Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Belenyugodott a tényleges életfogytiglanba, társa 15 évet kapott Győrben

A két férfi egy magatehetetlenül részeg ivócimborát gyilkolt meg Szentgálon.
Első fokon tényleges életfogytiglanra ítéltek emberölésért egy többszörös erőszakos visszaeső férfit, aki társával együtt meggyilkolt egy magatehetetlenül részeg ivócimborát Szentgálon. A három csapás alapján elítélt 43 éves N. János Dániel nem is fellebbezett a létező legsúlyosabb büntetés ellen. Társa, az 54 éves L. Csaba viszont igen, de az ő 15 évét szerdán helybenhagyta a Győri Ítélőtábla. 

Régóta barátok voltak ketten, s az idősebb vádlott ezért befogadta szentgáli lakásába N. Jánost, amikor az szabadult a börtönből. N. János – bár kényszergyógykezelés alatt állt az alkoholproblémák miatt – egy presszóban iszogatott 2015 február 23-án és beszélgetni kezdett egy igen csak leittasodott férfivel: a későbbi sértettel. Amikor hazaindult azzal, hogy L. Csabához megy, alkalmi ivócimborája azt állította, ő ismeri a férfit és vele tart. 

Nem tudni, hogy végül min különbözött össze a sértett a lakás tulajdonosával akinek befogadott lakótársa. N. János bent pakolt és azt hallotta, hogy a konyhában szóváltás alakult ki. Kiment, és látta, hogy a két férfi lökdösődik. Közéjük állt, lakótársát meg is lökte, majd visszament a szobába, mert békés beszélgetéssé szelídült a dolog. 
 
FotókDe aztán ismét kiabálást hallott, és a részegebb fél már a padlón feküdt. N. János felsegítette, és kivezette a teraszra, de. L. Csaba követte őket, újra lökött a férfin, aki fejjel a teraszra esett. Ekkor fejbe is rúgta, mire N- János lerántotta őt a sértettről. Ekkor ment be L. Csaba akésért és a sértett után futott, akit N. János támogatott kifelé. Hasba szúrta az áldozatot, a két pengéje oldalról hatolt be a részeg ember testébe. Ekkor a támogatóból gyilkos lett: elvette feldúlt társától a kést és bal fülcimpájától kezdődő és a jobb fülcimpájánál végződő vágással elmetszette a védekezésre képtelen sértett nyakát, aki rögtön meghalt. 

Egy bokros helyre húzták a holttestét, de N. János rokona, akitől társa segítséget kért, a helyszínre érkezett és rendőrt hívott. 

N. Jánost életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték és szokatlan módon belenyugodott az ítéletebe, holott a feltételes szabadság lehetőségéből is kizárták. Ám a három csapás alapján nem is kaphatott volna más büntetést. Tettét maga vallotta be, mivel élet elleni cselekmény miattkétszer is elítélték és mindig a szabadulást követő három éven belül követte el az újabb bűncselekményt. 

Társa felmentésért fellebbezett, mivel azt állítja: N. János hazudik, amikor rávall. Ám több tárgyi bizonyíték és tanúvallomás is ellene szól, nem beszélve arról,hogy – amint dr. Fejes Péter ügyész is utalt rá – , az elsőrendű vádlott nem volt érdekelt a hazugságban, s állíthatta volna azt is, hogy az egész cselekményért a másodrendű vádlott felel.

Dr. Széplaki László tanácsa lényegében helybenhagyta a Veszprémi Törvényszék íteletét és 15 év fegyházra ítélte L. Csabát. A férfi kifelé menet azt mondta: megértette, de elfogadni nem tudja a döntést.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetés nélkül hajtott el a benzinkutakról - Felismeri?

Fizetés nélkül hajtott el a benzinkutakról - Felismeri?
A férfi április elejéig kilenc alkalommal hajtott el fizetés nélkül a tankolások után. A lopások… Tovább olvasom