Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Bemutatják Győrben, hogyan lehetnek önkéntesek a fiatalok itthon és külföldön

Bemutatkozik az Európai Szolidaritási Testület, ami közel 100 ezer fiatalnak teszi majd lehetővé, hogy itthon és külföldön legyenek önkéntesek.
Programszervezés a Mikulás közelében egy finn kisvárosban. Ételosztás egy földrengés sújtotta olasz településen. Játék egy gyermekotthonban a portugál óceánparton. Mi a közös bennük? Elképzelhetetlenek önkéntes munkát végző fiatalok nélkül - írja közleményében a Tempus Közalapítvány.
 
Egy-egy külföldi önkéntes program keretében a résztvevők sokat tanulhatnak a társadalmi felelősségvállalásról, számtalan élményt szerezhetnek, új kultúrákat és embereket ismerhetnek meg, emellett nyelvet is tanulhatnak – miközben egy jó ügy érdekében dolgoznak.
Éppen ezért, az Európai Unió évek óta támogatja az ilyen jellegű tevékenységeket az Európai Önkéntes Szolgálat, illetve az Erasmus+ program keretében.

2018 szeptemberétől pedig új uniós program indul az önkéntesség támogatására. A tervek szerint az Európai Szolidaritási Testület közel 100.000 fiatal számára teszi majd lehetővé, hogy hazai és külföldi önkéntes projektekben, illetve szakmai gyakorlaton vegyenek részt, munkatapasztalatot szerezzenek, vagy megvalósítsák a szolidaritáshoz kapcsolódó saját ötleteiket, bárhol a világon.
 
Ehhez a 17-30 év közötti jelentkezők anyagi támogatást is kapnak. A program forrása a 2018-2020 közötti időszakra 375,6 millió euró.
Az új programról, és az Erasmus+ ifjúsági területén kínálkozó pályázati lehetőségekről információs napokat szervez a Tempus Közalapítvány.

Országszerte 7 helyszínen mutatják be civil szervezetek, oktatási intézmények és társadalmi vállalkozások képviselői számára, hogy miképp kapcsolódhatnak be az uniós támogatással megvalósuló önkéntes programokba.

Szeptember 13-án, csütörtökön Győrben várják az érdeklődőket.
Helyszín: Új Nemzedék közösségi tér, 9022 Győr, Teleki László utca 19-21.
Részletek és jelentkezés: itt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítások várják az érdeklődőket a győri Bezerédj-kastélyban és az Újvárosi Művelődési Házban

Kiállítások várják az érdeklődőket a győri Bezerédj-kastélyban és az Újvárosi Művelődési Házban
A képzőművészet és a fotográfia kedvelőinek ajánlják figyelmébe olvasó-tudósítóink. Tovább olvasom