenyi,a cikkben meg Széchényi:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent István-nap: koszorúzás, kultúra

A győri önkormányzat az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kulturális eseménysorozatot szervez. Tovább olvasom